Reisverhaal Mallorca - 'Ruilen zonder te huilen'

Reisverhaal Mallorca – ‘Ruilen zonder te huilen’

Reizen met kinderen

Na een huwelijk van ruim vier jaar en wat verliefde jaren van verkering daarvoor, is het moment daar: We gaan eindelijk met de kinderen van Maikel op vakantie naar het buitenland! Hiervoor hadden we diverse Nederlandse campings aangedaan voor een korte midweek, maar nu ging het toch echt gebeuren…

Reisverhaal Mallorca - 'Ruilen zonder te huilen'

Vliegen met kinderen

Het was alsof ik de essentie er niet echt van begrijp voordat we vertrekken. Mijn man en ik reizen graag; hoe verder, hoe beter en ‘saai’ is het verboden woord tijdens onze trips. Tijdens de heenvlucht is de spanning, en vooral het enthousiasme, af te lezen van de snoetjes van onze baby’s en zij nemen mij mee in hun wereld. Qian knijpt zachtjes in mijn arm: ‘Maar Milou, ik ben echt niet bang hoor. Mag ik toch je hand vasthouden?’ Fayenne maakt de ene Snapchat na de andere en vindt het ‘echt wel chill’ dat we samen op vakantie gaan.

De dagen erna vullen zich met zonneschijn, spelletjes in het zwembad, yahtzee, vele pizza’s margarita, shoppen aan de boulevard, ruzies tussen de twee spruiten en tekeningen maken. Ik ruil daarvoor het rondreizen in, voor nu dan. Net als het bezoeken van musea, nachten lang doorhalen op stap en alle privacy die ik ooit had. We douchen en slapen samen en vormen een kwartet als nooit tevoren.

Reisverhaal Mallorca - 'Ruilen zonder te huilen'

Naar Mallorca met kinderen

Deze ruil maakt plaats voor een fantastisch, nieuw gevoel. Nu loop ik, trots als een pauw, al fotograferend over de boulevard in Mallorca met mijn ‘pretty husband’ en onze knappe kinderen. Wat heb ik genoten van het bruine, natte lijfje van Qian in het zwembad, de interessante en volwassen gesprekken met Fayenne en het familiegevoel dat ik aan mijn man te danken heb. Bedankt schatjes, voor de fijne week en op naar de volgende!

Reisverhaal Mallorca - 'Ruilen zonder te huilen'

Op zoek naar tips over reizen met kinderen in Mallorca? Klik dan hier!

2 thoughts on “Reisverhaal Mallorca – ‘Ruilen zonder te huilen’”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.