Verhaal ouderschap - ´Maikel voelt zich verheven door eendje nummer 7´

Verhaal ouderschap – ‘Maikel voelt zich verheven door eendje nummer 7’

Een mooi kraamcadeau

Wat een tof kraamcadeau! Elena mag een halfuur ´floaten´ in de babyspa in Veldhoven. Hoe al deze kneuterige activiteiten het hoogtepunt worden van de week, als kersverse mama, is een proces op zich. Ik heb enorm uitgekeken naar deze spamiddag voor onze baby van bijna drie maanden oud en ik hoop dat zij een middagje sauna net zo kan waarderen als haar ouders. Ik kies haar mooiste kleertjes uit, haarbandje op en bijpassende sokjes aan; om het plaatje compleet te maken. Wanneer ik Elena een halfuur later uit de Maxicosi hijs, besef ik me dat ‘floaten’ naakt gebeurt en ik weinig indruk zal maken met de hippe kledingstijl van onze dochter.

Verhaal ouderschap - ´Maikel voelt zich verheven door eendje nummer 7´

Samen naar de babyspa

Maikel laat mijn enthousiasme als een briesje om zich heen waaien en deint geduldig mee op mijn geluksmomentjes. Ik ken mijn dochter: Elena is dol op warmte, badderen en chillen. Dit wordt een succes, ik voel het aan mijn bubbelende wateren. Alle momenten worden vastgelegd op camera en Maikel lacht mij uit. ‘Gelukkig, ik was al bang dat we niet genoeg hadden aan 49 foto’s van Elena in haar rompertje’, grinnikt hij. Maar zoals altijd, geeft hij mij alle ruimte om overdreven veel foto’s te maken van, ja soms, hetzelfde. ‘Ik wist niet dat mama’s hier zo blij van konden worden’, plaagt hij mij nog.

Verhaal ouderschap - ´Maikel voelt zich verheven door eendje nummer 7´

Elena wint de wedstrijd.....

Elena vindt het allemaal prima en geniet zichtbaar van het warme water. De enorm band om haar nekje stoort haar geen moment. Ilse, de eigenaresse van de babyspa, legt ondertussen uit hoe zij baby’s ‘leest’ en welke gedragingen wij ook makkelijk kunnen herkennen. In juni 2020 heeft Ilse de baby spa aan huis geopend en sindsdien heeft zij 600 baby’s mogen ontvangen. Maikel vindt cijfers interessant en ik zie dat hij luistert. Ondertussen wordt ons eendje steeds onrustiger in het water nadat ze al ruim een halfuur heeft rondgedreven.

Ilse helpt ons met het voeden in de band, zodat de spasessie van Elena nog niet hoeft te worden beëindigd. Ilse vertelt dat het slechts zes baby’s is ‘gelukt’ in slaap te vallen bij haar in de spa. Ik klets verder met Ilse wanneer Maikel mij zo vaak aantikt en aanstoot dat ik uit mijn gesprek word gerukt. ‘Schat, kijk dan! Ze slaapt! Ze is dus nummer 7, toch Ilse?’, zegt Maikel opgewonden. Ilse knikt instemmend. ‘Dit is zo vet Milou; ze noemde mij vroeger schaar 7 bij het voetballen. Dat kan toch geen toeval zijn? Het is alsof Elena heeft gewonnen! En weet je wat dit ook betekent? Elena heeft mijn genen; die van overgave. Het is toch mega knap dat ze hier zo in slaap kan vallen? Wat een fijne middag zeg!’, aldus een trotse, hele enthousiaste, Maikel. En ik wist dan weer niet dat papa’s hier zo blij van konden worden…..

Verhaal ouderschap - ´Maikel voelt zich verheven door eendje nummer 7´

Maak je binnenkort een groter uitstapje met jouw baby en gaan jullie samen op vakantie? Klik hier voor tips!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.