Dagje uit naar Giethoorn met kinderen – 5x Tips

Dagje uit naar Giethoorn met kinderen – 5x Tips

1. Bootje varen in Giethoorn – Vaar zelf over de pittoreske wateren van Giethoorn

Ons lijstje over een dagje uit naar Giethoorn moet wel beginnen met deze tip! Let’s face it; hiervoor reis je af naar Giethoorn. Geen betere manier om kennis te maken met ‘Nederlands Venetië’ dan te water; een van de tofste activiteiten in Giethoorn met kinderen! . De mannen onder ons besluiten dat we zelf varen en niet deelnemen aan een rondvaart. Via deze website reserveren we een ‘Consoleboot Turfgraver’, gelet op het aantal zitplaatsen voorzien van een rugleuning. Het is echter een beter idee om direct bij een aanbieder te boeken. De plaatjes van de boten op de website komen vaak niet overeen met de werkelijkheid omdat de reservering random geplaatst wordt bij een verhuurder die plek heeft. Het mag echter de pret niet drukken. ‘Arendshorst buitenactiviteiten’ geeft ons een vaarroutekaart mee welke ook middels een QR-code online beschikbaar is. Met de zon op onze bol, varen we al picknickend langs boogbruggetjes en vonders. En ja, dat is sprookjesachtig, dat is heerlijk!

Dagje uit naar Giethoorn met kinderen – 5x Tips

Adres: Beulakerweg 169B, 8355 AG Giethoorn
Kosten entree: € 55,00 voor twee uur
Level: Outdoor 
Parkeren: Gratis op het parkeerterrein van Arendshorst buitenactiviteiten
Website: Arendshorst Giethoorn

2. Zwemmen tijdens een dagje uit naar Giethoorn! – Spring over de rand van je bootje

Onze vaarroute brengt ons onder andere naar ‘het Bovenwijde’; in de volksmond ’t Wiede’. Je kunt hier enkel met de boot komen. Te midden van het meer vind je een zwemeilandje met aanlegsteigers en een afgebakend gedeelte met ondieper water. Sla je het zwemmen vandaag over? Dan is dit ook een toffe locatie om te picknicken, pootje te baden en te genieten van de omgeving van Giethoorn. Het advies van de VVV is om waterschoentjes te dragen tijdens het zwemmen voor het geval er iets scherps in het water ligt. Andere plekken waar je kunt zwemmen zijn in het Beulakerwijde (de Beulaker) en in het Molengat. Niemand die overigens gek opkijkt als je tijdens jouw vaaravontuur op een willekeurig moment in het water plonst…..

Dagje uit naar Giethoorn met kinderen – 5x Tips

Kosten entree: Gratis
Level: Avontuur & outdoor
Website: Zwemmen in Giethoorn

3. Borrelen bij ‘Smit’s Paviljoen’ – Kopje koffie of een biertje met uitzicht over het water

Als je dan toch in ‘Hollands Venetië’ bent, wil je graag borrelen aan het water. Nietwaar? Onze vaarroute eerder die dag brengt ons langs dit paviljoen dat trots uitsteekt tussen het riet en houten steigers. Ook is het mogelijk bij Smits een goed gevulde picknickmand op te halen voor tijdens het varen op de grachten en meren van Giethoorn. Smit’s Paviljoen ligt sinds 1935 aan de oever van het Bovenwijde, tussen nationaal park Weerribben-Wieden en het oude centrum van Giethoorn. Dankzij deze unieke ligging heb je zowel vanaf het terras, als vanuit het restaurant, een schitterend uitzicht over het meer en het nabijgelegen natuurgebied. Je kunt hier ook terecht voor het huren van een bootje, een high tea en diverse workshops. Wat te doen in Giethoorn? Hier chillen 😊.

Dagje uit naar Giethoorn met kinderen – 5x Tips

Adres: Binnenpad 29a, 8355 BR Giethoorn
Kosten entree: Gratis
Level: Culinair
Parkeren: Aan het Binnenpad 14 voor € 4,00 per dag
Website: Smits Paviljoen

4. Winkelen in Giethoorn – Bezoek deze authentieke shops

De kans dat je met tien gevulde winkeltasjes naar huis gaat, na een dagje weg in Giethoorn, is klein. Dat Giethoorn geen uitpuilende winkelcentrum is, wil absoluut niet zeggen dat een aantal winkeltjes niet de moeite waard is om te bekijken. De regen dwingt ons die dag om binnen te lopen bij ‘Gloria Maris’. Je vindt hier sieraden, schelpen, cadeau artikelen en woondecoraties; voornamelijk vervaardigd van parels en schelpen van en uit de zee. Van deze locals mochten wij een paar toffe ‘inside’ tips ontvangen over Giethoorn die wij natuurlijk ten harte nemen. Andere interessante winkeltjes in Giethoorn zijn ‘House of cheese’, ‘Venice’ & ‘Het wapen van Giethoorn’.

Dagje uit naar Giethoorn met kinderen – 5x Tips

Adres: Binnenpad 115, 8355 BV Giethoorn
Kosten entree: Gratis
Level: Shopping
Parkeren: Aan de Bartus Warnersweg voor € 4,00 per dag. LET OP! Enkel contante betaling mogelijk.
Website: Gloria Maris

5. Dineren bij Fratelli – Laat jouw kids kennis maken met de Siciliaanse keuken

Zo zie je maar weer dat echte locals vaak weten waar je ècht goed kunt eten. De medewerkers van ‘Gloria Maris’ sturen ons zonder twijfel naar ‘Fratelli’s’, waarvoor dank! De pasta is zalig (en we noemen onszelf toch wel een beetje kenners), kinderen zijn meer dan welkom en je zit er heerlijk. Wat een gelukstreffer! De Siciliaanse keuken viert hoogtij bij Fratelli’s en de foto’s die het restaurant decoreren maken de Italiaanse sfeer. Het personeel is vriendelijk en de plekken zijn schaars. Je doet er daarom goed aan van tevoren te reserveren. De ‘Tagliatelle ossenhaas’ is een aanrader! Kortom, Giethoorn is een mooie plek voor een dagje weg wanneer het lekker weer is. Voldoende activiteiten en bezienswaardigheden, nietwaar? Welke vind jij het tofst?

Dagje uit naar Giethoorn met kinderen – 5x Tips

Adres: Binnenpad 113, 8355 BV Giethoorn
Kosten entree: Gratis
Level: Culinair
Parkeren: Aan de Bartus Warnersweg voor € 4,00 per dag. LET OP! Enkel contante betaling mogelijk.
Website: Ristorante Fratelli

Op zoek naar meer tips voor een gezellig dagje uit? Klik dan hier!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.