Verhaal ouderschap - ‘Een vies kraamcadeau uit Nuland‘

Verhaal ouderschap – ‘Een vies kraamcadeau uit Nuland‘

De kraamtijd

Een gekke tijd, de kraamtijd. In ons geval werd deze periode gekenmerkt door roze ballonnen, ieniemienie kleertjes en cadeaus, veel cadeaus. De eerste weken na de geboorte is het dagelijks ‘full house’. Ons huis wordt niet gevuld door vrienden en collega’s, maar iedere dag zijn de kersverse, grote broer en zus van Elena bij ons. Fayenne en Qian knuffelen, wandelen en praten eindeloos met onze nieuwste aanwinst.

Verhaal ouderschap - ‘Een vies kraamcadeau uit Nuland‘

Tientallen geboortekaarten

Er ontpopt zich een ritueel waarbij we aan het einde van de middag met z’n allen de stapels post openmaken. Qian maakt er een sport van de kaarten netjes op de vensterbank neer te zetten en vervolgens te tellen welk aantal we die dag aantikken. En vandaag is de stapel hoger dan ooit. Qian glundert en geeft ons allemaal een plekje op bed. Elena drinkt tevreden en ons ritueel gaat van start.

Maikel en ik praten, tussen het bekijken van de kaarten door, over het gebrek aan nachtrust. We fantaseren over hoelang Elena nog nodig zal hebben voordat ze ’s nachts niet meer zal vragen om een voeding. We lachen elkaar uit omdat de wallen tot op de knieën komen. Maar ach….. Tussendoor wordt mij de post voor gehouden en ik vertel per item wie zo attent is geweest ons een kaartje te sturen. Qian zou Qian niet zijn als ik niet per persoon moest verklaren wie de kaartschrijvers zijn, waar zij wonen, wat hun hobby’s zijn en wat de relatie is met ons gezin. Ik antwoord geduldig.

Verhaal ouderschap - ‘Een vies kraamcadeau uit Nuland‘

Slaapgebrek en oordopjes

Het gesprek tussen mij en Maikel gaat door en ondertussen haalt hij verfrommelde oordopjes uit zijn broekzak. Zonder dat Qian het ziet, gooit Maikel deze op bed. Ze landen tussen de kaarten. Omdat de oordopjes al langer dan gisteren in zijn broekzak zitten, zit er wat gruis en stof op. Qian leest de volgende kaart voor, afkomstig uit Nuland. De oordopjes vallen er tussenuit en Qian’s ogen worden immens groot: ‘Ik snap dat jullie graag langer willen slapen, maar het is echt te vies voor woorden dat iemand jullie gebruikte oordopjes stuurt. Gadverdamme! Die ga toch zeker niet in doen?’ Helaas, moeten we toch op zoek naar andere oplossingen voor ons slaapgebrek…..

Verhaal ouderschap - ‘Een vies kraamcadeau uit Nuland‘

Op zoek naar tips voor tijdens jouw kraamtijd? Klik dan hier.

1 thought on “Verhaal ouderschap – ‘Een vies kraamcadeau uit Nuland‘”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.