10x Tips voor Disneyland Parijs met kinderen

10x Tips voor Disneyland Parijs met kinderen

Waar ligt Disneyland Parijs? Het antwoord op die vraag is meteen een reden om Disneyland Parijs op je lijstje met bestemmingen te zetten. Vanaf Utrecht rijd je in een kleine 6 uur naar het wereldberoemde park. Maar waar ligt Disneyland Parijs dan precies? Tussen de gemeentes ‘Chessy’ en ‘Coupvray’, op 30 minuten rijden verwijderd van het centrum van Parijs. Hoelang bestaat Disneyland Parijs eigenlijk? In de jaren ’80 werd Parijs uit 1200 geselecteerde locaties gekozen als plaats om het park te bouwen; vanwege de grondkwaliteit en centrale ligging. In deze blog delen wij onze ervaringen en tips voor een bezoek aan Disneyland Parijs met kinderen. Ik vertel je wat een bezoek aan Disneyland Parijs kost, waar het eten wel en niet zo lekker is en wat de tofste attracties zijn. On y va!

1. Bereid je goed voor – Download de app ‘Disneyland’ van tevoren

Daar staan we dan. We vergapen ons aan de grootse entree en we hebben geen idee waar we moeten beginnen in dit magische park waar je het eerste uur wellicht een beetje overprikkeld raakt. Het personeel van Disney deelt geen plattegronden uit omdat je bent aangewezen op de app ‘Disneyland’. Wanneer Maikel, Fayenne en Qian aansluiten in de rij bij de eerste attractie, heb ik tijd om de app uit te pluizen. Een veel beter idee was het geweest om dit thuis al te doen. Zeker wanneer je Disneyland bezoekt met kinderen van verschillende leeftijden, geeft het richting om van tevoren na te denken over een route. Na de lunch heb ik een goed beeld van hoe het park in elkaar steekt en vinden we onze weg.

10x Tips voor Disneyland Parijs met kinderen

Disneypark, één van de twee parken die je kunt bezoeken in Parijs, bestaat uit vijf delen als je ‘Main Street U.S.A.’ ook meetelt. Wanneer je de entree bent gepasseerd loop je door Main Street U.S.A. naar de andere vier delen van het park. Deze ingangsstraat van Disneyland doet je vermoeden een Amerikaans stadje binnen te zijn gekomen. Zoals het Disney betaamt, is alles in stijl opgebouwd: De Victoriaanse gevels, de lantaarns, de uithangborden, de bouwstijl en zelfs de brievenbussen. Muziek hoor je overal en als je tijd hebt een blik vooruit te werpen, zie je het kasteel van Doornroosje voor je liggen. 

10x Tips voor Disneyland Parijs met kinderen

De app gebruik je datavrij indien je verbonden bent met de gratis wifi van Disneyland Parijs; thuis is de app ook te gebruiken op je thuisnetwerk. In onderstaande tips zal ik vaker verwijzen naar de app en waarvoor deze te gebruiken is. Waarom je deze vooral downloadt, is voor de plattegrond. Sorteer op ‘plattegrond’ of op ‘lijst’ om te zien hoelang de wachtrij is voor jouw favoriete attractie en waar deze attractie zich bevindt. Je kunt attracties ook toevoegen aan ‘favorieten’ en op basis van wachttijden je route samenstellen.

2. Hoe is Disneyland Parijs in Coronatijd (juli 2021)? – Onze ervaring

Bij de entree van het park wordt gevraagd om een negatieve COVID-test die niet ouder mag zijn dan 48 uur. Wij waren enkel op de hoogte van het feit dat dit gevraagd kon worden aan de Franse grens. Noem het iets anders dan slim, noem het onvoorbereid, maar wij moesten uit de rij zodat Maikel zich kon laten testen. Dat was echt niet tof. De test kost € 45,00 en je bent hier ongeveer 45 minuten aan kwijt. Check daarom van tevoren hier welke maatregelen omtrent het testen gelden in de periode dat jij gaat. 

10x Tips voor Disneyland Parijs met kinderen

In de rij voor een attractie, en op andere plekken in het park, houd je minimaal 1 meter afstand van elkaar. In sommige attracties worden er stoelen tussen bezoekers gelaten of minder mensen per rij toegelaten. De Disneyparade, waar wij zo ontzettend naar uitkeken, vindt momenteel niet plaats of in opgeknipte delen van maximaal drie karren per ronde. De vuurwerkshow vindt tevens niet plaats. De boodschap is daarom: Bereid je goed voor en lees je goed in. Beslis n.a.v. de huidige maatregelen wat een goed moment voor jouw gezin is om Disneyland Parijs te bezoeken. Het grote voordeel van deze treurige maatregelen, die absoluut van invloed zijn op de Disney-ervaring, is dat wij overal erg kort in de rij staan. Onze langste wachtrij bedraagt 30 minuten wachttijd. Zo heeft iedere nadeel…..

3. Verblijf in een Disney Hotel – Blijf in de magische sferen

Wij hebben ervoor gekozen in Disney Hotel ‘Cheyenne’ te verblijven. Zie tip 9 voor meer informatie over wat Disneyland Parijs kost. Wij willen graag beide parken zien. We tellen de kosten voor twee dagen entree op bij de kosten voor een ontbijt, parkeren, de reis naar het park toe en de overnachting in een hotel buiten Disneyland. Het overnachten in een Disney Hotel is duur; bedenk daarom hoe jij jouw bezoek wilt invullen. Je blijft meer in een ‘bubble’ wanneer je in een Disney Hotel verblijft en Disney laat niets aan het toeval over. Over alles is nagedacht.

10x Tips voor Disneyland Parijs met kinderen

Hotel ‘Cheyenne‘ is volledig in western stijl ingericht; ontworpen door architect Robert Stern. Het hotelcomplex oogt als een op zichzelf staand dorp met woonblokken die refereren aan legendarische namen uit het Wilde Westen, zoals ‘Annie Oakley’, ‘Billy the Kid’ en ‘Sitting Bull’. Het thema is tevens terug te vinden in het decor met huifkarren, hoefijzers en andere typische objecten uit het tijdperk van cowboys en indianen. Wanneer je vroeg in de ochtend arriveert, parkeer je de auto op het terrein van de accommodatie en loop of pendel je naar het park. Je ontvangt een sms van de receptie wanneer de kamer gereed is.

10x Tips voor Disneyland Parijs met kinderen

Na ons bezoek aan Disneyland verblijven we twee nachten in Hotel ‘Adagio Serris Val d’Europe’, om een beetje bij te blazen. We horen en zien echter dat veel gezinnen dit hotel gebruiken als uitvalsbasis voor een bezoek aan Disney. En dat is niet gek: Deze prima appartementen met keukentje liggen op 13 minuten lopen van de pretparken af, er rijdt een gratis pendelbus en er is een mooi buitenzwembad aanwezig. Het winkelcentrum ‘Val d’Europe’, inclusief immense supermarkt, bevindt zich op nog geen 500 meter van het hotel. Het overwegen waard dus!

4. Bezoek beide parken – Disneyland Park & Walt Disney Studios Park

Wanneer je overnacht in een Disney hotel, zit daar toegang tot beiden Disney parken bij voor twee dagen. Het Disneyland Park is het oudste en het grootst park. Begin daar en bezoek de tweede dag Walt Disney Studios Park. In Disneyland Park vind je bekende attracties als ‘Big thunder mountain’, ‘Buzz lightyear laser blast’ en ‘It’s a small world’. Het liedje dat oneindig vaak wordt afgespeeld in deze laatste attractie, blijft ongeveer net zo lang in je hoofd hangen als de tune van ‘Carnaval Festival’ in de Efteling…..

10x Tips voor Disneyland Parijs met kinderen

Disneyland Park is groot, druk en vol. Begin daarom in dit park. Jij en je kinderen zullen alles wat te zien en te beleven is, zonder moeite opslurpen. Walt Disney Studios Park is kleinschaliger opgezet en vooral overzichtelijker. Heerlijk voor een tweede dag in een prikkelende omgeving. Dit park is ook tof omdat dit volledig om filmthema’s heen is gebouwd, zoals ‘Ratatouille’ en ‘Toy Story’. Ook vind je hier de tofste attractie van allemaal, als je het ons vraagt. Zie hiervoor tip 5!

5. Dit zijn de 5 leukste attracties in Disneyland Parijs – Achtbanen & sprookjes

1) ‘Tower of Terror’ (Walt Disney Studios Park)
Deze top 5 is niet per se opgesteld in een bepaalde volgorde, behalve de nummer 1. Deze is met zo’n grote afstand van de rest de moeite waard, dat we onze top 5 wel moeten beginnen met ‘Tower of Terror’. Aan het decor van dit ‘Hollywood Tower Hotel’ klopt werkelijk alles. Van spinnenwebben tot versleten meubilair en van getalenteerde acteurs tot bijbehorende muziekjes. Je gaat op zoek naar een familie die spoorloos in een lift zou zijn verdwenen door een blikseminslag. De ‘haunted’ lift stort jou, en zeventien anderen, in oneindige dieptes. Hoogtepunt? Wanneer de deuren van de lift zich openen en je drie hele seconden uitkijkt over het park. Probeer maar, je bent het vast en zeker met me eens!

Minimale lengte: 1.02m

10x Tips voor Disneyland Parijs met kinderen

2) ‘Ratatouille’ (Walt Disney Studios Park)
Ook in deze attractie laat Walt Disney zich van zijn beste kant zien. Deze attractie bezoek je met het hele gezin. Hoe de attractie is gesitueerd, is al een prachtig gezicht. De ronddraaiende karretjes nemen je mee naar het restaurant uit de film. Geliefde karakters als Remy, Gusteau en Emile komen natuurlijk voorbij. De 3D brillen zorgen voor een betoverend effect. Je volgt de beestenboel op de voet; onder de koelkast door, over de besteklade en langs het fornuis af. Wij hebben genoten!

Geen minimale lengte vereist

10x Tips voor Disneyland Parijs met kinderen

3) ‘Crush’s Coaster’ (Walt Disney Studios Park)
Deze attractie is populair en dat merk je aan de wachttijd. ‘Crush’s Coaster’ is gebaseerd op de onderwaterwereld uit de ‘Finding Nemo’ films. Je begint rustig, maar dat duurt niet lang. Wanneer de haaien in beeld komen, begint de ongeremde vlucht. Binnen een paar seconden weet je niet meer wat links of rechts is. Deze achtbaan in het donker versnelt, draait, spint en brengt je, op een zeer prettige manier, volledig van stuk. Heerlijk!

Minimale lengte: 1.07m

10x Tips voor Disneyland Parijs met kinderen

4) ‘Buzz Lightyear Laser Blast’ (Disneyland Park)
Yes, dat voelt lekker! In een kleurrijke omgeving scoor je punten door met een laserpistool diverse doelwitten te raken. Deze attractie is voor het hele gezin. Elena was erg onder de indruk van alle lichtjes en geluidjes. Ik moest daarom bekennen dat ik met een score van slechts 230, versus 20.000 van de mannen, dik had verloren. Ach ja; de ervaring is betoverend! In 2021 is het volledig decor aangepakt. Animatronics en speciale effecten zijn vernieuwd en de attractie is opnieuw geschilderd.

Geen minimale lengte vereist

10x Tips voor Disneyland Parijs met kinderen

5) Big Thunder Mountain (Disneyland Park)
Deze toffe achtbaan vind je in een van de mooiste delen van Disneyland Park; ‘Frontierland’. Je sjeest door donkere tunnels, langs water en de volledige aankleding zorgt voor een mooie ervaring. Het Wilde Westen komt je tegemoet  wanneer deze trein je in een behoorlijke vaart door de bergen leidt. De attractie bevindt zich op een eiland, op een berg. Niet te missen! Je kunt overwegen de dag te beginnen met deze attractie; je bent niet de enige die een ritje wilt maken.

Minimale lengte: 1.02m

10x Tips voor Disneyland Parijs met kinderen

6. Eten is Disneyland Parijs – Doe het goed of doe het niet

Ik zou een aparte blog kunnen schrijven over het eten in Disneyland Parijs. Van tevoren zag ik op tegen het consumeren van ‘pretpark-voedsel‘, deze twee volledige dagen. Dat bleek terecht. Maar niet getreurd; ik kan jou nu precies vertellen hoe je het wèl kunt doen.

Voor ons is het bezoek aan Disneyland Parijs een verlenging van een citytrip naar Parijs. Organisatorisch krijgen wij het daarom niet voor elkaar uitgebreid boodschappen te doen voor een voedzame lunch. Hierdoor zijn we aangewezen op het aanbod in het park. Een betere mogelijkheid is om zelf voor een lunch te zorgen. Je zult ook veel gezinnen tegenkomen die voor deze optie kiezen. Verse broodjes, fruit en een lekker toetje worden gezellig opgepeuzeld tegenover de mooiste attracties; dat kan slechter, nietwaar? De app ‘Disneyland’ verschaft informatie over eettentjes in de buurt indien je zelf geen lunch meeneemt. Op die manier kwamen wij terecht bij ‘The lucky nugget’. Daar kunnen we kort over zijn: We hebben voor te veel geld, alles behalve lekker gegeten. We balen enorm.

10x Tips voor Disneyland Parijs met kinderen

Omdat je tot laat in de avond in het park verblijft op dag één, hebben we de tweede dag hetzelfde dilemma. Ook nu hebben we geen eten bij ons, maar wel lege magen. Een tweede, goede optie voor de lunch is het park verlaten en je middageten te scoren in ‘Disney Village’. Het voelt wat omslachtig, maar wij zijn blij dat we de tweede dag voor deze mogelijkheid kiezen. We lunchen, voor een paar tientjes minder dan op dag één, bij de MacDonalds.

Disney Village is het gedeelte tussen de Disney Parken en de Disney Hotels. Deze levendige straat zit vol met winkeltjes en eetgelegenheden. Je vindt er ook een speelhal en een bioscoop. Behalve snacken bij MacDonalds, kun je hier ook pizza’s eten bij ‘Vapiano’ of aanschuiven bij ‘Sports Bar’ of ‘Starbucks’ voor een lunch.

10x Tips voor Disneyland Parijs met kinderen

Na de onsmakelijke lunch op dag één, melden we ons voor het diner in Disney Village. Gretig doen we ons te goed aan tomatensoep en salades. Wat een welkome afwisseling! We vinden dit verfrissende diner bij ‘Earl of sandwich’, aan het einde van de drukke straat. Dit restaurant biedt diverse, belegde broodjes, wraps, soepen en salades. Hmmmmm! Disney kenners tippen ons later nog: Je eet relatief gezond en betaalbaar op het park bij ‘Cable Car Bake Shop’, ‘Fuente del Oro’ en ‘Cowboy Cookout Barbecue’.

Tijdens het bezoeken van de attracties in Disneyland Park, spotten we restaurants met aanlokkelijke gerechten en magische sferen. Zo zien we tijdens onze tocht door de attractie ‘Pirates of the Caribbean’ dat dit restaurant zich tussen de varende bezoekers bevindt. De gasten die van hun smakelijk uitziende gerechten genieten, zwaaien ondertussen vrolijk naar de families in bootjes. Andere toffe restaurants zijn ‘Agrabah’ in ‘Adventureland‘ (Disneyland Park), pizzeria ‘Bella Notte’ in ‘Fantasyland‘ (Disneyland Park) en ‘Bistrot Chéz Remy’ bij de attractie ‘Ratatouille‘ (Walt Disney Studios Park). Je reserveert een plekje van tevoren in de app.

10x Tips voor Disneyland Parijs met kinderen

Met enige twijfel kiezen we ervoor een ontbijt bij ons verblijf te boeken bij hotel ‘Cheyenne’. We twijfelen omdat het ontbijt bijna € 80,00 kost voor 4 personen; voor Elena betalen we niets. Dit blijkt een goede keuze omdat het ontbijt snel en vlot verloopt; het personeel is overal en vliegensvlug. De kwaliteit is oke en je rolt vanuit je bed zo de ontbijtzaal binnen. ‘s Avonds kun je in ditzelfde restaurant terecht voor een lopend buffet. Je blijft overigens geheel in de juiste sferen; ‘Chuck Wagon Cafe’ is in dezelfde stijl gebouwd als de rest van het western park.

Samengevat: Wanneer kun je het beste waar eten? Wanneer je één nacht in Disneyland Parijs verblijft, is dit mijn advies.

 • Ontbijt dag 1 – Buiten het park. Op iedere straathoek in regio Parijs vind je een ‘boulangerie‘ met heerlijke broodjes. Zorg dat jij en je kids met gevulde magen aan het Disney-avontuur beginnen.
 • Lunch dag 1 – Indien mogelijk, neem zelf een lunch mee. Je zult genoeg snacken deze dagen, dus wellicht zijn verse broodjes, fruit en musilerepen ‘the way to go‘.
 • Diner dag 1 – Reserveer een tafeltje in een van bovengenoemde restaurants op een van de twee parken. Dit kan al vanaf twee maanden voor je bezoek aan Disneyland Parijs, via de app. Een bezoek aan Disneyland Parijs is sowieso al een dure aangelegenheid. Je kunt dan beter ‘all the way‘ gaan en voor € 50,00 meer voor een complete beleving en lekker eten kiezen.
 • Ontbijt dag 2 – Boek een ontbijt bij het hotel waar je verblijft. Voorheen bood Disneyland Parijs dit gratis is, dat is nu helaas niet meer het geval. Echter, het is praktisch, snel en best lekker. De kids zijn ongeduldig en willen het park in; daarom is dit een goede optie.
 • Lunch dag 2 – Bezoek ‘Dinsey Village’ voor een snelle lunch en (relatief) betaalbare lunch. Zoek van tevoren een beetje uit waar je zou willen eten; zo verlaat je doelgericht het park voor deze eetstop en ben je des te sneller weer terug waar je wilt zijn.
 • Diner dag 2 – Voor dit eetmoment gelden meerdere, goede opties. Zit je ruim in je budget? Kies dan ook de tweede avond voor een restaurant op één van de twee parken. Liever een snelle hap? Dan biedt ‘Disney Village’ wederom uitkomst. Mocht je doorreizen of ergens verblijven waar je zelf kunt koken, is dat ook een optie.

Hoe je het ook doet….. Bon appétit!

7. Shows & parades – Plan het bezoek aan attracties om de shows & parades heen

Ik schreef al eerder dat Disneyland Parijs ‘het wel begrijpt‘. Disneyland Parijs snapt waarvoor ouders met hun kinderen komen en speelt goed in op deze behoeften. Dat ze het in Parijs ècht begrijpen, laat Disney zien tijdens shows en parades. Wegens COVID vindt er tijdens ons bezoek aan het pretpark geen vuurwerkshow plaats en de beroemde parade is in tientallen stukjes geknipt. We hebben gelukkig wel de mogelijkheid een show te bezoeken waarin volop wordt gedanst en gezongen.

10x Tips voor Disneyland Parijs met kinderen

De mini-parades die we aanschouwen, zijn prachtig. Muziek, kostuums en creativiteit; echt genieten! Check daarom, wederom in de app, een week voor je bezoek aan Disneyland Parijs wanneer de shows en parades gepland staan. Op dit moment, zomervakantie 2021, wordt een beperkt aantal bezoekers toegelaten per voorstelling. Je kunt hiervoor niet reserveren. Kies er daarom voor op tijd in de rij te staan bij het theater op het eerst mogelijke tijdstip. De attracties plan je er omheen. Onze kinderen, en wij ook, vonden de shows fantastisch!

8. ‘Baby Switch’ & ‘Premier Access’ – Maak gebruik van deze ‘ouder-vriendelijke’ voordelen

Weet je nog dat ik schreef dat Disneyland Parijs ‘het begrijpt’? Ze begrijpen ook wat ouders met kleine kinderen en baby’s nodig hebben. Behalve een gratis babybedje op de hotelkamer, biedt Disney ook de mogelijkheid tot een ‘Baby Switch’ bij drukke attracties. Meld je, voordat je in de rij van een attractie aansluit waarin je baby niet mee mag, bij een personeelslid. Vertel de medewerker dat je gebruik wilt maken van de ‘Baby Switch’; zo kan de ene ouder een ritje maken in de attractie en daarna wisselen met de andere ouder. Je hoeft dan dus niet twee keer in de rij voor dezelfde attractie en er is altijd iemand bij de baby. Magisch hè?

10x Tips voor Disneyland Parijs met kinderen

Voor deze attracties kun je ‘Premies Access’- ticket kopen: Autopia, Big Thunder Mountain, Buzz Lightyear Laser Blast, HyperSpace Mountain, Peter Pan’s Flight, Phantom Manor, Ratatouille, Star Tours & Tower of Terror. ‘Disney Premier Access’ is de opvolger van de ‘Fastpass’. Je maakt gebruik van deze betaalde service wanneer je wachttijden wilt verkorten. Je betaalt tussen de € 5,00 en € 15,00 per persoon, per attractie. Staat er een geschatte wachttijd van 50 minuten bij de ingang van een attractie? Reken dan nu op ongeveer 15 minuten.

In de app, daar is ie weer, zijn actuele wachttijden per attractie zichtbaar. Zo weeg je af of de aanschaf van deze eenmalige service de moeite waard is. Binnenkort worden er meer attracties toegevoegd aan het lijstje, dus check voor een actueel overzicht altijd de app. Premier Access is persoonsgebonden en kun je niet overdragen aan iemand anders. Sta je met jouw partner en 3 kinderen in de rij en wil je gebruik maken van Premier Access? Dan heb je 5 tickets nodig die jullie wachtrij verkorten. Wanneer je in een van de parken bent en je verblijf of entreeticket is gekoppeld in de app van Disneyland, kun je de Premier Access tickets aanschaffen in de app.

10x Tips voor Disneyland Parijs met kinderen

9. Budget – Alle kosten in Disneyland Parijs op een rij zoals overnachten, eten, entree, parkeren en souvenirs

Wat kost Disneyland Parijs nu voor een overnachting en twee dagen verblijf? Dat je diep in de buidel tast voor een bezoek een Disneyland Parijs, is duidelijk. Zo ziet ons kostenplaatje eruit wanneer wij in juli 2021 het park bezoeken:

Hoe wij het deden

€ 691,00 per nacht
Een overnachting op een familiekamer in hotel ‘Cheyenne’, voor vijf personen (waarvan 1 baby) entree voor twee dagen, inclusief parkeren op locatie, inclusief gratis shuttles van en naar het park.
€ 77,00
Ontbijt voor vijf personen (waarvan 1 baby) in hotel ‘Cheyenne’.
€ 160,00
Twee keer lunch op of bij het park, twee keer diner in ‘Dinsey Village’ en overige lekkernijen.
€ 45,00
COVID-test.
€ 35,00
Souvenirs. De prijs van knuffels begint bij € 20,00 en kan makkelijker met tientjes oplopen. Jurken en andere verkleedpakken zijn natuurlijk ook in trek bij alle kids die als ware Disney-fans de shops afstruinen.

TOTAAL: € 1008,00

10x Tips voor Disneyland Parijs met kinderen

Hoe je het ook kunt doen

€ 100,00 per nacht
Om bij te blazen van onze citytrip en Disneyland Parijs, sliepen we de laatste dagen in Frankrijk in ‘Aparthotel Adagio Serris – Val D’Europe’. Dit hotel wordt vooral gebruikt als uitvalsbasis om het park te bezoeken. Dit comfortabele hotel ligt op een paar kilometer afstand van Disneyland Parijs en is een goed alternatief wanneer je niet op het park wilt slapen.
€ 702,00 entreetickets voor 5 personen (waarvan 1 baby)
We gaan er nu vanuit dat je in een schoolvakantie Disneyland Parijs bezoekt. Voor één park, voor één dag, betaalt een volwassene € 91,00 per persoon. Dit bedrag ligt een stuk lager in het laagseizoen; dat kun je al vanaf € 54,00 het park bezoeken. Kinderen van 3 tot 11 jaar betalen in een piekperiode € 91,00 per persoon en kinderen tot 2 jaar mogen gratis naar binnen. Een tweedaagse tickets voor de twee parken, kost voor volwassenen € 179,00 per persoon en voor kinderen van 3 tot 11 jaar € 165,00 per persoon. Check deze link voor de actuele tarieven. 
€ 75,00
Als je voor dit bedrag boodschappen doet in de supermarkt voor 2x ontbijt en 2x lunch, ben je goed op weg.
€ 250,00
Dit bedrag is te hoog voor een diner van 4 à 5 personen in een restaurant op het park. Maar reken je niet te snel rijk in Disneyland Parijs. Ga daarom uit van dit bedrag voor één diner en zo zit je ruim in je jasje. 
€ 30,00 per dag
Het parkeertarief voor een auto bedraagt per dag ca. € 30,00 en voor een motor ca. € 25,00. Voor een auto met caravan of een camper betaal je circa € 45,00.
Overig
Als je je goed inleest, weet je of je een (betaalde) COVID-test moet doen van tevoren of niet. Deze kosten hadden ons wellicht bespaard kunnen blijven, als we ons hier beter hadden ingelezen. Hoe los je gaat met de aanschaf van souvenirs, is aan jezelf natuurlijk 😊.

TOTAAL: € 1157,00

Kortom, wat is wijsheid? Zoals eerder gezegd, is mijn advies wèl te verblijven in een Disneyhotel. Omgerekend ben je niet duurder uit als je met het hele gezin in twee dagen naar twee parken wilt. Het eten op en buiten de parken is duur, maar dat weet je van tevoren. Dat betekent dat je je daar bij neerlegt of van tevoren boodschappen doet. Ik ben benieuwd waar jij voor kiest!

10. Souvenirs en verkleden – Ga mee in de magie van Disneyland Parijs

Tijdens ons bezoek aan Disneyland Parijs, staat het kasteel van Doornroosje in de steigers. Dat is nog eens een tegenvaller! Wat de sfeer des te meer maakt, zijn alle kinderen in verkleedkleren. Of beter nog; papa’s in jurken, grote truien met Mickey Mouse er op of vlechten van Elsa op het hoofd. Hilarisch! Stiekem hebben we het meest gelachen om prinsesjes van 3 of 4 jaar die hard huilen aan de hand van hun moeder; te schattig.

10x Tips voor Disneyland Parijs met kinderen

In Disney Village huisvesten meerdere shops die een bezoekje waard zijn. Natuurlijk is de ‘Disney Store’ ‘booming’ en zul je niet de enige zijn die hier komt om een souvenir, een kostuum of een cadeautje voor thuisblijvers te scoren. Andere plekken waar de kids zeker willen rondsnuffelen zijn ‘The LEGO Store’, ‘The Disney Gallery’ en ‘Disney Fashion’. Have fun!

Combineer een bezoek aan Disneyland met een citytrip Parijs! Klik hier voor onze tips.

4 thoughts on “10x Tips voor Disneyland Parijs met kinderen”

 1. Wat een fijne en nuttige tips! Zeker omdat het voor ons als ouders ook al uit onze kindertijd geleden is dat we nog een bezoekje brachten. Dankzij jouw info hebben we onze 2-daagse kunnen uitstippelen en weten we wat wel en minder de moeite waard is.

  Onze oudste zoon is 10 geworden en hij is een mega fan van The Avengers. Daarom hebben wij hem, en zijn kleine broer van 6, een Disney-weekend cadeau gegeven met overnachting in het Marvel hotel. We doen er dan aansluitend nog een klein dagje Parijs bij. Jammergenoeg is The Avengers park nog in opbouw, maar de magie van Disney zal al veel doen. En zo hebben we een reden om binnen de komende jaren nog eens te gaan 😉

  Wij nemen ontbijt in het Marvel hotel en zullen een diner nemen in het restaurant van Pirates of the Carribean. Voor de eerste middag voorzien we eigen lunch en de tweede dag gaan we naar één van de eetgelegenheden in Disney Village.

  Wat we ons nu wel afvragen en ik geen duidelijke info over vind, is of wij ons eerst mogen aanmelden in het hotel bij aankomst op de eerste dag en er onze bagages al afzetten. En mogen we dan al die eerste dag gebruik maken van het restaurantvoucher of is dat pas voor de dag na de overnachting?

  1. Hiiii Marjorie, kijk dit zijn de berichten waar wij blij van worden! We hebben jullie kunnen helpen en dat is echt tof :). Wat cool dat jullie naar Disney gaan; de kids zullen zich dit nog heel lang herinneren. Het Marvel hotel is super stoer! Wanneer je bij het hotel aankomt op de eerst dag, drop je inderdaad eerst je bagage. Daarna vertrek je naar het park. De restaurantvoucher boek je voor een bepaalde maaltijd, ik vermoed dat je voor het ontbijt hebt gekozen omdat je de andere maaltijden nuttigt op het park? Die voucher is dan voor de dag na de overnachting. Mocht je meer vragen hebben, kun je ons altijd contacten (ook op 06-40594012). Mocht je het leuk vinden, ervaringen/foto’s te delen tijdens jullie bezoek, dan zien we dat graag tegemoet! Je mag ons ook taggen :). Liefs, Milou

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.