Reisverhaal Italië - ‘Omdat alles mooier is in Italië’

Reisverhaal Italië – ‘Omdat alles mooier is in Italië’

Italië is het mooiste land van de wereld

Het is ons met de paplepel ingegoten: ‘Italië is het mooiste land van de wereld’. Ons bewust zijnde van dit gekleurde, subjectieve stukje van onze opvoeding, vliegen mijn zusje en ik Rome binnen. Naar Italië gaan, voelt als thuis komen. Maar; perché? Heeft dat dan echt alles te maken met onze heerlijke vakanties in het pizza-land of zit daar toch ook een ontwikkelde eigenheid van onszelf in vermengd? Esmée en ik zoeken naar het antwoord onder het genot van een pasta carbonara en Apérol Spritz. 

Reisverhaal Italië - ‘Omdat alles mooier is in Italië’

Citytrip Rome

We raken niet uitgepraat over al het moois dat we mogen aanschouwen: De taal, de muziek, de geweldige keuken, de gastvrijheid van de Italianen, de mode, de Vespa’s, de wijn en het feit dat Rome een groot openlucht museum is. We kwijlen op iedere straathoek en de Italianen zijn gecharmeerd van onze pogingen tot het spreken van hun taal. 

Reisverhaal Italië - ‘Omdat alles mooier is in Italië’

Circo Massimo & Laura Pausini

Wanneer we op zaterdagavond ‘Circo Massimo‘ bezoeken voor het concert van ‘onze’ Laura Pausini is ons Romeins feestje compleet. Bij de eerste noot stromen de tranen over mijn wangen en dan weet ik zeker dat ik op de mooiste plek van de wereld ben! Laura zingt de sterren van de hemel en wij zingen ieder liedje, maar dan ook echt ieder liedje, woord voor woord mee.

Trots en geraakt door zoveel liefde voor hun land en hun muziek, showen de Italianen met zichtbaar plezier de Nederlandse vlaggen die wij hebben meegenomen. Ze dansen er mee op de stoelen en dan ziet Laura het ook….. Helaas houden de beste Italianen de vlaggen op z’n kop en Laura’s stem galmt door de arena: ‘Franciaaaaa grazie’, tot grote frustratie van Esmée. Ik kan er wel om lachen, ik voel me gezegend en ik besef me dat ik op een hele bijzondere plek ben. 

Hadden mijn ouders toch gelijk!

Reisverhaal Italië - ‘Omdat alles mooier is in Italië’

Op zoek naar tips over reizen met kinderen in Italië? Klik dan hier.

2 thoughts on “Reisverhaal Italië – ‘Omdat alles mooier is in Italië’”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.