Vier Koningsdag thuis met kinderen – 5x Tips

Vier Koningsdag thuis met kinderen – 5x Tips

  1. Woningsdag 2021 – Maak het thuis gezellig!

Ook tijdens deze tweede Koningsdag in het COVID-tijdperk komt het op onze eigen inventiviteit aan. Hoe gezellig 27 april dit jaar verloopt, hebben we juist nu zelf in de hand. Laat het versieren van je huis daarom dit jaar niet achterwege en haal lekkere, oranje snacks in huis. Klik hier, hier, hier en ook hier voor inspiratie!

Eindhovenaren hebben extra reden hun huizen in de oranje kleur te steken; Stichting Oranje Comité Eindhoven roept alle inwoners van de stad op hun tuin, balkon en huis te versieren. Tijdens de twee uur durende NOS uitzending uit Eindhoven vliegt er een drone boven de stad die hopelijk via de NOS veel van het prachtige oranje in beeld brengt. Er wordt tevens een vliegschema geleverd, zodat je naar heel Nederland kunt zwaaien. Of naar je familie. Klik hier voor meer informatie. 

2. Bouw thuis een feestje – Dans en zing mee met deze playlists van Spotify 

Thuis een feestje bouwen met de kids samen? Knal dan deze playlist van Spotify uit de boxen op Koningsdag. Verkeert jouw gezin meer in de ‘coole sferen’ deze dag? Draai dan de playlist van Radio 538. Ga jij ‘next level’ met het gezin en gaan de voeten van de vloer? Waarom zou je dat eigenlijk niet doen? Kijk dan via deze link de officiële dans van de Koningsspelen 2021. Deel je het resultaat met ons?

3. Oranje verkleedpartij – Verkleed je als het Koningspaar, style het gezin in de juiste kleuren en knutsel samen een kroon 

‘Woningsdag’ of ‘Koningsdag’; een nationale feestdag als deze vraagt om het uitdossen van het gezin. Verkleed je als een koning of imiteer Maxima en fotografeer er op los! Wil je zelf aan de knutsel en ben je op zoek naar een gratis te downloaden kroon? Klik dan hier. Vergeet de schmink, hoedjes en gekleurde nagellak niet! Even geen inspiratie? De HEMA wel. Kijk maar eens hier

4. Rommelmarkt voor de deur – Geen grote Oranjemarkt, wel spulletjes verkopen op een kleedje voor de deur

Wanneer het verkopen van de van zolder gehaalde spullen op een gezellig, oranje kleed voor de deur niet leidt tot een heus evenement, is dit een geschikte activiteit voor jouw kids tijdens deze Koningsdag. Bespreek deze grappige en handige kids met de verkopers: Verzamel voldoende wisselgeld, draag het verdiende geld dicht bij je, zorg voor tasjes om de verkochte spullen in mee te geven, begroet de bezoekers van jouw eigen rommelmarkt vriendelijk en laat kopers rustig rondkijken.

5. Volg Koningsdag 2021 online – Eindhoven neemt je mee

Op Koningsdag 2021 brengt het koninklijk gezin een bezoek aan de High Tech Campus in Eindhoven. Op 27 april wordt een volledig online programma via deze website aangeboden door de gemeente Eindhoven. Het hart van daarvan is een blokkenschema, waarmee een bezoeker zelf zijn eigen ideale Koningsdag kan samenstellen.

Een belangrijk element van de digitale programmering vormt de Orange Room; de backstage van de hoofdprogrammering. Er is tevens een talkshow te zien voor en door Eindhovense jongeren waarbij de prinsessen aansluiten; zo wordt de backstage af en toe frontstage! Daarnaast zijn er nog meer virtuele podia, elk met een eigen kleur. De een vol muziek, de ander gevuld met tech of design.

Een zeer tof detail; mijn moeder leest op Koningsdag voor uit eigen werk voor de Koning en Koningin. Iedereen kijken dus!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.