Wandelroute ‘Montmartre’ in Parijs – 8x Tips

Wandelroute ‘Montmartre’ in Parijs – 7x Tips

Wandelroute ‘Montmartre’ in Parijs – 7x Tips

1. Startpunt wandelroute Montmartre: Sacré-Coeur

Begin deze looproute bij de Sacré-Coeur. Deze iconische, witte basiliek is niet te missen bij aankomst in Montmartre. Slinger vanaf beneden je weg naar boven en geniet onderweg op diverse plekken van mooie panorama’s van de stad. Op de Eiffeltoren na is dit het hoogste uitkijkpunt van Parijs. Op de heuvel pronkt de in Romaans-Byzantijnse stijl gebouwde blikvanger. De binnenkant van de kerk kun je gratis bekijken, maar bereid je voor op lange rijen. Wil je de dom beklimmen? Daar betaal je wel voor. Entreetickets kun je niet van tevoren online bestellen, maar daarvoor sta je (lang) in de rij bij de Sacré-Coeur (juli 2021).

Montmartre – Bezoek de bekendste kunstenaarswijk van Parijs

Adres: 35 Rue du Chevalier de la Barre, 75018 Parijs
Kosten entree: Kinderen t/m 3 jaar gratis entree. Vanaf 4 jaar kost een entreeticket € 4,00 en vanaf 16 jaar kost een entreeticket € 6,00.
Level: Cultuur
Website: Sacre Coeur Montmartre

2. Vervolg je route naar de ‘Irish Pub’

De regen moet ons hebben deze dag en als 5 verzopen katjes melden we ons bij de gezellige ‘Irish Pub’ die je tegenkomt wanneer je naar ‘Place du tertre’ loopt. Niet in het meest authentieke straatje van Parijs betalen we veel geld voor een paar drankjes. Het maakt ons niets uit; het is precies wat we nodig hebben. We kopen droge shirts aan de overkant, laten Elena genieten van een warm flesje en warmen op aan een koud biertje haha.

Adres: 44 rue du Chevalier de la Barre, 75018 Parijs
Afstand: Je loopt in 1 minuut van de ‘Sacré-Coeur’ naar de ‘Irish Pub’
Kosten entree: Gratis entree
Level: Borrelen
Website: Irish Pub Montmartre

3. Loop door naar 'Place du Tertre'

Wat nu een verzamelplaats is van souvenirwinkels, toeristen, commerciële tekenaars en opdringerige obers, was ooit het kloppend kunstenaarshart van Parijs. Montmartre was in de 18e eeuw een interessante vestigingsplaats voor kunstenaars vanwege lage woonlasten en de overvloed aan modellen voor hun schilderijen en kunstwerken vanwege de vele theaters en cafés in de buurt. Nu is het ‘Place du Tertre’ het bekendste schilderspleintje in Montmartre waar voorbijgangers zichzelf kunnen laten portretteren. Wil je als schilder aan de slag op dit beroemde plein? Reken dan op een wachttijd van ongeveer 10 jaar.

Adres: Place du Tertre, 75018 Parijs
Afstand: Je loopt in 2 minuten van de ‘Irish Pub’ naar ‘Place du Tertre’
Kosten entree: Gratis entree
Level: Toeristische trekpleister
Website: Place du Tertre

4. Instagram hotspots.....

Via Instagram hotspots als ‘Le Consulat’ en ‘La Maison Rose’ lopen we naar het volgende hoogtepunt. Eén van de meest gefotografeerde cafés in Parijs is Le Consulat in Montmartre. Dat is natuurlijk vanwege het schattige, Franse uiterlijk van dit café. Maar misschien nog wel meer omdat je de locatie tegenkomt in Franse filmklassieker ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’. La Maison Rose is een Frans restaurant dat haar reputatie vooral dankt aan de roze buitenkant die wordt geknuffeld door een wirwar van klimop.

Adres: 8 Rue Norvins, 75018 Parijs
Afstand: Je loopt in 1 minuut van ‘Place du Tertre’ naar ‘Le Consulat’
Kosten entree: Gratis entree
Level: Hotspot
Website: Le Consulat

Adres: 2 Rue de l’abreuvoir, 75018 Parijs
Afstand: Je loopt in 2 minuten van ‘Le Consulat’ naar ‘La Maison Rose’
Kosten entree: Gratis entree
Level: Hotspot
Website: La Maison Rose

5. Leer over een legende op 'Place Dalida'

Wanneer je de straat uitloopt waar La Maison Rose is gevestigd, kom je vanzelf bij het beeld van de Franse zangeres ‘Dalida’. De zeer succesvolle zangeres heeft haar leven doorgebracht in Montmartre waar ze tevens is gestorven en begraven. Om haar te herdenken, is een beeld van de zangeres geplaatst op ‘Place Dalida’. Haar privéleven is een aaneenschakeling van tragische gebeurtenissen die uiteindelijk leiden tot haar zelfmoord op 54-jarige leeftijd. Wrijf je over de borsten van Dalida? Dan zal jouw leven met meer liefdesgeluk gevuld zijn dan dat van Dalida, als we de legende mogen geloven…..

Adres: Rue de l’Abreuvoir, 75018 Paris
Afstand: Je loopt in 1 minuut van ‘La Maison Rose’ naar ‘Place Dalida’
Kosten entree: Gratis entree
Level: Cultuur
Website: Place Dalida

6. Omdat ik van je hou.....

Loop vanuit hier door naar een klein parkje op het ‘Place Jehan-Rictus’ om de liefdesmuur van Montmartre te bezoeken. ‘Le Mur Des Je T’aime’ beslaat 40m2 waarop maar liefst 311 keer ‘ik hou van je’ geschreven in ruim 250 verschillende talen. Componist Frédéric Baron verzamelde in een decennium 1000 keer ‘ik hou van je’ in diverse dialecten en talen. Kalligraaf Claire Kito verwerkte de zinnen op tegels en zo ontstond in 2000 deze muur die symbool staat voor vrede en verzoening.

Adres: Square Jehan Rictus, Place des Abbesses, 75018 Parijs
Afstand: Je loopt in 8 minuten van ‘Place Dalida’ naar ‘Le mur des je t’aime’
Kosten entree: Gratis entree
Level: Cultuur
Website: Le mur des je t’aime

7. Icoon ‘Moulin Rouge’

Je verlaat Montmartre niet zonder je kinderen de ‘Moulin Rouge’, oftewel de ‘rode molen’, te laten zien. Die gelijknamige film is gebaseerd op de beroemdste cabaret ter wereld. In 1889 opende het gebouw waar shows werden opgevoerd die geïnspireerd waren op het circus. Zonder baby’s hadden wij er wellicht voor gekozen een voorstelling bij te wonen, want vandaag de dag nog steeds mogelijk is. Kostbaar en onvergetelijk, denken wij.

Adres: 82 Bd de Clichy, 75018 Parijs
Afstand: Je loopt in 7 minuten van ‘Le mur des je t’aime’ naar de ‘Moulin rouge’
Kosten entree: Klik op deze link wanneer je een voorstelling wilt boeken. 
Level: Cultuur
Website: Moulin Rouge

Combineer een bezoek aan Parijs met een weekend in Disneyland! Klik hier voor onze tips.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.