Reisverhaal Dominicaanse republiek - 'Elkaar echt leren kennen'

Reisverhaal Dominicaanse republiek – ‘Elkaar echt leren kennen’

Eerste reis buiten Europa

Kerstvakantie. Deze onderbreking van onze dagelijkse werkzaamheden zouden mijn ‘new boyfriend and I’ gebruiken om ons 1-jarig jubileum te vieren. Met vlinders in onze buik stappen we het vliegtuig in, op weg naar de Dominicaanse Republiek. Ik had enorm uitgekeken naar onze eerste reis buiten Europa; so let’s do this!

Reisverhaal Dominicaanse Republiek - 'Elkaar echt leren kennen’

Vacation club

Eenmaal aangekomen op de meest droomachtige accommodatie die je maar kunt bedenken, maakt ons gelukzalig gevoel al snel plaats voor een nare kriebel. We worden na een paar uurtjes op het resort al uitgenodigd voor ‘coffee & presents’. Niet in de grote eetzaal boven, maar in kamer 245, ergens beneden. Dit voelt niet helemaal lekker.

Zoals ik ‘m ken, scant, observeert en beoordeelt Maikel de situatie nauwkeurig. Vervolgens slaan we de uitnodiging af. We krijgen de opdringerige lui van de ‘vacation club’ echter niet zo makkelijk van ons afgeschud, maar we houden vol. Deze eerste ervaring op het resort zette helaas de toon voor de start van onze trip.

Reisverhaal Dominicaanse Republiek - 'Elkaar echt leren kennen’

Nachtelijke avonturen

De eerste nacht in ons grote, caribbean twinbed vallen we al snel in slaap; jetlag. Zo rond 2.00 uur schrikt Maikel wakker. Hij zit direct rechtop en heeft zijn ogen wijd open. Ik ontwaak op mijn beurt een stuk slomer en probeer me te oriënteren. Hij gebaart me dichterbij te komen en ik luister. ‘Oké Milou, luister….. er staan twee gewapende mannen bij de deur. Zorg dat je helemaal stil blijft liggen onder de dekens, praat niet en verroer je niet. Ik denk dat de mensen van de ‘vacation club’ ons komen halen. Ga maar gauw onder je deken liggen.’ Oké, nu heb ik mijn ogen ook wijd open! OMG, ik ben zo bang.

Achteraf verbaast het me nog het meest dat ik zo braaf heb gehoorzaamd. Zoals gevraagd, ben ik namelijk onder de dekens gaan liggen en heb bibberend gewacht totdat ik, na uren van simpelweg ‘niks’, de eerste zonnestraal door het gordijn zag prikken. Al die uren durfde ik niet boven de dekens uit te komen. Er gebeurt niets en uren heb ik naar de stilte geluisterd. Of toch ook naar het gesnurk van ‘mister perfect’? Ik ben met stomheid geslagen wanneer ik mijn boyfriend even ‘peaceful’ als altijd zie slapen in de vroege ochtend.

Reisverhaal Dominicaanse Republiek - 'Elkaar echt leren kennen’

Samen op reis

Zo kom je nog eens wat over elkaar te weten tijdens het reizen. Maikel vertelt me die volgende ochtend dat hij me vergeten is te vertellen dat hij regelmatig last heeft van slaapwandelen en nogal ‘levendige dromen’, zeker wanneer hij voor het eerst op vreemde plekken slaapt. Nou held, bedankt voor de waarschuwing.

Reisverhaal Dominicaanse Republiek - 'Elkaar echt leren kennen’

Benieuwd naar andere verrassingen die wij op reis tegenkwamen? Klik dan hier!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.