Een dagje weg naar Bladel met kinderen – 5x Tips

1. Ga op avontuur in Speelbos ‘t Slingerpedje

Volgens ‘Speelbos ’t Slingerpedje’ (1) groeien kinderen steeds vaker tussen asfalt en beton op, zonder regelmatig in contact te komen met de natuur. Met deze filosofie in gedachte is dit natuurlijke speelbos ontwikkeld, met als doel de kinderlijke fantasie te prikkelen. Het speelbos is natuurlijk geïntegreerd als onderdeel van deze bosrijke omgeving in Bladel. Laat jouw kids nat worden in de kliederpoel, hoogte ontdekken met het slingertouw en hutten bouwen van takken en stronken. Een ruime anderhalve uur hebben wij ons vermaakt op deze heerlijke, gratis plek waar buitenspelen ouderwets normaal is.

Adres: Egyptischedijk 15, 5531 NE Bladel
Kosten entree: Gratis
Level: Outdoor
Parkeren: Op het parkeerterrein van voetbalvereniging ‘Bladella’
Website: Slingerpedje

2. Breng een bezoek aan de mooiste, en engste, boom van 2019!

Rijd vanuit ’t Slingerpedje 3 kilometer verder naar ‘Landgoed Ten Vorsel’ waar je een monumentale beuk van ongeveer 130 jaar oud vindt. ‘De Heksenboom’ bezoek je met kinderen omdat dit natuurspektakel van ruime omvang in 2019 tot ‘mooiste, Nederlandse boom’ is verkozen. Je bezoekt deze plek des te meer voor het spannende verhaal over ‘Zwarte Kaat’ dat onlosmakelijk verbonden is met de Heksenboom. Jaarlijks kamperen schoolgroepen op het landgoed; luisterend naar de ijzingwekkende echo van Zwarte Kaat over de weilanden. Wist je dat de boom zulke magische krachten heeft dat hij telefoons en I-Pads van schoolkinderen kan afpakken?

Adres: Tipmast 50, 5531 NG Bladel
Kosten entree: Gratis
Level: Outdoor  
Parkeren: Bij de parkeerplaats aan de Bredasebaan
Website: De Heksenboom

3. Gezelligheid & lekkernijen bij ‘Liberty Foodbar’

Voor de lunch melden we ons bij ‘Liberty Foodbar‘ aan de kleinschalige markt van Bladel. Zoek je een trendy plekje waar dorpse gezelligheid hoogtij viert? Heb je trek in bourgondische gerechten, zoals burgers, bowls en bites? Neem dan plaats op dit terras. De Liberty Foodbar brouwt bovendien eigen bier. Volgens medewerkers gebrouwen naar de visie hoe écht goed bier moet smaken. Aan biersmaken geen gebrek: Een fruitige IPA, een romige Tripel, een frisse Weizen en een award winning Blond. Smakelijk!

Adres: Markt 2a, 5531 BA Bladel
Kosten entree: Gratis
Level: Culinair
Parkeren: In de Sniederslaan, tussen de Marktstraat en de Europalaan en op de Markt, parkeer je maximaal 2 uur gratis in de blauwe zone
Website: Liberty Foodbar

4. Een zoet toetje dat duurzaam wordt bereid…..

Ons toetje haalden we bij ‘Piccolo ijs en chocolade’, nog geen 100 meter van de Liberty Foodbar vandaan. Loopt het water je niet in de mond van de verschillende ijssoorten, dan zorgen de verse wafels en chocoladebonbons daar wel voor. Jelle de Vries laat zijn ingrediënten duurzaam produceren door boeren die genieten van en deelnemen aan projecten van de ‘Cocoa Horizons Foundation’. De missie van deze stichting is het verbeteren van het levensonderhoud van de cacaoboeren en hun familie door te kiezen voor duurzame, ondernemende landbouw, een hogere productiviteit en gemeenschapsontwikkeling. Smaken die lekkernijen opeens een stukje beter, nietwaar?

Adres: Sniederslaan 27, 5531 EG Bladel
Kosten entree: Gratis
Level: Culinair
Parkeren: In de Sniederslaan, tussen de Marktstraat en de Europalaan en op de Markt, parkeer je maximaal 2 uur gratis in de blauwe zone
Website: Piccolo Bladel

5. Op zoek naar iets ‘Moois’?

We sluiten onze Bladelse middag af bij cadeauwinkel ‘Moois’. Dit mini warenhuis in cadeau-, woon-, mode- en kraamcadeaus is een fijne plek met mooie, hoe kan het ook anders, producten. De creatieveling komt hier ook voor wol, garen en andere hobbyspullen. Wanneer COVID tot het verleden behoort, meld je je bij Moois voor haaklessen en andere creatieve workshops. Krijg je geen genoeg van al het moois dat Moois te bieden heeft? Bezoek dan de andere vestiging in Reusel ook.

Adres: Sniederslaan 29, 5531 EG Bladel
Kosten entree: Gratis
Level: Shopping
Parkeren: In de Sniederslaan, tussen de Marktstraat en de Europalaan en op de Markt, parkeer je maximaal 2 uur gratis in de blauwe zone
Website: Moois

Op zoek naar meer tips voor een avontuurlijk dagje uit in de regio? Klik dan hier!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.