‘World of Dinos’ Utrecht -  Dagje uit met kinderen!

‘World of Dinos’ Utrecht –  Dagje uit met kinderen!

World of Dinos

Dit educatieve uitje in de Jaarbeurs in Utrecht doet menig kinderhartje sneller kloppen. De omvang van de tentoonstelling beslaat 10.000 vierkante meter en dat maakt indruk. Bij binnenkomst stappen de jongsten aarzelend over de drempel, want het is donker binnen. De dinosaurusgeluiden hoor je al vanaf de gang; spannende belichting en levensechte dinosaurussen maken dit tot een avontuurlijk uitje voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Een team van meer dan rertig technici transformeren de expohallen naar een waar ‘Jurassic Park’. Het is zichtbaar dat deskundigen aandacht hebben bestaan aan de totaalbeleving van hun creaties, van verhaallijn tot aan geluidseffecten. Iedereen van alle leeftijden is overigens welkom! Qian is 10 jaar wanneer wij ‘World of Dinos’ bezoeken en dat is een ideale leeftijd.

‘World of Dinos’ Utrecht - Dagje uit met kinderen!

Educatief uitje met kinderen

World of Dinos is onderverdeeld in werelddelen waar je oog in oog komt te staan met dinosaurussen die op ware grootte in op maat gemaakte decors tentoongesteld zijn. Klik hier voor een korte video impressie van ons bezoek. Middels een speurtocht, borden met uitleg en bewijzering, word je in zo’n 3 uur door de educatieve expositie geleid. Bezoek daarna nog de ‘dinoscoop’, de springkussens en de zandbak waar kinderen opgravingen kunnen doen. Qian ontvangt na afloop een certificaat. Het echte hoogtepunt voor Qian is het kunnen bewonderen van een ècht skelethoofd van een brullende Tyrex en het aanschouwen van een razendsnelle Velociraptor. De attractie is onlangs compleet vernieuwd en interactieve elementen worden nog meer gecombineerd met de tentoonstelling die realistische dino modellen laat zien. Stap je mee een andere wereld in?

‘World of Dinos’ Utrecht - Dagje uit met kinderen!

Adres: World of Dinos is de grootste reizende Dino Expo van Europa. Check daarom op de website waar de expositie zich bevindt wanneer je deze wilt bezoeken. Zie de link hieronder.
Kosten entree: € 17,50 voor kinderen en € 19,50 voor volwassenen (oktober 2020)
Level: Avontuur & Educatie  
Website: World of Dinos

‘World of Dinos’ Utrecht - Dagje uit met kinderen!

Op zoek naar meer tips voor een gezellig dagje uit in Utrecht? Klik dan hier!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.