‘CORPUS’ Leiden – Dagje uit met kinderen!

‘CORPUS’ Leiden – Dagje uit met kinderen!

Begin met een levensechte audiotour in CORPUS!

Een immens oog, een kloppend hart en levensechte longen. Het komt allemaal dichtbij in het CORPUS museum waar je ontdekkingstocht begint met een reis door het lichaam. Hoe dichtbij? Nou, je loopt letterlijk door een uitvergrote versie van je organen. Ik bezoek dit educatieve museum in het westen van het land met Nicole, Izzy (10 jaar) en Qian (11 jaar). Kinderen zijn vanaf 6 jaar welkom bij CORPUS Leiden; een deel van de uitleg zal echter te moeilijk voor kinderen van deze leeftijd. Zorg dat je voor aanvang van de audiotour allemaal naar de wc bent geweest. Vanaf de snelweg zie je meneer CORPUS al zitten trouwens 😉. Klik voor een korte video impressie hier

‘CORPUS’ Leiden – Dagje uit met kinderen!

Springen op de immense tong is het leukst…..

Het eerste deel van je reis bestaat uit een audiotour die je door verschillende kamers leidt. De licht- en geluidseffecten zorgen voor een levendig geheel en wordt door sommige kids als ‘erg spannend’ ervaren. Met meneer Corpus maak je een reis door de mens! Izzy en Qian zijn het meest enthousiast wanneer we de mond betreden. Dat klinkt gek, I know. We lopen door een enorme mond met tanden en over de zachte tong mag je rennen. Mijn favoriete gedeelte? De baarmoeder natuurlijk haha. Op een begrijpelijke en mooie manier wordt geschetst hoe een baby gemaakt en geboren wordt. Dat werkt natuurlijk wel even op de lachspieren van ons duo…..

‘CORPUS’ Leiden – Dagje uit met kinderen!

Kopje koffie met een view

De audiotour eindigt in het restaurant, dat behalve over voedzame producten tegen betaalbare prijzen, ook beschikt over een mooi uitzicht. Tafeltje aan het raam dus! CORPUS draagt uit dat de zorg voor je lichaam erg belangrijk is en brengt dit in de praktijk door het aanbod in het restaurant hierop aan te passen. Na een welverdiende cappuccino met sojamelk, een smoothie of een verantwoorde snack, loop je een verdieping naar beneden. Iedere keer dat je een verdieping zakt, zijn er grappige spelletjes te doen of mooie spreuken te lezen in het trappengat. Aanrader!

‘CORPUS’ Leiden – Dagje uit met kinderen!

En nu echt aan het werk!

Dit volgende gedeelte is volledig interactief en hier gaan kids pas echt aan de slag. Met een boekje in de hand, volgen we de vragen die bij de speurtocht horen. We pompen water omhoog, doen een gehoortest, brengen al steppend het hart op gang, leren over verbranden in de zon en krijgen inzicht in onze voedingspatronen. Regelmatig hoor ik de zin, ‘oh, dat wist ik nog niet’, om me heen en bestempel dit uitje als zeer geslaagd. Na ruim 3,5 uur staan we weer buiten en doen ons tegoed aan een lunch bij ‘SandCBar’ in Katwijk aan Zee. Toffe plek en mooi te combineren met CORPUS. Veel plezier!

‘CORPUS’ Leiden – Dagje uit met kinderen!

Adres: Willem Einthovenstraat 1, 2342 BH Oegstgeest
Kosten entree: Klik op deze link voor actuele tarieven. Ben je lid van de ANWB? Dan krijg je korting bij CORPUS!
Level: Educatie
Parkeren: Voor € 7,00 parkeer je de hele dag in de parkeergarage van CORPUS. Deze garage beschikt niet over een lift. Bezoekers die slecht ter been zijn kunnen voor de ingang van het gebouw afgezet worden.
Website: Corpus Experience

‘CORPUS’ Leiden – Dagje uit met kinderen!

Op zoek naar meer educatieve dagjes weg met kinderen? Klik dan hier!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.