Wat te doen in Milaan met kinderen - 5x Tips

Wat te doen in Milaan met kinderen – 5x Tips

Je kunt natuurlijk vliegtickets kopen voor jouw citytrip naar Milaan (Italië)! Maar waar ligt Milaan eigenlijk? Deze modestad is tevens hoofdstad van de noordelijke, Italiaanse provincie ‘Lombardije’ en is met een afstand van 1150 kilometer, gerekend vanaf Utrecht, ook goed te berijden. Reis je liever duurzaam(er)? Ga dan met de trein naar Milaan. Hoe je ook gaat, er is genoeg te doen tijdens een stedentrip naar Milaan. Bezoek de beroemde kathedraal, geniet van culinaire hoogstandjes en vink andere bezienswaardigheden in Milaan af van het lijstje hieronder. De sportievelingen onder ons kennen Milaan van de grote wielerklassieker van het seizoen: San Remo. Dit is de eerste en langste professionele eendagskoers van het jaar! Is dat de aanleiding voor een stedentrip naar Milaan? Kom dan in het voorjaar naar de deze moderne stad. Wat te doen in Milaan met kinderen? Tante cose! 

1. ‘Piazza del Duomo’ – Het startpunt in het centrum voor jouw bezoek aan Milaan

Wist je dat de kathedraal van Milaan een van de grootste domkerken ter wereld is met een oppervlakte van bijna 12.000 m² ? We hebben drie grote rondes om de kathedraal in Milaan gelopen om de pinakels, beelden en wit marmer van dichtbij te bewonderen. Wil je alle bezienswaardigheden aan de binnenkant bekijken en het dakterras beklimmen? Bestel dan van tevoren, om lange wachtrijen te voorkomen, online de ‘Duomo Pass’ à € 17,00 per persoon. De piazza is niet alleen een verzamelplaats van architectuur, maar eveneens een belangrijke ontmoetingsplek van de Milanezen. Drink een espresso aan het plein of laat je verleiden door de winkels en het fantastische ontwerp van ‘Galleria Vittorio Emanuele’, links van de dom. Voor de kathedraal van Milaan vind je het ruiterstandbeeld van ‘Vittorio Emanuele II’, de eerste koning van Italië, welke daar is geplaatst in 1876 en ook wel ‘het standbeeld der overwinning’ wordt genoemd.

Wat te doen in Milaan met kinderen - 5x Tips

Adres: Piazza del Duomo, 20122 Milano
Kosten entree: Kinderen tot 6 jaar mogen gratis naar binnen, kinderen tussen de 6 en 12 jaar betalen € 13,50 per persoon en volwassenen € 17,00 per persoon
Level: Cultuur
Parkeren: Pak de tram! Milaan rijdt nog met oude, opgeknapte trams door de stad die zowel toeristen als ‘Milanesi’ vervoeren. Tram nummer 1 neemt een mooie route langs alle highlights; molto divertiti!
Website: Milan Pass

2. Verken modestad Milaan te voet – Loop de ‘Time to momo’ Fashion & Design route

Deze ruim 5 kilometer lange route brengt je te voet langs 35 adressen die je niet wilt missen als ´fashionfreak´ in modestad Milaan. Deze route begint in de wijk ´Brera´, waar in één lange straat de meeste meubel- en designwinkels van Milaan zitten. Wij downloadden voor € 6,99 alle routes in Milaan met de ‘Time to momo’ app die ook allemaal offline te gebruiken zijn. In het laatste gedeelte van de route kom je langs de dom in het centrum en langs ‘La Rinascente’; een van de mooiste warenhuizen van Europa. Vervolgens loop je door de bekende winkelstraat ‘Corso Vittorio Emanuele II’ met vele nationale en internationale winkelketens. Dit is een van de manieren om de tieners in jouw gezin te verleiden mee te gaan op een stedentrip naar Milaan. Enjoy & shop till you drop!

Wat te doen in Milaan met kinderen - 5x Tips

Adres: Via Delio Tessa 1, 20121 Milano (startpunt route)
Kosten entree: € 6,99 voor alle routes in Milaan via de ´Time to momo´ – app
Level: Fashion
Parkeren: De route loopt deels door het centrum van Milaan; pak daarom ook voor deze activiteit de tram.
Website: Time to momo Milaan

3. ‘Weet waar je eet’ in Milaan – ‘Burger Wave’ & ‘I Capatosta Conchetta’

Lekker eten en op mooie plekken eten, is wat ons betreft onlosmakelijk verbonden met reizen door Italië. Zo zijn wij o.a. op deze twee toffe plekken geweest voor een gezellige lunch en diner.

* ‘Burger Wave’. Het moet wel een prima eettent zijn als wij ons lijstje met favoriete restaurants durven te beginnen met een burgertent. Dit Australisch ogende, sfeervolle restaurant zit iedere dag vol, alles wordt vers bereid en ga er vanuit dat de eigenaren de tijd voor je nemen. Wij genoten van een heerlijke, verse burger en eindeloze gesprekken met de eigenaren over de muziek van Laura Pausini, Milanese gebruiken en over Italië als mooi vakantieland.

Wat te doen in Milaan met kinderen - 5x Tips

Adres: Via Ascanio Sforza 47, 20136 Milano
Parkeren: Bij parkeergarage ‘Pichi Navigli Apcoa’ à € 2,40 per uur. Een snellere, goedkopere optie om naar Navigli te reizen is echter met de groende M2-metrolijn.
Website: Burger Wave

* ‘I Capatosta Conchetta’. Deze tip kregen wij van een local en gelukkig maar! Een traditionele pizzaoven, verse ingrediënten en Italiaanse pizzakenners maakten ons lunch tot een groot succes. Het rood-witte interieur maakt het tot een gezellig geheel in deze authentieke pizzeria. Voor relatief weinig geld krijg je erg veel lekkers geserveerd; buon appetito!

Wat te doen in Milaan met kinderen - 5x Tips

Adres: Via Conchetta 15 Ingresso Via Torricelli 13, 20136 Milano
Parkeren: Bij parkeergarage ‘Pichi Navigli Apcoa’ à € 2,40 per uur. Een snellere, goedkopere optie om naar Navigli te reizen is echter met de groende M2-metrolijn.
Website: I Capatosta Conchetta

4. ‘Fietstocht’ – Beleef fietsend de hoogtepunten van Milaan

Deze Milanese fietsroute van meer dan 14 kilometer leid je langs toffe hoogtepunten van de stad. Denk aan de wijken ‘Brera’ en ‘Navigli’; ‘Financial District’, ‘La Scala theater’ en het ‘Sforzesco Kasteel’. In 3,5 uur neemt een bevlogen gids je mee op sleeptouw en vertelt je anekdotes, verhalen en achtergronden over al het moois dat je tegenkomt onderweg. De afgelopen jaren heeft de stad veel geïnvesteerd en zijn de fietsvoorzieningen behoorlijk verbeterd. Zo zijn er vele kilometers echte fietspaden en vind je straten waar enkel fietsen en voetgangers mogen komen. Kortom; fietsen in Milaan is leuk en veilig. Boek deze tour van Baja Bikes vooraf online!

Wat te doen in Milaan met kinderen - 5x Tips

Adres: Via Vetere, 12, 20123 Milano (verzamelpunt)
Kosten entree: € 28,00 per persoon voor kinderen tot 16 jaar en € 40,00 per persoon voor volwassenen
Level: Actief & cultureel
Parkeren: Bij ‘Navigli Parking’ à € 20,00 voor één dag
Website: Baja Bikes fietstour Milaan

5. ‘Navigli’ – Bezoek de meest sfeervolle en gezelligste wijk in het zuidwesten van Milaan

Van de oorspronkelijk 5 kanalen die Milaan rijk was zijn er nu nog twee over; ‘Naviglio Pavese’ en ‘Navilgio Grande’. Aan de laatste ligt de ‘Vicolo dei Lavandai’ wat ook wel ‘het steegje van de wasvrouwen’ wordt genoemd. Waar vrouwen vroeger hun was lieten wapperen in deze wasstraat, wonen nu vooral kunstenaars in deze steeg. Wat een sfeer! Wij zijn hier op een zondagmiddag naar toe gegaan om te flaneren, te genieten van het water, lekker te eten, te borrelen en om mooie kunst te bekijken. Een unieke belevenis en bezienswaardigheid in Milaan! Een ijsje van ‘Rinomata Gelateria’ maakte onze avond compleet. Iedere laatste zondag van de maand wordt een antiekmarkt georganiseerd en twee keer per jaar, in april en oktober, genieten de inwoners van een mooie bloemenmarkt.

Wat te doen in Milaan met kinderen - 5x Tips

Adres: Via Filippo Argelati, 20143 Milano (één van de hoofdstraten)
Kosten entree:  Gratis
Level: Cultureel & relax
Parkeren: Bij parkeergarage ‘Pichi Navigli Apcoa’ à € 2,40 per uur. Een snellere, goedkopere optie om naar Navigli te reizen is echter met de groende M2-metrolijn.

Benieuwd naar wat wij meemaakten in Italië? Klik dan hier & hier!

1 thought on “Wat te doen in Milaan met kinderen – 5x Tips”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.