‘Eng raampje’ – Reisverhaal Portugal

‘Eng raampje’ – Reisverhaal Portugal

Op vakantie naar Albufeira met kinderen

Met de overtuiging onze kinderen zoveel mogelijk van Europa te laten zien, hanteren we in ieder geval één duidelijke afspraak: We gaan ieder jaar naar een ander land op reis. De verleiding de kinderen ieder jaar mee te nemen naar Italië is groot, maar ons principe wint en daarom zijn we onderweg naar Albufeira, Portugal.

‘Eng raampje’ – Reisverhaal Portugal

Stappen, uitrusten en hormonen

Het vliegtuig neemt een gemêleerd gezelschap mee naar de bekende badplaats. Ik zie stelletjes die zin hebben in hun eerste vakantie zonder hun volwassen kinderen, ik zie opgewonden, jonge kinderen met vermoeide ouders en natuurlijk jeugd die voor het stappen naar Portugal afreist. Achter ons bevindt zich een luidruchtig groepje jongens dat overduidelijk kampt met een overschot aan hormonen en bewijsdrang.

‘Eng raampje’ – Reisverhaal Portugal

Bier en gezang

Vooral de Friese ginger achter de stoel van onze zoon mag wel een toontje lager zingen. In het tijdsbestek van de bescheiden 2,5 uur dat de vlucht duurt gaan er diverse blikken bier doorheen. Diverse spullen worden door het vliegtuig heen geslingerd en het volume van de gesprekken van deze Backstreet Boys bereikt een extreme hoogte.

Vliegangst

Vlak voor de landing kijkt de grootste herrieschopper met oranje kuifje ons guitig aan en vraagt mij: ‘U vindt ons vervelend hè’. Met een beleefd lachje vertel ik hem eerlijk dat de vlucht vrij vermoeiend verloopt met zoveel herrie achter ons. ‘Nou mevrouw, het zit zo: Dit is de eerste keer in mijn leven dat ik in een vliegtuig zit en ik vind het echt doodeng. Mijn vrienden vonden het wel geinig om mij bij dit enge raampje te laten zitten en ja……..ik ben dus zo druk vanwege de spanning.’ Lachend praten we verder over de druk op je oren, over Brabantse voetbalclubs en over al het moois dat Albufeira te bieden heeft. Zo loodsen wij de nerveuze Fries door de landing heen en kan ook onze vakantie vanaf dat moment ontspannen van start gaan!

‘Eng raampje’ – Reisverhaal Portugal

Op zoek naar tips voor reizen met kinderen naar Albufeira? Klik dan hier!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.