Koningsdag thuis vieren met kinderen – 5x Tips

Koningsdag thuis vieren met kinderen – 5x Tips

1. Koningsdag thuis vieren – Maak je huis gezellig, versier er op los!

Koningsdag thuis vieren? Ik help je op weg! Hoe gezellig 27 april wordt met kinderen thuis heb je zelf in de hand. Laat het versieren van je huis niet achterwege en haal lekkere, oranje snacks in huis. Klik hier voor inspiratie! Maak jij je shirt voor Koningsdag liever zelf met de kids? Bestel dan deze vingerverf en ga los op witte shirts voor het hele gezin. En hebben jullie al eens een brief aan de koning geschreven? Als je alles mag vragen aan de Koning, wat zou je dan vragen? Proosten op Koningsdag doe je natuurlijk met oranje limonade en misschien oefen je vandaag wel het Nederlandse volkslied? Andere tips voor thuisblijvers op Koningsdag? Denk aan het spelen van oud Hollandse spelletjes zoals koekhappen blikgooien, eierlopen, hinkelen en spijkerpoepen. Have fun!

Koningsdag 2023 thuis vieren met kinderen – 5x Tips

2. Koningsdag kleding – Oranje verkleedpartij: Verkleed je als het Koningspaar, style het hele gezin in de juiste kleuren en knutsel samen een kroon

Koningsdag: een nationale feestdag als deze vraagt om het uitdossen van het hele gezin. Verkleed je als een koning of imiteer Maxima en fotografeer er op los! Wil je zelf aan de knutsel en ben je op zoek naar een uitleg over hoe je zelf een kroon maakt? Klik dan hier. Vergeet de schmink, hoedjes en gekleurde nagellak niet! Even geen inspiratie? De HEMA wel. Kijk maar eens hier! Ook jouw baby viert dit feestje in stijl natuurlijk, klik hier. Een last minute oplossing? Maak een eigen koningscape: Je hebt een groter, oranje shirt en een schaar nodig. Begin met het knippen van een reep van het shirt langs de mouwen, aan beide kanten. Vouw het shirt vervolgens open en knip langs de halsboord van de ene kant van het shirt naar de andere kant. Zo kun je de cape omhangen door het hoofd door de boord te steken die overblijft. Begin je wel op tijd? Versier de cape dan met tekeningen en accessoires!

Koningsdag 2023 thuis vieren met kinderen – 5x Tips

3. Koningsdag knutselen met kinderen - Download gratis kleurplaat en ontdek andere knutseltips

Bij punt 2 lees je hoe je zelf een kroon of cape in elkaar zet. Maar dat is natuurlijk niet het enige dat geknutseld kan worden tijdens deze oranje feestdag! Klik hier om de gratis Koningsdag kleurplaat van NextDooren te downloaden. Hoe tof is het om een portret van de Koning of Koningin te knutselen op een wat groter vel, daar de omtrek van het hoofd uit te knippen en daar je eigen hoofd doorheen te steken? Of nog beter: Laat anderen dit ook, voor een kleine bijdrage, doen ;). Een ander idee! Knip stroken van rode, witte en blauwe vellen. Maak rondjes van de stroken door de uiteinden aan elkaar te lijmen waarbij je steeds het volgende rondje er doorheen steekt. Natuurlijk op volgorde van de kleuren van de Nederlandse vlag. Zijn jouw kids iets ouder? Dan knutsel je samen accessoires om coole selfies mee te maken. Bijvoorbeeld een oranje snorretje, een bril in rood-wit-blauw of een charmant kroontje?

Koningsdag 2023 thuis vieren met kinderen – 5x Tips

4. Rommelmarkt Koningsdag voor de deur – Spulletjes verkopen op een kleedje voor de deur

Op zoek naar een actueel overzicht van de vrijmarkten in Nederland tijdens Koningsdag? Klik dan hier. Geen zin of tijd om een markt te bezoeken? Haal dan alsnog de zolder leeg en organiseer je eigen vrijmarkt voor de deur. Bespreek deze grappige en handige tips met de verkopers: Verzamel voldoende wisselgeld, draag het verdiende geld dicht bij je, zorg voor tasjes om de verkochte spullen in mee te geven, begroet de bezoekers van jouw eigen rommelmarkt vriendelijk en laat kopers rustig rondkijken. Nog meer tips: De kans is groter dat je sneller tot verkoop overgaat wanneer je je spullen prijst. Zeker wanneer je een eigen evenement organiseert aan de voordeur, moet je bovendien opvallen. Hang oranje vlaggetjes en slingers op en trek een oranje feest outfit aan. En tot slot: Verkoop je veel kleine spulletjes? Overweeg hiervoor een grabbelton te maken en bepaal voor welk bedrag er gegrabbeld mag worden. Bijvoorbeeld 1 x grabbelen voor € 0,50, en 3 x voor € 1,–. Tel uit je winst!

Koningsdag 2023 thuis vieren met kinderen – 5x Tips

5. Bouw thuis een feestje – Dans en zing mee met deze playlists van Spotify

Thuis een feestje bouwen met de kids samen? Knal dan deze playlist van Spotify uit de boxen op Koningsdag. Verkeert jouw gezin meer in de ‘coole sferen’ deze dag? Draai dan de playlist met oranje klassiekers. Ga jij ‘next level’ met het gezin en gaan de voeten van de vloer? Waarom zou je dat eigenlijk niet doen? Kijk dan via deze link een korte video van een choreografie die helemaal in het teken staat van Koningsdag . Deel je het resultaat met ons? Staat Koningsdag in het teken van sporten voor jou? Werk dan deze work-out af, samen met jouw kids: Kruiwagen lopen, jumping squats, wallsits, opdrukken en planken. Spreek samen af hoe vaak en hoe lang je dit circuit afgaat. Wie het eerste de doelstelling behaalt, is de Koning(in)! Daarna heb je die oranje tompouce wel verdiend, nietwaar?

Koningsdag 2023 thuis vieren met kinderen – 5x Tips

Op zoek naar meer activiteiten met kinderen voor thuis? Klik dan hier?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.