Reisverhaal Frankrijk - ‘Frisse morgen in Parijs’

Reisverhaal Frankrijk – ‘Frisse morgen in Parijs’

Romantiek aan de Seine

Op het gebied van romantiek heb ik tijdens mijn single jaren eigenlijk maar één scenario in mijn hoofd; het hangen van een slotje aan een brug in Parijs. Cliché, I know. Het idee van een veredelde, oneindige liefde, opgesloten in een schattig rood slotje, spreekt om onverklaarbare reden enorm tot mijn verbeelding. Ik stel mezelf voor in een lieflijk, ‘Amélie’-achtig jurkje op een prachtige brug van Parijse architectuur. Vanaf de andere kant van de brug loopt mijn prins op het witte paard mij tegemoet. We kussen elkaar, schrijven romantische leuzen op het slotje en gooien samen het sleuteltje in de Seine. Zoiets…..

Reisverhaal Frankrijk - ‘Frisse morgen in Parijs’

Weekend weg Parijs

Toen ik mijn grote liefde inderdaad tegen het lijf liep, maar dan in Valkenswaard, speelde dit beeld dan ook non stop door mijn hoofd. Na vele diners bij kaarslicht, tientallen liefdesbrieven over en weer, mooie sieraden en andere liefdevolle taferelen, krijgt Maikel het door. Je maakt mij nergens blijer mee dan met een tripje! En zo krijg ik voor mijn 27e verjaardag dan eindelijk een lang weekend Parijs cadeau. Mijn gebeden zijn verhoord; de zon schijnt volop, de reis verloopt goed en we zijn verliefder dan ooit. We zijn klaar voor dé Franse bezegeling van onze liefde, ik voel het!

Reisverhaal Frankrijk - ‘Frisse morgen in Parijs’

Walking tour Parijs

De volgende morgen is het iets frisser in Parijs en we besluiten ons aan te sluiten bij een ‘walking tour’ door de wereldstad. Normaal gesproken werk ik mijn eigen tours uit omdat ik me dan vrijer voel uitgebreid te fotograferen en we niet gebonden zijn aan het tempo van de groep. Deze gids wordt echter zo aangeprezen om haar kennis van de stad dat we een uitzondering maken. Ik onttrek me zoveel mogelijk aan het kuddegedrag en vind een modus in het opnemen van zoveel mogelijk informatie versus maximaal plaatjes schieten. Maikel daarentegen is minder op zijn gemak en stoort zich enorm aan mijn ‘groep-ontwijkend-gedrag’. De hoog opgetrokken wenkbrauwen, diverse gebaren van wenken en gefrustreerd gebrabbel van mijn prins, komen de sfeer niet ten goede.

Reisverhaal Frankrijk - ‘Frisse morgen in Parijs’

De slotjesbrug in Parijs

En opeens, uit het niets lijkt het wel, is daar dé brug! Ik omsluit mijn rode slotje, plus back-up slotje inclusief twee sleuteltjes, strak met mijn vingers in mijn jaszak. Het moment is daar. Helaas is de gids niet van plan te stoppen om ons tijd te geven voor een uitgebreide liefdesscène en dat maakt Maikel direct gehaast. Ik wil daarentegen uitgebreid de tijd nemen voor dit moment en ik hoop op een fanatieke brainstormsessie over de letters der liefde die we op dit slotje kunnen schrijven. ‘Schiet even op zeg’, begint Maikel. Lichtelijk geïrriteerd maak ik er ‘M hartje M’ van en net wanneer we samen het slotje zouden moeten sluiten, zie ik Maikel een sprintje trekken over de brug naar de gids en de groep.

Ik loop roder aan dan het slotje en gebaar hem terug te komen. Inmiddels hebben we een publiek van 30 Fransen die onze show op de voet lijken te volgen. Ik ga tekeer tegen Maikel wanneer hij mij weer bereikt en hij verdedigt zich met de woorden dat we het echt niet kunnen maken om zo ver achter te blijven. Ik duw woest het slotje dicht, Maikel kust mij troostend en ik kan nu alleen nog uitkijken naar het moment dat we samen ons sleuteltje in de Seine gooien. Maikel kijkt nog steeds onrustig om zich heen en wil vooral dat dit heel snel is afgelopen zodat we sociaal wenselijk gedrag kunnen vertonen bij de ‘walking tour’. We kijken elkaar, enigszins, liefdevol aan en daar gaat het sleuteltje….. BOEM, op het beton. Het sleuteltje klettert op de grijze weg langs de Seine….. Beteuterd kijk ik naar het troostloze stukje metaal op de kleurloze massa.

Reisverhaal Frankrijk - ‘Frisse morgen in Parijs’

Toch nog een Frans sprookje…..

Ik word zo mogelijk nog woester dan voorheen en voel tegelijkertijd dat ik linea recta over de brug wordt getrokken, bijna zonder de grond te raken. ‘Schat, ik hou van jou. Met slotje, zonder slotje. Jij bent het allergrootste geluk in mijn leven en het beste dat mij ooit is overkomen.’ En zo, aan de andere kant van de Seine, krijgt de prinses toch het romantisch einde met haar prins, met de allerbeste kus van de wereld!

Reisverhaal Frankrijk - ‘Frisse morgen in Parijs’

Op zoek naar tips over reizen met kinderen naar Parijs? Klik dan hier!

2 thoughts on “Reisverhaal Frankrijk – ‘Frisse morgen in Parijs’”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.