Activiteiten Canada met kinderen – 11x Tips

Activiteiten Canada met kinderen – 10x Tips

Reizen naar Canada met kinderen – 13x Tips

1. Ucluetet

Beren kun je overal in Canada tegenkomen, dus houd je ogen goed open onderweg! Een aanrader is echter om een in een zogenaamde ‘berenboot’ te stappen bij bijvoorbeeld ‘Subtidal Adventures’ en te duimen op een goed zicht op beren die naar voedsel zoeken aan de waterkant. Vergeet je verrekijker niet. Bespreek van tevoren met de kids dat beren erg kunnen schrikken van geluiden en dat geruisloos speuren zal lonen.

Activiteiten Canada met kinderen – 9x Tips

Ieder jaar passeren 25.000 walvissen de kust van ‘Clayoquot Sound’. Walvissen zijn op deze plek vrijwel het hele jaar door te spotten. Doe dit vanuit een grotere, overdekte boot of met een snellere speedboot. Jij mag kiezen! Of de kinderen? Houd niet alleen je ogen open, op zoek naar de grijze walvis en bultruggen, maar zeker ook om andere dieren te zien. Denk dan aan otters, visarenden, zeeleeuwen, otters en andere walvissen. Als je heel erg hard duimt, zie je misschien wel orka’s in dit adembenemende gebied met een prachtige kustlijn en vele baaien.

Adres: 1950 Peninsula Rd, Ucluelet, BC V0R 3A0, Canada
Afstand: Je rijdt in 5 minuten van ‘Black Rock Oceanfront Resort’ naar ‘Subtidal Adventures’.
Kosten: Ongeveer € 280,00 voor 3 tot 4 uur op de boot o.b.v. twee volwassenen en tweekinderen onder de 18 jaar (december 2021).
Level: Natuur & wildlife
Parkeren: Gratis op het parkeerterrein van ‘Subtidal Adventures’.
Website: Subtidal Adventures

Pacific Rim National Park Reserve is onderverdeeld in drie delen: ‘Long Beach‘, ‘Broken Group Islands‘ en ‘West Coast Trail‘. Check de link naar de website voor actuele openingstijden. Ieder deel van het park kent afzonderlijke openingstijden.

Het populaire Long Beach Unit kent stranden met aangrenzende regenwouden waar ook nog eens wildlife te spotten is. Dit  is tevens het meest toegankelijke deel van het reservaat. Betreed de hiking trails zoals ‘Nuu-Chah-Nulth Trail‘, ‘South Beach Trail’, ‘Combers Beach Trail‘ en ‘Sconner Cove Trail‘. Behalve wandelen en wildlife spotten, kun je hier ook kajakken voor de kust.

Activiteiten Canada met kinderen – 9x Tips

Een nog beter idee is het verkennen van Broken Group Islands per kajak. Sterker nog, dit deel van het reservaat is enkel per boot te bereiken. Dit deel is gelegen in de baai ‘Barkley Sound‘ en bestaat uit tientallen eilanden van diverse formaten. De grootste hiervan zijn ‘Effingham Island‘, ‘Turret Island‘, ‘Turtle Island‘ en ‘Dodd Island‘. Misschien zijn juist wel de kleinere, en veelal beboste eilandjes, toffer om op eigen houtje te ontdekken. Door de beschutte ligging van Broken Group Islands is dit een fijne bestemming om te picknicken en rond te dwalen; veel andere mensen zul je niet snel tegenkomen.

Activiteiten Canada met kinderen – 9x Tips

Wat nu een route is die wandelaars van over de hele wereld aantrekt, is ruim honderd jaar aangelegd om schipbreukelingen een weg naar het vaste land te bieden. De zogenaamde West Coast Trail is een wandelroute die je in 75 kilometer langs de westkust van Vancouver Island naar ‘Port Renfrew‘ stuurt. Het wandelpad begint bij de ‘Pachena Campground‘ en is in de jaren ’70 volledig opgeknapt. Je begint aan dit avontuur als je een unieke wandelroute wilt lopen, in een unieke omgeving.

Activiteiten Canada met kinderen – 9x Tips

Of je nu vaart, wandelt of zwemt (grapje), vergeet niet waarom je naar dit national park bent gekomen. Uiteraard voor de schilderachtige omgeving, maar toch ook zeker om wildlife te spotten. Je hebt niet alleen kans om landdieren te zien in hun natuurlijke omgeving, maar zeker ook zeedieren. Denk dan aan een verzameling van wolven, marters, nertsen, poema’s, grizzlies, zwarte beren, walvissen, zeeleeuwen, zeehonden en bruinvissen. Dit hotel verrast je met een bubbelbad in de buitenlucht, een goed restaurant en fantastische views.

Adres: 2040 Ocean Terrace Rd, Ucluelet, BC V0R 3A0, Canada
Afstand: Je rijdt in 15 minuten van ‘Black Rock Oceanfront Resort’ naar de ‘Long Beach Unit’ van het reservaat.
Kosten: Volwassenen betalen € 7,00 per persoon entree en kinderen tot 17 jaar mogen gratis naar binnen.
Level: Natuur & wildlife
Parkeren: Wanneer je een entreekaartje koopt, is dit inclusief parkeren op een van de parkeerplaatsen bij het reservaat. Indien je beschikt over een entreekaartje, hoef je geen parkeerpas aan te schaffen bij de automaat.
Website: Pacific Rim National Park Reserve

2. Campell river

Weet je nog dat we eerder de vraag beantwoordden ‘waar ligt Canada?’. We schreven toen ook dat Canada verschillende klimaten en seizoenen kent. De seizoenen in Canada lopen ongeveer gelijk met die van Nederland. Vancouver Island is bovendien één van de warmste plekken van Canada waardoor de zomers zonnig zijn en de winters mild. Vanuit de haven van Campell River vertrekken de tours die gericht zijn op het spotten van wildlife.

‘Eagle Eye Adventures’ neemt je mee op de boot om orka’s, bultruggen, grijze walvissen, dwergvinvissen, Pacifische witflankdolfijnen, bruinvissen, zeehonden en zeeleeuwen te spotten. Kies met kinderen voor een tour die 4 uur duurt. Mocht je met oudere kinderen reizen, kun je overwegen de dagtour te boeken. Je kiest voor Eagle Eye Adventures omdat je altijd op pad gaat met een gecertificeerd team. Veiligheid en deskundigheid gegarandeerd dus! In diverse reviews lees je dat menig reizigers te spreken zijn over de gidsen. Kennis over de natuur wordt gedeeld, net als indrukwekkende verhalen over wetenschappelijk onderzoek dat gedaan wordt over heel de wereld waaraan Eagle Eye Adventures een steentje bijdraagt.

Activiteiten Canada met kinderen – 9x Tips

Dit zegt Eagle Eye Adventures over het benaderen van orka’s en walvissen vanaf de boot: ‘Begrijp alsjeblieft dat wanneer we dieren in het wild bekijken, we te gast zijn en een strikte reeks kijkrichtlijnen moeten volgen om hun natuurlijke habitat te beschermen en te respecteren. Soms komen de walvissen dichtbij vanwege hun gedrag, maar we komen nooit expres dichtbij. We houden bij orka’s minimaal 200 meter afstand en bij bultruggen minimaal 100 meter.’

Adres: Dock, Campbell River, BC V9W 2C4, Canada
Afstand: Je rijdt in 10 minuten van ‘Painter’s Lodge’ naar ‘Eagle Eye Adventures’.
Kosten: Volwassenen betalen € 135,00 per persoon en kinderen tot 14 jaar betalen € 115,00.
Level: Natuur & wildlife
Parkeren: Gratis op het parkeerterrein van ´Eagle Eye Adventures´.
Website: Eagle Eye Adventures

3. Garden Bay

Dat de omgeving aan de Sunshine Coast de moeite waard is, hebben we je al verteld. De heldere meren met zandstrandjes bieden als één van de weinige plekken in Canada een veilig zwemplek voor jou en de kids. Rijd daarom vooral met het hele gezin de kustlijn af, stop op het door jullie gekozen, mooiste plekje en geniet van de natuur.

Activiteiten Canada met kinderen – 9x Tips

Adres: Garden Bay Lake, Brits-Columbia V0N 1S1, Canada
Afstand: Je rijdt in 5 minuten van ‘John Henry’s Resort and Marina’ naar ‘Garden Bay Lake’.
Kosten: Zwemmen in het meer is gratis.
Level: Natuur & outdoor
Parkeren: Gratis langs de kant van de weg. Je vindt hier geen echte parkeervakken, maar inhammen om te parkeren.
Website: Garden Bay Pub

4. Vancouver

Rijd in de vroege ochtend naar ‘Capilano Suspension Bridge Park’ in ‘North Vancouver’ zodat je niet met te veel mensen deze 137 meter lange hangbrug hoeft te delen. Deze brug hangt boven een kloof van 70 meter hoog waaronder de ‘Capilano river’ stroomt. Durf jij naar beneden te kijken? Oeaaahh, wat hoog! En de brug wiebelt ook nog eens; dit vinden kids erg tof!

Activiteiten Canada met kinderen – 9x Tips

Wat ook zeker in de smaak zal vallen bij kinderen in ditzelfde park, is de ‘TreeTop Adventure Route’. Deze wandelroute brengt je van boomtop naar boomtop terwijl je een parcours aflegt. Zeker in schoolvakanties is dit een druk bezochte plek; ga daarom op tijd of kies voor een goedkoper alternatief. De iets verderop gelegen hangbrug over de ‘Lynn Canyon’ is een budgetvriendelijker alternatief, maar deze brug is niet zo lang als de Capilano Suspension Bridge.

Adres: 3735 Capilano Road, North Vancouver, BC, Canada
Afstand: Je rijdt in 10 minuten van ‘Moda Hotel’ naar ‘Capilano Suspension Bridge Park’
Kosten: Volwassenen betalen € 37,00 per persoon entree. Kinderen jonger dan 6 jaar mogen gratis naar binnen, kinderen tussen de 6 en 12 jaar betalen € 12,50 per persoon en vanaf 12 jaar betaal je € 20,00 per persoon (december 2021). 
Level: Natuur & outdoor
Parkeren: Betaald parkeren bij het park à € 4,00 voor drie uur.
Website: Capilano Suspension Bridge Park

De volgende tip komt van medereizigers die wel in de gelegenheid waren deze plek te ontdekken! Op enkele minuten rijden van de Capilano-brug ligt ‘Grouse Mountain’. Trotseer jij deze berg te voet en loop jij net als de Canadezen met gemak ‘The Grouse Grind’? Deze klim beslaat 2800 traptreden en duurt ongeveer 1,5 uur. Of overtuigen jouw kids je ervan om jullie door kabelbaan ‘Skyride Gondola’ naar 1100 meter hoogte te laten brengen? We schreven al eerder over die toffe skyline van Vancouver, weet je nog? Deze is op zijn mooist vanaf de bergtop van Grouse Mountain.

Je komt hier echter ook voor de grizzlyberen, grijze wolven en voor het spotten van roofvogels. Beren? Yup! Deze twee ‘locals’ kwamen hier terecht als verweesde cups en groeiden op in deze omgeving. En ja, ook een troep grijze wolven kun je zomaar tegenkomen. De roofvogelshow wordt door kinderen bestempeld als een waar hoogtepunt. Ook de ‘Lumberjack show’ (houthakkersshow) is de moeite waard. Bereik je dit letterlijke hoogtepunt rond lunchtijd? Dat komt goed uit, want je vindt twee restaurants op Grouse Mountain.

Adres: 6400 Nancy Greene Way, North Vancouver, BC V7R 4K9, Canada
Afstand: Je rijdt in 5 minuten van ‘Capilano Suspension Bridge Park’ naar ‘Grouse Mountain’
Kosten: Volwassenen betalen € 45,00 per persoon entree voor de kabelbaan. Kinderen jonger dan 5 jaar mogen gratis naar binnen, kinderen tussen de 5 en 16 jaar betalen € 25,00 per persoon (december 2021).
Level: Natuur & outdoor
Parkeren: Betaald parkeren aan de voet van ‘Grouse Mountain’ à € 5,50 voor drie uur.
Website: Grouse Mountain

Welkom in het grootste park van Noord-Amerika! ‘Stanley Park’ heeft namelijk een oppervlakte van ruim vierhonderd hectare. De toegang tot het park is gratis en een fiets- of wandelroute van 10 kilometer lang slingert in een rondje door het park. Waarom zou je dit op je activiteitenlijstje zetten? Omdat je onderweg speeltuinen, totempalen, diverse uitkijkpunten en stranden tegenkomt. Je fietst of wandelt bovendien een stuk langs de kustlijn en de eerder genoemde skyline komt wederom tevoorschijn. Tijdens de fietsroute komt ook de ‘Lions Gate Bridge’ voorbij. Deze 111 meter hoge brug is bijna 2 kilometer lang en verbindt het centrum van Vancouver met het westen en noorden van de stad.

Activiteiten Canada met kinderen – 9x Tips

De hoofdfietsroute van het park, de Stanley Park Drive, is een eenrichtingsweg die rechts van de ‘Stanley Park Causeway’ (de snelweg door het park) begint en vervolgens, tegen de klok in, rondom het park loopt. Huur je fiets bijvoorbeeld bij ‘Spokes Bicycle Rental’ of bij een van de andere aanbieders dichtbij de ingang van het park. Je betaalt ongeveer € 25,00 voor het huren van twee fietsen voor twee uur.

Activiteiten Canada met kinderen – 9x Tips

Onderweg vertelt de bewijzering je op welke afstand je van welke bezienswaardigheid bent. Grote kans dat je tijdens het fietsen watervliegtuigen ziet opstijgen en landen; een mooi plaatje! Als je zin en tijd hebt, fiets dan nog een stukje door naar de ‘Waterfront’ om ‘Coal Harbour’ te bekijken. Dit is een wijk in het centrum die bekendstaat om de jachthaven, het uitzicht op de bergen en een mix van informele en chique restaurants aan het water.

Adres: Stanley Park, Vancouver, BC V6G 1Z4, Canada
Afstand: Je rijdt in 15 minuten van ‘Grouse Mountain’ naar de ingang van ‘Stanley Park’
Kosten: Gratis entree. Het huren van fietsen kost ongeveer € 25 voor twee fietsen voor twee uur (december 2021).
Level: Natuur & outdoor
Parkeren: In parkeergarage ‘Pipeline Road Vancouver’ (Stanley Park Seawall Path, Vancouver, BC V6G 3E2, Canada) à € 2,50 per uur.
Website: Stanley Park

5. Harrison Hotsprings

Deze welkome tussenstop staat op de route zodat je niet te lang achter elkaar in de auto zit met de kids. De volgende plek is wat langer rijden; geniet daarom volop van de ontspanning in Harrison Hot Springs. Het moge duidelijk zijn dat je je zult vergapen aan de uitzichten aan het meer, de romantische strandjes en de ontspanning van de warmtebronnen. Daarnaast kun je ’s avonds gezellig oplopen en kun je bij meerdere restaurantjes terecht voor een smakelijk diner. Ben je benieuwd hoe mooi je kunt wonen in de provincie ‘British Columbia’? Maak dan een wandeling door de straten achter het centrum en ‘you will find out!’.

Het is natuurlijk een mogelijkheid te verblijven in hèt hotel van het dorpje, ‘Harrison Hot Springs Hotel’, waar de warmtebronnen zich bevinden. Echter, om de toch al oplopende kosten te drukken, raden wij een alternatief aan. Het hotel ‘Harrison Beach Hotel’ ligt aan de overkant van Harrison Lake. De kids zullen je zeker dankbaar zijn voor het boeken van dit hotel vanwege het binnenzwembad en de ‘hot tub’ buiten. Het hotel beschikt daarnaast over een seizoensgebonden restaurant.

6. Kelowna

Daypack om, wandelschoenen aan en waterflessen ingepakt. Vandaag wandelen we 12 kilometer door de spectaculaire ‘Myra Canyon’. Je wandelt van ‘Myra Station’ naar  ‘Ruth Station’. Onderweg spot je voormalige spoorbruggen en diverse tunnels. Geen zin om te wandelen of een vol programma? Bezoek dan enkel Myra Station. Vanaf de parkeerplaats is het één kilometer lopen tot de eerste spoorbrug en binnen twee kilometer zie je er zes, plus twee tunnels.

Activiteiten Canada met kinderen – 9x Tips

Zijn de kids bereid meer inspanningen te leveren? Dan kun je ook delen van de ‘Kettle Valley Railway’ fietsend afleggen. Dit traject strekt zich uit over een totale lengte van 600 kilometer. Deze voormalige spoorweg stamt uit de periode dat de mijnindustrie nog actief was in deze regio. Het is goed te doen (een deel van) de route te fietsen met kinderen omdat bij de aanleg een maximaal stijgings- en dalingspercentage van 2,2% overeen is gekomen. Onderweg word je getrakteerd op mooie vergezichten.

Activiteiten Canada met kinderen – 9x Tips

Een derde optie om de regio te verkennen is door kaartjes te kopen voor de ‘Great Train Robbery’. Deze stroomtrein rijdt niet iedere dag; daarom is het verstandig kaartjes online van tevoren te bestellen. Schrik niet; cowboys overvallen de trein en eisen jouw Canadese kleingeld op dat daarna geschonken wordt aan een goed doel. Tussen de 1,5 uur en 2 uur ben je met deze trein onderweg, met als letterlijk hoogtepunt de ‘Trout Creek Trestle Bridge’. Te heftig? Boek dan een kaartje voor een rustig ritje op dezelfde  ‘Kettle Valley Steam Railway’. Kinderen worden onderweg vermaakt met een bingokaart.

Adres: 18404 Bathville Rd, Summerland, BC V0H 1Z2, Canada
Afstand: Je rijdt in 20 minuten van ‘Tiki Shores Beach Motel Resort’ naar ‘Kettle Valley Steam Railway’.
Kosten: Volwassenen betalen € 18,50 per persoon entree. Kinderen jonger dan 2 jaar mogen gratis mee, kinderen tussen de 3 en 12 jaar betalen € 11,50 per persoon en jeugd vanaf 12 jaar betaalt € 15,00 per persoon entree (december 2021). 
Level: Actief & cultureel
Parkeren: Gratis op het parkeerterrein naast het treinstation. 
Website: Kettle Valley Steam Railway

Het Okanaganmeer bestaat niet uit smeltwater, waardoor de watertemperatuur verrassend aangenaam kan zijn. Dit gigantische meer grenst aan de oostkant aan Kelowna, strekt zich 135 kilometer lang uit en is 5 kilometer breed. Een toffe activiteit om hier met kinderen te ondernemen, is ‘suppen’. Omdat het meer rustig is, is dit een goede plek om het ‘stand up paddle boarden’ eens te proberen. Een bootje huren behoort ook tot te mogelijkheden. Laat je hierover informeren in een van de parken die aan het meer grenzen, zoals het ‘City Park’, het ‘Waterfront Park’, het ‘Boyce-Gyro Beach Park’ en het ‘Bear Creek Provincial Park’.

Activiteiten Canada met kinderen – 9x Tips

Voordat je deze activiteiten overweegt, begin je met je kinderen te vertellen over de legende van het monster ‘Ogopogo’. Of misschien vertel je dit toch pas na het suppen of bootje varen? Al generaties lang gaan er namelijk geruchten dat er een mysterieus beest op de loer ligt in de diepten van dit meer. Het verhaal gaat dat het monster oorspronkelijk een door demonen bezeten man is die een local vermoordde naar wie het meer later is vernoemd. Als straf voor zijn misdrijf veranderden de Indiase goden de moordenaar in een meerslang. Enkel wanneer een dier of mens wordt geofferd aan het monster van Ogopogo, kan een veilige oversteek gegarandeerd worden, aldus de legende. En? Hoe snel zwem jij als je van de sup afvalt…..

Adres: 3400 Lakeshore Rd, Kelowna, BC V1W 3S9, Canada (Gyro Beach Park)
Afstand: Je rijdt in 45 minuten van ‘Kettle Valley Steam Railway’ naar ‘Gyro Beach Park’.
Kosten: Huur een waterfiets, trike, kano, kajak of sup bij ‘Okanagan Beach Rentals’. Klik op deze link voor de tarieven.
Level: Outdoor
Parkeren: Aan de 3326 Lakeshore Road, Kelowna BC V1W 3T1 voor € 0,70 per uur.
Website: Gyro Beach Park

7. Clearwater

‘Wells Gray Provincial Park‘ omarmt natuurliefhebbers met liefde. Je kunt je hart hier ophalen wanneer je van kletterende watervallen, uitgestrekte bossen, hoge bergpieken en wildlife houdt. Bovendien zijn er meerdere manieren op dit gebied uit te kammen; te voet, te water en te paard. Voor dat laatste zullen de kids waarschijnlijk kiezen! De trail vanaf de accommodatie waar je verblijft, brengt je diep in het park en staat garant voor een onvergetelijk avontuur.

Activiteiten Canada met kinderen – 9x Tips

Dit natuurlijk paradijs is de woonplaats van meer dan meer dan vijftig soorten zoogdieren. Denk dan aan wolven, zwarte beren, herten, bevers, elanden en adelaars. Je mag ook achteraf vertellen of de berenbel en de berenspray je geholpen hebben tijdens een hike door het park….. Er zijn diverse plekken langs de weg waar je kaarten met wandelroutes kunt krijgen. 

Activiteiten Canada met kinderen – 9x Tips

Dit park wordt geroemd op de schoonheid van de tientallen watervallen die hier te vinden zijn. Onze top vijf: ‘Helmcken Falls‘, ‘Dawson Falls‘ en ‘Moul Falls‘. Over het spektakel dat Helmcken Falls heet, vertelden we je al eerder. De hoogte en kracht maken een grote indruk en dit maakt deze waterval een echte ‘must see’. Wat tof is aan Dawson Falls, is dat deze niet de hoogte in gaat, maar juist meer dan 100 meter breed is. Vanaf de parkeerplaats wandel je ongeveer 10 minuten over een gemakkelijk bospad totdat je de waterval voor het eerst ziet. Deze ondiepe waterval strekt zich uit over oude lavabedden en het uitzicht is om van te smullen.

Activiteiten Canada met kinderen – 9x Tips

Een wandeling van een uur vanaf ‘Clearwater Valley Road’ brengt je naar het punt waar Moul Falls uitmondt in de ‘Clearwater River’. Een optie is om te stoppen bij het uitkijkplatform boven, maar veel toffer is het om te lopen naar de voet van de waterval, waar je achter de waterval en de canyon door kunt glippen. Have fun! Bij de accommodatie hangen vogelvoederbakjes waar kolibries snoepen van het suikerwater. Vergeet je kinderen niet te vertellen dat de kolibrie de enige volgelsoort is die achteruit kan vliegen.

Adres: 416 Eden Rd, Clearwater, BC V0E 1N1, Canada (bezoekerscentrum)
Afstand: Je rijdt in 30 minuten van ‘Helmcken Falls Lodge’ naar ‘Wells Gray Provincial Park‘.
Kosten: Gratis entree door verblijf in ‘Helmcken Falls Lodge’ (december 2021).
Level: Natuur & outdoor
Parkeren: Gratis bij het bezoekerscentrum op de kruising van de ‘Yellowhead Highway’ en de ‘Clearwater Valley Road’.
Website: Wells Gray Provincial Park  

8. Jasper

Klaar voor stroomversnellingen, waterstromen en scherpe bochten? Kies dan voor vlotvaren op de ‘Athabasca river’ in ‘Jasper National Park’. Tijdens deze 2 uur durende tocht, staat avontuur beleven op een verantwoorde manier, voorop. Ga je met jongere kids deze belevenis aan? Weeg dan af of jouw kids vertrouwd zijn met water, zodat ze hier met plezier op terug kijken. Ook als het water net te ruw is en de deelnemers in het water belanden. Tijdens de rustige vaarmomenten vertelt de gids over de geschiedenis van het gebied en doe je een wedstrijdje herten, bevers en beren spotten vanaf de boot. Volgens reizigers die deze trip eerder boekten, is het ook mogelijk coyotes, wolven, adelaars, en bergschapen te zien.

Activiteiten Canada met kinderen – 9x Tips

Ik kan me voorstellen dat je ervoor kiest deze activiteit aan het einde van de middag in te plannen, want dat je nat wordt staat vast. Bovendien is de kans dat het water in de middag een klein beetje warmer is, aanwezig. De kleinste kids zitten in het midden van de boot; de oudere kids helpen de gids een handje met peddelen. Iedereen wordt voorzien van een zwemvest.

Activiteiten Canada met kinderen – 9x Tips

Boek met een gerust hart deze trip; ‘Jasper’s Whitewater Rafting Company’ hanteert een strikt veiligheidsbeleid tijdens alle tochten. Grote stroomversnellingen worden vermeden en hoger dan klasse twee, van de totaal vijf klassen die gehanteerd worden bij raften, kom je met kinderen niet. Deze tours worden bewust aangeboden vanaf de zomervakantie, wanneer het waterniveau in hoogte is gedaald en in temperatuur gestegen. Iedereen op de boot krijgt een wetsuit, een fleece pullover, een splash jacket, een reddingsvest en een helm. Let’s go!

Adres: 618 Connaught Dr, Jasper, AB T0E 1E0, Canada
Afstand: Je rijdt in 10 minuten van ‘Patricia Lake Bungalows’ naar ‘Jasper’s Whitewater Rafting Company’.
Kosten: Volwassenen betalen € 55,00 per persoon en kinderen vanaf 13 jaar betalen € 27,50 per persoon.
Level: Actief & outdoor
Parkeren: Gratis op het parkeerterrein van ‘Jasper’s Whitewater Rafting Company’.
Website: White Water Rafting Jasper

Besteed de ochtend van je tweede, volledige dag in Jasper, in het national park. Kies ‘Malinge Lake’ als startpunt omdat vanuit hier diverse hikes van diverse lengtes te maken zijn. Kies met de kids voor ‘Moos Lake Loop’; deze wandeling is slechts 3 kilometer lang en onderweg heb je kans wildlife te spotten. Begin niet direct aan de wandeling, maar geniet eerst van Malinge Lake met bijbehorende looproute. Dit meer wordt als een van mooiste meren van het park bestempeld.

Activiteiten Canada met kinderen – 9x Tips

Wil je naar een andere plek die je waarschijnlijk wel kent van de foto’s? Boek dan een boottocht die je vanuit ditzelfde punt naar ‘Spirit Island’ brengt. Deze plek wordt beschermd, en terecht, wat maakt dat niemand op het eiland mag lopen. Bezoekers stappen uit op paden in de buurt en maken foto’s van een afstand. De boottocht heeft vertrekdata tussen eind mei en oktober. Reserveren vooraf is aan te raden in het hoogseizoen. Wil je dichterbij komen? Vaar er dan naar toe met een kano.

Activiteiten Canada met kinderen – 9x Tips

Sla op de terugweg ‘Medicine Lake’ niet over. Al rijdend kom je diverse viewpoints tegen. De Indianen waren er van overtuigd dat de drooglegging van het meer aangestuurd werd door geesten, vandaar de naam. Door de poreuze steenformaties valt het meer droog in de zomer; een onderaards drainagesysteem met gigantische, ondergrondse grotten dienen als wateropslag. Je bereikt dit meer via ‘Maligne Lake Road’. Neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg en droom weg bij de viewpoints die je onderweg verrassen.

Adres: Patricia Lake, Alberta T0E 1E0, Canada
Afstand: Je rijdt in 1 uur van ‘Patricia Lake Bungalows’ naar ‘Jasper National Park’.
Kosten: Volwassenen betalen € 7,00 per persoon entree en kinderen t/m 17 jaar mogen gratis naar binnen.
Level: Actief & outdoor
Parkeren: Gratis op de parkeerplaats bij ‘Malinge Lake’.
Website: Jasper National Park

Onderdeel van ‘Columbia Icefield’ is het tienduizend jaar oude ijsveld ‘Athabasca Glacier’. Wanneer je vanaf de parkeerplaats naar deze gletsjer loopt, vertellen bordjes met jaartallen onderweg hoe snel dit natuurfenomeen smelt. Deze attractie ligt op de grens van ‘Jasper National Park’ en ‘Banff National Park’. De ijsmassa is de grote, letterlijk, attractie in de omgeving. Indien je ervoor kiest het ijs te betreden, zal de uitleg van een gids over het ontstaan en de kracht van het ijs, je ervaring compleet maken. Doet deze aangelegenheid jullie te toeristisch aan? Rijd dan de ‘Icefields Parkway’ van Jasper naar Banff. Om de zoveel meter trekken aanlokkelijke watervallen je uit de auto en is het spotten van een beer meer gewoon dan uitzondering.

Activiteiten Canada met kinderen – 9x Tips

Klinkt voelen toch beter dan kijken? Boek dan een van de trips waarbij je het ijs daadwerkelijk betreedt. Alle excursies starten vanuit ‘Columbia Icefield Discovery Centre’. Je kunt ook op eigen gelegenheid het ijs beklimmen, maar dat wordt ten zeerste afgeraden omdat dit voor onveilige situaties kan zorgen. Een populaire keuze is de ‘Ice Cubed Glacier Adventure’ waarbij je met een bus op rupsbanden de gletsjer op rijdt. Je kunt dit combineren met een bezoek aan de ‘Glacier Skywalk’; een glazen brug op 300 meter hoogte boven een vallei, waar je prachtige plaatjes kunt schieten.

Activiteiten Canada met kinderen – 9x Tips

Wil je het allemaal ervaren? Dan kan ik me voorstellen. Boek dan van tevoren tickets voor een combinatie-tour op de website van ´Brewster Sightseeing´. Overweeg welke intensiteit bij jouw kids en jezelf (haha) past. De hike over het ijs duurt ongeveer drie uur en de natuur stelt alles behalve teleur. Of het de moeite waard is, hoef je je niet af te vragen. Of het geschikt is voor jouw gezin natuurlijk wel. Op de eerder genoemde website zijn de tours ook apart te boeken, dus niet als combinatie. De excursies worden aangeboden van juni t/m september. Had ik al gezegd dat je je warm moet kleden? Veel plezier!

Adres: AB-93, Jasper, AB T0E 1E0, Canada
Afstand: Je rijdt in 5 minuten van ‘Jasper National Park´ naar ‘Columbia Icefield Discovery Centre´.
Kosten: Volwassenen betalen voor een combinatieticket € 195,00 per persoon en kinderen van 6 t/m 15 jaar betalen € 98,00 per persoon.
Level: Actief & outdoor
Parkeren: Gratis op het parkeerterrein van het bezoekerscentrum.
Website: Icefields Parkway

9. Golden

Het moge duidelijk zijn dat het je tijdens deze reis niet zal ontbreken aan adembenemende vergezichten in een prachtige, natuurlijke setting. Vanaf ‘Kicking Horse Mountain Resort’ vertrekt de ‘Golden Eagle Express’ die je naar 2500 meter hoogte brengt.

Activiteiten Canada met kinderen – 9x Tips

Hebben jullie ‘Boo’ de beer al gespot? Je vertrekt naar boven als je geen hoogtevrees hebt en je, terecht, nieuwsgierig bent naar het panoramische uitzicht op de vijf nationale parken. Ben je uitgekeken? Kies dan met de kinderen voor de wandeling ‘Bowl Over Loop’ die zo’n 3,5 kilometer bestrijkt, met rondom uitzicht op de ‘Rocky Mountains’ en bijbehorende vallei.

Adres: Kicking Horse Trail, Golden, BC V0A 1H2, Canada
Afstand: Je loopt in 5 minuten van ‘Winston Lodge’ naar ‘Golden Eagle Express’.
Kosten: Volwassenen betalen € 90,00 per persoon, kinderen tussen de 13 en 17 jaar betalen € 67,00 per persoon en kinderen tussen de 6 en 12 jaar betalen € 36,00 per persoon. Kinderen van onder de 6 jaar mogen gratis naar boven.
Level: Natuur & outdoor
Parkeren: Niet van toepassing, je gaat te voet naar de Golden Eagle Express.
Website: Kicking Horse Mountain Resort

10. Canmore

Een korte beschrijving van ‘Banff National Park’? Felblauwe gletsjermeren en steile bergtoppen. Banff National Park staat bekend om de blauwste meren van Canada. Het water is onwerkelijk blauw! Dit natuursprookje begint al op de weg naar de ingang van het national park. Je wordt tot stilstaan gedwongen bij de indrukwekkende ‘Crowfoot Glacier’ en de azuurblauwe wateren van ‘Peyto Lake’ en ‘Bow River’. Banff National Park is dé plek om diverse (roof)dieren in hun natuurlijk habitat te spotten of om je onder te dompelen in een van de warmwaterbronnen.

Activiteiten Canada met kinderen – 11x Tips

Het begrip ‘azuurblauw’ krijgt een nieuwe dimensie wanneer je langs meren als ‘Moraine Lake’ en ‘Lake Louise’ wandelt. Moraine Lake is een populaire plek onder fotografen vanwege de ligging van dit azuurblauwe gletsjermeer, omsloten door bossen en bergen. Misschien is dit wel het meest gefotografeerde plekje van Canada! ‘Consolation Lakes Trail’ is een toegankelijke wandelroute om met de kids te doen. Al is varend misschien toch de beste manier om Moraine Lake volledig in je op te nemen. Lake Louise ligt centraal in het national park en verandert mee van kleur bij de wisseling van seizoenen. Je kunt hier wandelen en kanoën en in de winter kun je hier ook terecht om te skiën en te snowboarden. Een andere hoogtepunt in dit park is het uitzicht vanaf ‘Sulphur Mountain’ waar de ‘Banff Gondola’ je naar toe brengt.

Adres: 224 Banff Ave, Banff, AB T1L 1B3, Canada (bezoekerscentrum)
Afstand: Je rijdt in 30 minuten van ‘Lamphouse Hotel’ naar ‘Banff Visitor Centre’.
Kosten: Volwassenen betalen € 7,00 per persoon entree en kinderen tot 17 jaar mogen gratis naar binnen.
Level: Natuur & outdoor
Parkeren: De parkeerplaatsen bij Moraine Lake en Lake Louise Lakeshore zijn in het hoogseizoen sneller vol. Een reservering voor de ‘Parks Canada shuttle’ is de enige manier om te garanderen dat je beide meren op één dag kunt zien als je Banff National Park bezoekt. Om het gebruik van de pendeldienst aan te stimuleren, zijn de parkeerplekken voor je eigen auto betaald. Per voertuig betaal je ongeveer € 8,00 per dag. Reserveer (ver) van tevoren de plekken in de Parks Canada shuttles om teleurstelling te voorkomen.
Website: Banff National Park

Het onbekendere zusje van ‘Banff National Park’ laat zich ‘Yoho National Park’ noemen. Je bezoekt dit uitgestrekte park vanwege de vele bezienswaardigheden, talloze wandelpaden en letterlijke hoogtepunten: het betoverende ‘Emerald Lake’, de woeste ‘Takkakaw Falls’ en de bijzondere ‘Hoodoo’s’.

Activiteiten Canada met kinderen – 11x Tips

Een tof experiment met de kinderen; ga op zoek naar de ‘red chairs’. De ene rode stoel is makkelijker te vinden dan de andere! De Canadezen nodigen natuurliefhebbers uit om deze manier een echte connectie te maken met de omgeving. Relaxen en genieten dus! De ‘Kicking Horse River’ is de grootste rivier van het park en kan zo maar eens jullie looproute zijn. Als je het water loopt kom je namelijk langs interessante plekken, zoals de ‘Natural Bridge’ en een drietal watervallen, waarvan de ‘Wapta Falls’ de meeste indruk maakt.

Adres: Trans-Canada Hwy, British Columbia V0A 1G0, Canada (bezoekerscentrum)
Afstand: Je rijdt in 70 minuten van ‘Lamphouse Hotel’ naar ‘Yoho National Park Visitor Centre’
Kosten: Volwassenen betalen € 7,00 per persoon entree en kinderen tot 17 jaar mogen gratis naar binnen.
Level: Natuur & outdoor
Parkeren: Gratis op het parkeerterrein van de verschillende bezienswaardighed
Website: Yoho National Park

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.