Reisroute Canada 3 weken met kinderen – 13x Tips

­Reisroute Canada 3 weken met kinderen – 13x Tips

­Reisroute Canada 3 weken met kinderen – 13x Tips

Reisroute naar Canada met kinderen

Babette Broekman reist in 2019 naar Canada met kinderen. In samenwerking met Babette hebben wij de ideale reisroute samengesteld voor een rondreis van 3 weken door Canada met kinderen. Waarom zou je überhaupt voor Canada kiezen als je volgende bestemming? Iedere natuurliefhebber kan zijn hart ophalen in de ontelbare national parks en de verschillende klimaten zullen je versteld doen staan. Je vindt in Canada sneeuw en gletsjers, hoewel je ook niet ver hoeft te zoeken naar bergen en steppes. Per tussenstop op zoek naar lokale activiteiten met kinderen? Klik dan hier!

Reisroute Canada 3 weken met kinderen – 13x Tips

1) Vancouver Airport – Boek een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam Schiphol (1 nacht)

Wanneer je met jonge(re) kinderen gaat reizen naar Canada, wil je op de eerste plaats dat de vlucht niet langer duurt dan noodzakelijk. Een directe vlucht boek je vanaf Amsterdam Schiphol naar, bijvoorbeeld, ‘Vancouver’. Vanuit Eindhoven Airport kun je niet naar Canada vliegen (december 2021). Je kunt wel vanaf Rotterdam naar Vancouver vliegen, maar dan wel met een tussenstop. Een directe vlucht duurt ongeveer 9,5 uur en een vlucht met één tussenstop brengt je in 14,5 uur naar Canada. Bekijk alle actuele opties op Skyscanner. In Vancouver is het 9 uur vroeger dan in Nederland. De jetlag en het tijdsverschil is enkel te bevechten door jezelf, en de rest van je gezin, in het ritme van Canada te dwingen. Slapen wanneer de Canadezen slapen en overdag wakker proberen te blijven 😊.

Reisroute Canada 3 weken met kinderen – 13x Tips

Nog een paar praktische tips wanneer je lang(er) gaat vliegen met kinderen: Neem een opblaaskussen mee voor op de grond tussen de stoelen. Dit kussen verlengt de stoelzitting en zo maak je aan boord een bedje voor jouw kroost. Vlieg je niet met een Nederlandse vliegmaatschappij? Dan zijn de films en het entertainment ook niet in het Nederlands. Dat is onhandig! Ondervang dit door bijvoorbeeld een eigen iPad met Nederlands materiaal mee te nemen. Hoewel een knutselboek of muziek luisteren soms ook voldoende lijkt te zijn. Aan jou de keuze!

Reisroute Canada 3 weken met kinderen – 13x Tips

Omdat je enkel op doortocht bent in Vancouver, is het aan te raden een hotel te zoeken dat dicht bij de haven van ‘Tsawwassen’ is, waar je de volgende dag de ferry naar ‘Vancouver Island’ pakt. Kies voor de All-inclusive service volgens Sunny Cars en de auto die je meeneemt van het vliegveld bij aankomst in Vancouver gaat mee op de boot. Je komt later terug in Vancouver wanneer je meer van deze groene, gezellige stad te zien krijgt. Je gaat eerst acclimatiseren in de natuur en bezoekt later, vol energie, deze bruisende stad. Waarom is dit hotel bij uitstek een goede keuze voor jullie eerst nacht in Canada? Het zwembad opent om 6.00 uur. Dat lijkt erg vroeg, maar de jetlag wekt je nog veel eerder. Zwembroek aan dus en let’s go! Klaar voor de start van deze reisroute door Canada van 3 weken met kinderen?

Adres: 10688 Number 6 Road, V6W 1E7 Richmond, Canada
Afstand: Je rijdt in 15 minuten van het vliegveld naar ‘Holiday Inn Express & Suites Riverport Richmond’.
Kosten: Ongeveer € 200,00 per nacht o.b.v. twee volwassenen en twee kinderen onder de 18 jaar (december 2021).
Parkeren: Gratis bij de accommodatie.
Website: Holiday Inn Express & Suites Riverport Richmond

Camping: ‘Capilano River RV Park’ in Vancouver

2) Ucluetet of Tofino – Beren en walvissen spotten (3 nachten)

De oversteek vanuit de haven van ‘Tsawwassen’ naar ‘Nanaimo’ duurt ongeveer 90 minuten. Daarna rijd je door naar ‘Ucluetet’ of ‘Tofino’. Je kiest voor het kleinere Ucluetet als je niet langer dan 4 uur wilt rijden na de oversteek met de ferry. Over Tofino wordt meer gesproken als geschikte uitvalplaats, maar hiervoor rijd je nog 45 minuten extra. Je zou in Ucluetet kunnen overnachten en Tofino kunnen bezoeken tijdens een vrije ochtend of middag.

Reisroute Canada 3 weken met kinderen – 13x Tips

Ucluelet is een klein dorpje dat wordt omringd door de natuur en de zee. Het is er rustiger en minder toeristisch dan in Tofino, maar absoluut niet uitgestorven. Ook hier vind je gezellige restaurants en de wandelroutes in de buurt zijn de moeite waard. Het centrum van Tofino is groter en drukker. De meeste tours vertrekken vanuit Tofino, dus maak op basis van deze overwegingen jouw keuze. Je reist niet naar het westen van Canada om deze dorpjes of de toffe accommodaties te bekijken, maar je komt hier om wildlife in haar natuurlijke omgeving te spotten. Klik hier en lees er meer over!

Adres: 596 Marine Drive, PO Box 310, V0R 3A0 Ucluelet, Canada
Afstand: Je vaart en rijdt in 6 uur van ‘Richmond’ naar ‘Black Rock Oceanfront Resort’.
Kosten: Ongeveer € 325,00 per nacht o.b.v. twee volwassenen en twee kinderen onder de 18 jaar (december 2021).
Level: Natuur & wildlife
Parkeren: Gratis bij de accommodatie.
Website: Black Rock Oceanfront Resort

Camping: ‘Ucluelet campground’ in Ucluetet

3) Campell River – Op zoek naar wildlife in het water (2 nachten)

Je rijdt in drie uur 250 kilometer van Ucluelet naar zalmhoofdstad van de wereld: ‘Campell River’. Je doet dat omdat zalm het favoriete maaltje is van orka’s en walvissen en dit jou de kans geeft deze reuzen van dichtbij te bekijken. Behalve deze giants, heb je hier ook kans op het spotten van grizzly beren, zeehonden, zeeleeuwen en dolfijnen. In maart begint het walvisseizoen, dat weer eindigt in september. Indien je inderdaad dit stuk van Canada bezoekt in het hoogseizoen, boek tours en accommodaties dan vooraf om er zeker van te zijn dat je een plekje kunt bemachtigen.

Reisroute Canada 3 weken met kinderen – 13x Tips

Je verblijft twee nachten in ‘Painter’s Lodge’ dat aan het water ligt. De volledige dag in Campell River besteed je aan het spotten van wildlife, waarover je hier meer leest. De tijd die je op de dag van aankomst en vertrek hebt, besteed je bijvoorbeeld op de steiger bij de accommodatie. Badpak niet vergeten dus! Watertaxi’s komen en gaan en zeehonden doorkruisen speels de verschillende vaarroutes. De accommodatie biedt tevens een buitenzwembad, huurfietsen, een tennisbaan en kajakverhuur aan. Bezoek op een vrij moment ook de ‘Saltwater Fishing Pier’ in de haven. Dit is een broeinest van ‘native art’ en de plek die verklaart waarom dit van oudsher een vissersdorp is.

Adres: 1625 McDonald Road, V9W 4S5 Campbell River, Canada
Afstand: Je rijdt in 3 uur van ‘Black Rock Oceanfront Resort’ naar ‘Painter’s Lodge’.
Kosten: Ongeveer € 175,00 per nacht o.b.v. twee volwassenen en twee kinderen onder de 18 jaar (december 2021).
Parkeren: Gratis bij de accommodatie. 
Website: Painter’s Lodge

Camping: ‘Quinsam Campground’ in Elk Falls Provincial Park

4) Garden Bay – Ontspan in de prachtige natuur die de Sunshine Coast te bieden heeft (2 nachten)

‘Garden Bay Lake’ ligt net buiten de ‘Sunshine Coast’ van Canada. Je passeert dit prachtige meer wanneer je een bezoek brengt aan het gelijknamige dorpje. Er liggen nog drie andere meren aan de rand van ‘Pender Harbour’ wat deze ongerepte watermassa tot een pittoresk geheel maakt. De met bomen bedekte bergen en het zicht op de oceaan, maken het Canadese plaatje helemaal af. Wil je ’s avonds ergens gezellig een hapje eten? Rijd dan naar havenstadje ‘Powell River’.

Reisroute Canada 3 weken met kinderen – 13x Tips

De oceaan biedt de mogelijkheid om te zwemmen, te zeilen en te duiken. Een populaire duiklocatie is het wrak van de ‘HMCS Chaudière’, gezonken tijdens de Tweede Wereldoorlog. De gemeenschap van Garden Bay is tevens de toegangspoort tot ‘Garden Bay Marine Provincial Park’, met 200 meter kustlijn en ‘Mount Daniel’ die op de achtergrond boven het geheel uit torent. Het park is het hele jaar door geopend en staat bol van toffe activiteiten. Bovendien is dit een populair vaargebied met veel jachthavens en andere voorzieningen, evenals mooie plekken om te zwemmen en picknicken.

Reisroute Canada 3 weken met kinderen – 13x Tips

De accommodatie waarin je verblijft, ligt op 2 km van het hierboven genoemde Garden Bay Lake, op 8 km van de Sunshine Coast Highway en op 18 km van het Garden Bay Marine Provincial Park. Dit informele resort verzorgt brunch en avondmaaltijden. Bovendien vind je er een winkel, een aanlegsteiger en uitzicht op het water. Fietsen, boten en paddleboards worden te huur aangeboden. Wil je ergens anders dan anders verblijven deze rondreis? Overweeg dan een verblijf van twee nachten in één van de felgekleurde huisjes. 

Adres: 4907 Pool Rd, Garden Bay, BC V0N 1S0, Canada
Afstand: Je rijdt in 3 uur van ‘Painter’s Lodge’ naar ‘John Henry’s Resort and Marina’.
Kosten: Ongeveer € 160,00 per nacht o.b.v. twee volwassenen en twee kinderen onder de 18 jaar in een standaard huisje (december 2021).
Parkeren: Reserveer van tevoren een parkeerplaats bij de accommodatie voor € 6,70 per dag.
Website: John Henry’s Resort & Marina

Camping: ‘Garden Bay’s RV Park & Camping’ in Garden Bay

5) Vancouver City – Hangbruggen, totempalen & fietsen (2 nachten)

Je kunt ervoor kiezen ‘Vancouver’ te verkennen wanneer je landt op deze stad bij aanvang van je reis. Het is vanuit praktisch oogpunt echter prettiger direct door te reizen en op een later tijdstip de stad te ontdekken. Wanneer je een lange vlucht erop hebt zitten met kids, is onze tip meteen door te reizen naar ‘Ucluetet’ of ‘Tofino’. Laat het tijdsverschil op je inwerken en probeer niet te veel te proppen in de eerste dagen van een verre reis met kinderen. Wanneer je Vancouver bezoekt, als vijfde stop van deze route, ben je gesetteld en onderneem je met voldoende energie onderstaande activiteiten. Reserveer de tickets voor de oversteek met de ferry, naar het vasteland van Vancouver Island, van tevoren! Je verliest kostbare tijd wanneer je dit vergeet of de wachttijden onderschat.

Reisroute Canada 3 weken met kinderen – 13x Tips

Voor veel reizigers is Vancouver het startpunt van een rondreis door Canada. Vancouver is een moderne metropool met een aangenaam klimaat, veel hoogbouw en telt ruim 600.000 inwoners. Wil je de indrukwekkende skyline met je eigen ogen bekijken? Bezoek dan ‘Deadman’s Island’ in ‘Stanley Park’ voor het schieten van de beste plaatjes. Wist je dat Vancouver een naam is met een Nederlandse touch? In 1886 kreeg Vancouver zijn naam welke verwijst naar de Engelse marineofficier George Vancouver, die in 1792 Vancouver Island en delen van British Columbia bezocht. De naam Vancouver is een afgeleide van de Nederlandse achternaam ‘Van Coever’, die vertelt dat iemand uit ‘Coevorden’ komt. De overgrootvader van dezelfde George Vancouver’s vestigt zich later in de Britse stad ‘Norfolk’ waardoor de naam van de stad verder in het Engels wordt gedoopt tot ‘Vancouver’.

Reisroute Canada 3 weken met kinderen – 13x Tips

‘Hotel Moda’ ligt in het levendige ‘Arts & Entertainment-district’ en daarmee op loopafstand van theaters, restaurants, musea en winkels. Moda verweeft gerestaureerde architectuur met graffiti en wil zich hiermee onderscheiden als een uber-chic, artistieke, creatieve overnachtingsplek. Restaurant ‘Cibo Trattoria’, dat in het hotel is gevestigd, biedt ontbijt, lunch en diner in Italiaanse stijl aan. De ‘Uva Wine Bar’ is overdag de plek voor een goede kop koffie en ’s avonds een luxe cocktail- en wijnbar. Het Stanley Park ligt op 3 km van het hotel. Activiteiten in overvloed? Jazeker wel! Veel plezier :). 

Adres: 900 Seymour Street, V6B 3L9 Vancouver, Canada
Afstand: Je rijdt in 3 uur van ‘John Henry’s Resort and Marina’ naar ‘Moda Hotel’.
Kosten: Ongeveer € 210,00 per nacht o.b.v. twee volwassenen en twee kinderen onder de 18 jaar (december 2021).
Parkeren: Je betaalt ongeveer € 12,00 per dag voor een plekje op de parkeerplaats tegenover het hotel.  
Website: Moda Hotel

Camping: ‘Capilano River RV Park’ in Vancouver

6) Harrison Hot Springs – Ontspan aan het strand en geniet van de warmtebronnen (1 nacht)

De naam geeft het al weg; het dorpje ‘Harrison Hot Springs’ dankt haar titel aan de warmwaterbron die dit toeristische plekje rijk is. De slechts vijftienhonderd inwoners van het dorp teren op de toeristen die voor de ontspanning naar hun woonplaats komen. ‘Harrison Lake’ is goed zichtbaar tussen de bergen wanneer je arriveert in Harrison Hot Springs. Het water kan koud zijn, maar ook dan is een bezoek aan één van de idyllische strandjes een goede optie om het begrip ‘chillen’ in de praktijk de brengen.

De warmtebronnen zijn onderdeel van het ‘Harrison Hot Springs Hotel’. Warmtebron ‘Potash’ heeft een watertemperatuur van 40 graden Celsius en nummer twee, ‘Sulphur’, is een stuk warmer met 65 graden Celsius. Het verhaal gaat dat het geneeskrachtige water van Harrison Hot Spring al duizenden jaren werd gebruikt door locals voordat het werd ontdekt door Europese kolonisten op zoek naar goud in de 19e eeuw. Op zoek naar gouden tips? Check deze link.

Reisroute Canada 3 weken met kinderen – 13x Tips

Adres: 160 Esplanade Avenue, V0M 1K0 Harrison Hot Springs, Canada
Afstand: Je rijdt in 1,5 uur van ‘Moda Hotel’ naar ‘Harrison Beach Hotel’.
Kosten: Ongeveer € 190,00 per nacht o.b.v. twee volwassenen en twee kinderen onder de 18 jaar (december 2021).
Parkeren: In de ondergrondse parkeergarage à € 6,75 per dag of buiten op de parkeerplaats van het hotel à € 3,50 per dag. 
Website: Harrison Beach Hotel

Camping: ‘Harrison Springs Camping & RV Park’ in Harrison Hot Springs

7) Kelowna – Tjoek met de stoomtrein langs de wijnvelden en door de ‘Okanagan vallei’ (2 nachten)

Kelowna’ dient de komende dagen als uitvalsbasis voor het ontdekken van ‘Okanagan Valley’, gelegen aan het prachtige ‘Okanagan Lake’. Ook hier knipoogt het Canadese landschap naar Nederland; Kelowna is sinds 40 jaar een zusterstad van ons eigen Veendam. Ook in deze streek vermaak je je vooral buiten. En dat doe je met liefde, omdat je je op de warmste plek in Canada begeeft. Dit klimaat leent zich daarom perfect voor wijnbouw en fruitteelt.

Reisroute Canada 3 weken met kinderen – 13x Tips

Daarnaast kent deze regio een rijke watersport-scene en doen sommige plekken Frans aan vanwege het klimaat en de wijnen. De ‘sparkling wine’ is een beroemdheid en meermaals bekroond met diverse prijzen. Wissel het relaxen tussen de druiven af met bijvoorbeeld een kajakroute die je langs diverse stops leidt. Onderweg stop je om met de kids op de tofste plekken te picknicken. Wil je iets meer actie in de tent? Dan kun je in deze regio ook de boot op, skiën en trektochten afleggen.

Reisroute Canada 3 weken met kinderen – 13x Tips

Het Tiki Shores Condominium Beach Resort bevindt zich tegenover het strand en wordt omringd door de wijngaarden van Okanagan. Activiteiten in de omgeving vind je er volop en als er meer behoefte is aan ontspanning, duik je met de kids in het verwarmde buitenzwembad. Heb je de luxe met pubers te reizen die een paar uurtjes alleen kunnen blijven? Overweeg dan het boeken van een wijntour.

Adres: 914 Lakeshore Dr W, Penticton, BC V2A 1C1, Canada
Afstand: Je rijdt in 3,5 uur van ‘Harrison Beach Hotel’ naar ‘Tiki Shores Beach Motel Resort’.
Kosten: Ongeveer € 140,00 per nacht o.b.v. twee volwassenen en twee kinderen onder de 18 jaar (december 2021).
Parkeren: Gratis op het parkeerterrein van het hotel.
Website: Tiki Shores Condominimum Beach Resort

Camping: ‘South Beach Gardens Camping’ in Penticton

8) Clearwater – Bezoek de mooiste watervallen van Canada (2 nachten)

De ‘Helmcken Falls’ zijn gelegen in ‘Clearwater’, onderdeel van ‘Wells Gray National Park’ dat tevens de bekendste trekpleister van dit park is. Deze waterval behoort tot een van de hoogste van Canada en diverse wandelpaden leiden je vanaf de parkeerplaats van de accommodatie waar je verblijft naar dit natuurspektakel. Mocht je deze plek in de winter bezoeken, stelt ook dan de maar liefst 141 meter hoge waterval, niet teleur.

Reisroute Canada 3 weken met kinderen – 13x Tips

Andere redenen om deze plek niet over te slaan, zoals menig toerist wel doet, is de rest van het Wells Gray National Park. Behalve het aanzicht van 39 watervallen, kun je prachtige wandelingen in het park maken en onderweg beren, elanden en ander wild tegenkomen. Vanaf augustus start de zalmentrek in Wells Gray en kun je miljoenen vissen bij ‘Bailey’s Chute’ tegen de waterval op zien springen. ‘Clearwater’ is vernoemd naar de rivier die het park doorkruist. Breng ook een bezoek aan ‘Dutch Lake’ met de kinderen. Dit meer bevindt zich net buiten Clearwater en is een ideale zwemspot. Na de nodige baantjes en bommetjes, eet je je buikje rond bij restaurant ‘Painted Turtle’; met uitzicht over ‘Dutch Lake’.

Reisroute Canada 3 weken met kinderen – 13x Tips

De accommodatie ligt op 35 kilometer van het centrum van Clearwater. De lodge biedt een restaurant en de houten accenten sieren het interieur. Sommige kamers zijn voorzien van een terras of een balkon met uitzicht op de ‘Trophy Mountains’. De kamers zijn eenvoudig, maar verzorgd. Het personeel is vriendelijk en vertelt je graag over de omgeving. De gunstige ligging is één van de redenen deze accommodatie te boeken; de lodge bevindt zich op 15 kilometer van de ‘Helmcken Falls’ en op 7 kilometer van de ‘Dawson Falls’. De kolibries vliegen je om de oren bij de eetzaal en dat is een groot pluspunt voor de kids.

Adres: 6664 Clearwater Valley Rd, Clearwater, BC V0E 1N1, Canada
Afstand: Je rijdt in 4 uur van ‘Tiki Shores Beach Motel Resort’ naar ‘Helmcken Falls Lodge’.
Kosten: Ongeveer € 190,00 per nacht o.b.v. twee volwassenen en twee kinderen onder de 18 jaar (december 2021).
Parkeren: Gratis op het parkeerterrein van het hotel.
Website: Helmcken Falls Lodge

Camping: ‘Wells Gray Gold & RV Resort‘ in Clearwater

9) Tete Jaune – Relaxte tussenstop aan het water met een speeltuin voor de kinderen (1 nacht)

Deze strategische tussenstop zorgt ervoor dat een intensieve route door Canada behapbaar blijft wanneer je met kinderen reist. De tijd in Tete Jaune prop je daarom niet vol met activiteiten, maar je laat je overnemen door de omgeving. De ‘Tete Jaune Lodge’ is een prachtige plek, direct aan ‘Fraser River’, met ligstoelen aan de rand van het water. Het restaurant heeft een overdekt terras en trakteert je op een uitzicht over de rivier. 

Je kunt verblijven in het hotel, een hut huren wanneer je zelf kampeerspullen meeneemt of je camper direct parkeren aan het water. Maak op je gemak een wandeling langs de rivier en geniet van al het natuurschoon. Wat ook schoon is, is het sanitair gebouw. De kamers zijn comfortabel en de bedden krijgen veel complimenten van gasten. De recente renovaties zorgen ervoor dat ook de inrichting en indeling op goedkeuring kan rekenen. Oh ja, hadden we al gezegd dat je wakker wordt met uitzicht op het bos, de rivier en de bergen? Ook muggen vinden dit een fijne plek om te verblijven; neem daarom DEET spray mee.

Reisroute Canada 3 weken met kinderen – 13x Tips

Maak zeker een praatje met de vriendelijke chef-kok die overigens heerlijk eten serveert. De pizza’s zijn een aanrader! De lodge is pittoresk gelegen in Robson Valley, de kamers zijn comfortabel en brandschoon. Nog meer pluspunten? Tete Jaune Lodge bevindt zich op slechts 1 uur rijden van Jasper en Alberta en op minder dan 20 minuten rijden van Valemount. Doe de groetjes aan de goedlachse gastheer en kijk eens goed om je heen voordat je doorrijdt naar de volgende bestemming. En nu….. relaxen!

Adres: 11957 L’Heureaux Rd, Fraser-Fort George H, BC V0E 2Z0, Canada
Afstand: Je rijdt in 3 uur van ‘Helmcken Falls Lodge’ naar ‘Tete Jaune Lodge’.
Kosten: Ongeveer € 135,00 per nacht o.b.v. twee volwassenen en twee kinderen onder de 18 jaar (december 2021).
Parkeren: Gratis bij de accommodatie.  
Website: Tete Jaune Lodge

Camping: ‘Tete Jaune Lodge‘ in Tete Jaune

10) Jasper – Toeristisch hoogtepunten in natuurgebied ‘Canadian Rocky Mountains’ (3 nachten)

Je verblijft drie nachten in ‘Jasper’ omdat je je hier bevindt in het allergrootste natuurgebied in de ‘Canadian Rocky Mountains’; namelijk ‘Jasper National Park’. Meer dan 1000 kilometer aan trails brengt je langs diepe valleien, groenblauwe meren en de hangende gletsjer ‘Angel Glacier’. Het stadje Jasper is klein, gezellig en is gelegen in het national park. Bovendien is het mogelijk dit gebied op eigen houtje te verkennen. Het bezoekerscentrum in het stadje informeert toeristen over wandelingen, picknickplekken, hotspots en vertelt je over de beste plekken om beren en elanden te zien.

Reisroute Canada 3 weken met kinderen – 13x Tips

Onderweg naar Jasper is het opletten geblazen, want ineens krijg je ‘Mount Robson’ in het vizier. Maak er een spelletje van wie als eerste de hoogste berg van de Canadese ‘Rocky Mountains’ ziet. Behalve deze gigant van bijna 4000 meter hoog, is de kans dat elanden en herten oversteken, reëel. Wist je dat dit national park 11.000 km2 groot is? Een absolute aanrader is een wandeling door de ‘Maligne Canyon’. Verbaas je over deze 50 meter diepe kloof die het natuurlijke gevolg is van jarenlange erosie door de ‘Maligne River’. Genoeg gewandeld? Neem dan de ‘Jasper SkyTram’ naar de top van ‘Whistler Mountain’.

Reisroute Canada 3 weken met kinderen – 13x Tips

En wat past deze accommodatie in het plaatje; heerlijk! ‘Patricia Lake Bungalows’ beschikt over een eigen aanlegsteiger en over barbecue faciliteiten. Leuk weetje voor de ouders; het resort beschikt over een ‘hot tub’ in de open lucht. Het personeel draagt de gasten op handen en wanneer de kinderen nog niet moe zijn van alle hikes, kunnen zij hun energie kwijt op de kinderspeelplaats op het terrein. Voor het huren van een fiets of een boot, kun je ook terecht bij Patricia Lake Bungalows.

Adres: 1 Pyramid Lake Rd, Jasper, AB T0E 1E0, Canada
Afstand: Je rijdt in 1,5 uur van ‘Tete Jaune Lodge’ naar ‘Patricia Lake Bungalows’.
Kosten: Ongeveer € 180,00 per nacht o.b.v. twee volwassenen en twee kinderen onder de 18 jaar (december 2021).
Parkeren: Gratis bij de accommodatie.   
Website: Patricia Lake Bungalows

Camping: ‘Whistlers Campground’ in Jasper 

11) Golden – Blauwe meren en loslopende beren

Aan de westkant van de Rocky Mountains vind je ‘Golden’. Je verblijft hier twee nachten omdat je vanuit hier een aantal van de meest fantastische nationale parken van Canada kunt bezoeken: Revelstoke, Glacier, Yoho, Kootenay en Banff. Golden bevindt zich aan de westelijke ingang van ‘Yoho National Park’. Wanneer je je al eerder hebt verdiept in deze omgeving, ben je de naam ‘Eagle’s Eye’ vast en zeker tegen gekomen. Dit meer wordt wel eens het mooiste meer van Canada genoemd en bevindt zich in de buurt van een kabelbaan. In de buurt van diezelfde kabelbaan woont een volwassen grizzlybeer. Hier krijg je je kinderen zeker voor warm gedraaid!

Reisroute Canada 3 weken met kinderen – 13x Tips

Verder heeft Golden een goede reputatie vanwege de outdoor activiteiten die worden aangeboden. Denk dan aan raften, mountainbiken, kajakken, paragliden, rotsklimmen en kanoën. Liever chill-modus aan? Bezoek dan de heetwaterbronnen van ‘Radium Hot Springs’. Golden is eveneens een oude spoorweg stad en er is een museum dat hierover vertelt. Had ik ook al gezegd dat je nabij Golden, in het ‘Northern Lights Wildlife Centre’, een roedel wolven kunt zien? Nog meer actie in de tent? Bezoek dan ‘Golden Skybridge’; wat een plaatje! Deze giga hangbrug slingert op zo’n 130 meter hoogte boven een kloof.

Reisroute Canada 3 weken met kinderen – 13x Tips

Het gevoel van een echte Canadese berghut begroet je bij ‘Winston Lodge’. De kabelbaan waar we het eerder over hadden, ligt op loopafstand van deze accommodatie welke gelegen is aan de voet van ‘Kicking Horse Mountain’. Omgeven door bossen en omringd door natuur, is dit een ontspannen plek om te verblijven. De hot tub in de buitenlucht maakt het plaatje af. Bovendien biedt Winston Lodge skilessen aan. Ook kun je vanuit hier prachtig wandelen of golfen. Is ontspanning jouw ding deze dagen? Boek dan een massage in de spa van de lodge en bezoek de sauna.

Adres: 1593 Cache Cl, Golden, BC V0A 1H0, Canada
Afstand: Je rijdt in 6 uur van ‘Patricia Lake Bungalows’ naar ‘Winston Lodge’.
Kosten: Ongeveer € 175,00 per nacht o.b.v. twee volwassenen en twee kinderen onder de 18 jaar (december 2021).
Parkeren: Gratis op het parkeerterrein van het hotel.
Website: Winston Lodge

Camping: ‘Golden Municipal Campground & RV Park’ in Golden

12) Canmore – Toeristenlieveling door onbegrensde ‘outdoor’ mogelijkheden (2 nachten)

Op steenworp afstand van de ingang van ‘Banff National Park’ vind je ‘Canmore’. Vanaf dit gezellige dorpje ben je binnen 10 minuten bij het national park en binnen een halfuur in het dorpje ‘Banff’. De accommodaties zijn betaalbaarder dan in het beroemde Banff zelf en dit maakt Canmore een geschikte uitvalsbasis. In 1988 werd het toernooi ‘Nordic Skiing’ georganiseerd in Canmore. Sindsdien zijn toeristen en wintersportliefhebbers dol op dit plaatsje. 

Reisroute Canada 3 weken met kinderen – 13x Tips

Canmore staat bekend om zijn onbegrensde outdoor-recreatiemogelijkheden. In het centrum vind je bovendien souvenirwinkeltjes, musea en diverse kunstgalerieën. Andere bijzonderheden om te ontdekken zijn een chocolaterie en een internationaal geprezen quiltwinkel; allebei in het centrum. Canmore en zijn omgeving is ook geschikt om er op uit trekken om te skiën, te wandelen, te fietsen en te vissen.

Reisroute Canada 3 weken met kinderen – 13x Tips

Reis je af naar Canmore om het provinciale park ‘Canmore Nordic Centre’ te bezoeken? Dan is het mooi meegenomen dat je vanaf het hotel waar je verblijft slechts 10 minuten hoeft te rijden naar deze bezienswaardigheid. Het eten van het restaurant in het hotel wordt geprezen en winkels zijn op loopafstand bereikbaar. Zowel het uitzicht op het water en de bergen als de onlangs uitgevoerde renovaties maken je verblijf hier meer dan aangenaam.

Adres: 610 8th Street, T1W 2B5 Canmore, Canada
Afstand: Je rijdt in 3 uur van ‘Winston Lodge’ naar ‘Lamphouse Hotel’.
Kosten: Ongeveer € 265,00 per nacht o.b.v. twee volwassenen en twee kinderen onder de 18 jaar (december 2021).
Parkeren: Gratis op het parkeerterrein van het hotel.
Website: Lamphouse Hotel

Camping: ‘Spring Creek RV Campgound’ in Canmore

13) Calgary – Terugvlucht naar Nederland

Waar ligt Canada ook alweer? Op zo’n 7200 kilometer verwijderd van Nederland en deze kilometers ga je spoedig vliegend overbruggen. Je zult je bij aankomst in Calgary maar al te goed beseffen hoeveel toffe activiteiten jullie hebben ondernomen de afgelopen drie weken. Waarschijnlijk voel je je moe en voldaan. Je kunt je waarschijnlijk aansluiten bij de opvatting dat een reisperiode van drie weken een minimum is in Canada.

Reisroute Canada 3 weken met kinderen – 13x Tips

Je bent deze ochtend op je gemak vertrokken uit ‘Canmore’. Idealiter heb je een directe vlucht naar Nederland geboekt die net na het avondeten vertrekt. Zo pakt het hele gezin een paar uurtjes slaap die iedereen goed kan gebruiken bij een aanstaande jetlag. Bekijk alle actuele opties op Skyscanner. Heel veel zal deze jetlag je wellicht niet deren wanneer je foto- en filmmateriaal terugkijkt van deze reis. Babette en haar gezin hebben genoten van deze reisroute door Canada van 3 weken met kinderen; wij hopen dat dit ook voor jouw gezin geldt!

Adres: 2000 Airport Rd NE, Calgary, AB T2E 6W5, Canada
Afstand: Je rijdt in 75 minuten van ‘Lamphouse Hotel’ naar het vliegveld.
Website: Calgary International Airport

Gaat jouw baby mee naar Canada? Lees dan hier hoe je een vliegreis aanpakt!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.