‘Lichtjesroute Eindhoven’ - Dagje uit met kinderen!

Lichtjesroute Eindhoven – Dagje uit met kinderen!

De Lichtjesroute fietsen of rijden in Eindhoven Lichtstad

Vanaf 18 september tot de tweede zondag in oktober branden in Eindhoven meer dan 100.000 lampjes die samen de iconische Lichtjesroute vormen. De Lichtjesroute is een 22 kilometer lang, met elektrische ornamenten verlicht traject, door de stad Eindhoven. Omdat de route gelegen is aan de openbare weg, is het voor iedereen gratis toegankelijk. Je hoeft de Lichtjesroute niet met de auto af te leggen; fietsen kan ook en dan ben je ongeveer twee uur onderweg. Jaarlijks wordt de Lichtjesroute bewonderd door ongeveer tweehonderdduizend bezoekers. Het succes van de Lichtjesroute is vooral gebaseerd op de bereidwilligheid van een honderdtal vrijwilligers en de hulp van vele sponsoren.

‘Lichtjesroute Eindhoven’ - Dagje uit met kinderen!

Avondje uit met kinderen

Zorg dat je eindigt bij de ‘Eendjesvijver’ in het Noorden van Eindhoven. Een band, een ijscokraam en een gezellig lichtjestafreel op het water, maken dit tot een mooie afsluiter. Onderweg vertellen wij onze kids over de bevrijding van Eindhoven door de geallieerden op 18 september 1944. De soldaten werden door de Eindhovenaren verwelkomd met lampen achter de ramen en zo is deze waardevolle traditie in de Lichtstad ontstaan. De lampen branden zondag t/m donderdag van 19.00 u tot 22.30 u en vrijdag en zaterdag van 19.00 u t/m 23.30 u.

‘Lichtjesroute Eindhoven’ - Dagje uit met kinderen!

Adres: Ieder jaar plaatst de organisatie een actuele routekaart op de website welke laat zien hoe de huidige route door de stad loopt; deze is gratis te downloaden via deze link.
Kosten entree: Gratis
Level: Magie & Cultureel
Parkeren: Bezoek de Lichtjesroute met de auto of met de fiets
Website: Lichtjesroute Eindhoven

Op zoek naar meer tips voor een magisch dagje uit in Eindhoven? Klik dan hier!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.