10x Babyspullen die je nodig hebt tijdens de kraamtijd

10x Babyspullen die je nodig hebt tijdens de kraamtijd

Natuurlijk kom je de eerste drie maanden als kersverse ouders niet door zonder de allerkleinste luiers, voldoende flesjes en pakjes in de juiste maat. Daarnaast vertellen magazines, boeken, doctoren, kennissen en vrienden je over tientallen andere, onmisbare producten voor in de kraamtijd. Ben jij benieuwd naar wat je ècht nodig hebt en wat je veel gebruikt tijdens die eerste weken? Check het in onderstaand lijstje!

1. Luiertas - ‘De Teddy Lammy Mom Bag’ van Studio Noos

De luiertas is zo’n item dat je vanaf dag 1 overal mee naar toe neemt. Je luiertas wordt je handtas. Wandelen, boodschappen doen of je baby showen bij vriendinnen, doe je niet zonder deze tas. Je wilt verzekerd zijn van schone luiers, spuugdoekjes, een tut, voeding, een flesje etc. Wat is dan handiger dan een ruime, stevige tas waar je alles in gooit wanneer je te laat begonnen bent met vertrekken voor je volgende afspraak. Modieus, groot en praktisch is deze ´mom bag´. Bestel ´m via deze link

10x Babyspullen die je nodig hebt tijdens de kraamtijd

2. Verschoningsmatje - Het zachtste verschoningsmatje van ‘Baby's Only Sense’

Met het ‘Baby’s Only Sense’ verschoningsmatje heb je het tweede onmisbare item te pakken voor jouw baby. Onderweg of op visite verschoon je je kindje gemakkelijk en snel. Dit verschoningsmatje is zacht, handig op te vouwen en biedt een apart plekje om luiers in te vervoeren. Bovendien kun je het matje uitwassen wanneer jouw baby ‘buiten de pot piest’ 😉. Verkrijgbaar in zes verschillende kleuren via deze link.

2. Verschoningsmatje – Het zachtste verschoningsmatje van ‘Baby’s Only Sense’ 

Met het ‘Baby’s Only Sense’ verschoningsmatje heb je het tweede onmisbare item te pakken voor jouw baby. Onderweg of op visite verschoon je je kindje gemakkelijk en snel. Dit verschoningsmatje is zacht, handig op te vouwen en biedt een apart plekje om luiers in te vervoeren. Bovendien kun je het matje uitwassen wanneer jouw baby ‘buiten de pot piest’. Verkrijgbaar in zes verschillende kleuren via deze link.

3. Box - ‘Pimp your box’ van Bopita via Marktplaats

Op Marktplaats worden ontelbaar veel babyproducten aangeboden die in een meer dan prima staat verkeren. Wij maakten keuzes in welke producten we nieuw aanschaften en welke tweedehands net zo goed waren. Voor € 25,00 vonden wij een box van ´Bopita´ vlak bij ons in de buurt. Bij Bopita ligt de focus op het ontwikkelen en vermarkten van vooral houten baby- en kindermeubelen. Bopita meubelen kenmerken zich door de kwaliteit en moderne designs. Heb je je handen vrij met een ´new born´? Nee, bijna nooit. Behalve wanneer die laatste voeding er goed in ging en ze wel een tukkie wilt doen in de box. Yes! Zorg daarom dat je vanaf dag 1 een box in de huiskamer hebt staan. Dit gaat je plezier opleveren 😊.

10x Babyspullen die je nodig hebt tijdens de kraamtijd

4. ‘Voedingskussen Doomoo & aankleedkussenhoes Meyco’ - Een veilig, warm nestje voor jouw baby

Het voedingskussen van ‘Doomoo’ had ik op advies van anderen al tijdens de zwangerschap aangeschaft. Ik vond deze echter te groot en onhandig om mee te slapen. Toen Elena was geboren, hebben we het kussen niet of nauwelijks gebruikt als voedingskussen; het kreeg echter een andere bestemming! We legden het kussen in de box en Elena vond het fijn wat meer rechtop te liggen na een voeding. Een bijkomend voordeel was dat we haar snoetje net boven de box zag uitkomen. Om ervoor te zorgen dat ze niet door de ‘donut’ heen viel, kochten we er aankleedkussenhoezen van ‘Meyco’ bij die we om het kussen heen deden. Zo hebben we een mobiel, antireflux, zacht nestje gecreëerd. Ideaal! 

10x Babyspullen die je nodig hebt tijdens de kraamtijd

5. ‘Wikkeldoeken’ - Draai jouw baby warm in op diverse momenten

Dit is zo’n item waarvan ik me tijdens de zwangerschap afvroeg of je dit nu echt zou gebruiken wanneer de baby er is. Inmiddels ligt ons huis bezaaid met wikkeldoeken 😉. Via Marktplaats en verkoophoekjes op Facebook hebben we wikkeldoeken gekocht in diverse kleuren en gemaakt van verschillende materialen. Een wikkeldoek sla je op random momenten om je baby heen en is dus iets anders dan een inbaker- of hydrofiele doek. Wanneer je naar buiten gaat, wanneer Elena uit de douche komt, wanneer ze in de box ligt; de wikkeldoeken komen eigenlijk altijd van pas. Zorg dat op iedere etage een wikkeldoek ligt en je zult hier veel plezier aan beleven!

10x Babyspullen die je nodig hebt tijdens de kraamtijd

6. Spuugdoeken - Praktisch of mooi? ‘Briljant Baby’ of ‘HEMA’?

Net als de wikkeldoeken, worden ook de spuugdoeken in huize van Dooren in overvloed gebruikt. Maikel en ik wisten dat de romantiek voor even ons huis had verlaten toen er enkel nog ‘Infacol’, speentjes en spuugdoeken tussen ons in lagen in bed. De babykamer was volledig naar smaak gestyled voordat Elena is geboren en daar hoorde ik mijn ogen spuugdoeken met regenboog bedrukking van ‘Briljant Baby’ bij. Echter, iedere keer wanneer Elena voeding teruggaf, drupte dit zowaar door de regenboogjes op mijn hand of kleding. Wel mooi, maar niet zo praktisch dus. Met enige tegenzin greep ik al snel naar de spuugdoeken van de HEMA. Iets minder dromerig, maar handiger met een baby van een paar weken oud. Welke kies jij?

7. Luiers van het eigen merk van het Kruidvat - Perfect voor jouw new born!

Luiers zijn het zoveelste babyproduct waarvoor je snel te veel betaalt. De luiers van het eigen merk van Kruidvat zijn een welkom alternatief voor dure luiers van bijvoorbeeld Pampers. Het is niet voor niets dat de Consumentenbond in 2016 concludeerde dat deze luiers een populaire optie zijn voor veel ouders. Na of tijdens de nachtvoeding verschoon je je baby liever niet als het niet nodig is. Wanneer de streep op de luier is verkleurd, heeft je baby geplast. Zo weet je direct of verschonen nodig is om 3:00 uur ’s nachts :P. Het rugelastiek in de luier heeft ons al vaak behoed van poep- en plasincidenten; het beschermt namelijk tegen wegglippende ontlasting op ongewenste plekken. Daarnaast biedt de ‘newborn’-variant extra ruimte op navelhoogte, waardoor het navelstompje van je baby goed kan genezen. Extra fijn is dat deze luiers bijna altijd in de aanbieding zijn. Goed voor jou en je baby dus!

10x Babyspullen die je nodig hebt tijdens de kraamtijd

8. ‘FOOCCA Maan Lamp 3D’ - Ideaal voor een rustige nachtvoeding

Niet de kleinste uitdaging wanneer je baby net is geboren; het aanleren van een dag- en nachtritme. Tja, hoe doe je dat? Tijdens de zwangerschap slapen baby’s overdag; door het constante wiegen en deinen in de baarmoeder vallen ze makkelijk in slaap. ’s Nachts zijn baby’s in de buik juist actief en levendig. Als een baby net geboren is, heeft hij daardoor meestal een omgekeerd dag- en nachtritme. Het dag- en nachtritme ontstaat van zelf, maar hoe fijn is het om je baby hierbij te helpen! Maak er geen feestje van als je kindje wakker wordt in de nacht. Door de nachtvoeding in een donkere kamer te geven, maken de hersenen het slaaphormoon ‘melatonine’ aan waardoor je baby moe wordt en/of blijft. Wij bestelden de ‘FOOCCA Maan Lamp 3D’ om dit te bewerkstelligen; wat een uitvinding! De hoeveelheid licht is bij te stellen met een afstandsbediening, je hebt keuze uit meer dan 10 kleuren en de lamp houdt het meer dan 50 uur vol zonder opgeladen te hoeven worden. Haal de maan in huis en blijf in standje ‘nacht’, samen met je baby!

10x Babyspullen die je nodig hebt tijdens de kraamtijd

9. Wipstoel ‘BabyBjörn Bliss’ - Onmisbaar in de uitzet voor jouw baby

En toen was er de wipstoel….. Als rondlopen, kriebelen, praten, zingen en melk niet meer werken, biedt de wipstoel van BabyBjörn uitkomst. Het natuurlijke swingen, zonder batterijen dus, is een genot voor iedere ‘new born’. Eerlijk is eerlijk; wanneer jouw kindje nog wat kleiner is, zal vooral jouw voet ervoor zorgen dat hij het ‘baarmoeder-gevoel’ weer ervaart. Wanneer jouw kindje iets groter is, wiegt hij zichzelf. De stoffen zitting vormt zich naar het lichaam van het kindje en verdeelt het gewicht gelijkmatig over de stoel. Door het schommelen wordt de motoriek en balans op een natuurlijke manier getraind, aldus BabyBjörn. Elena vindt het heerlijk en brengt menig kwartiertjes door in haar favoriete stoel. Dit model is geschikt voor kindjes vanaf 3,5 kg tot 13 kg. Swing away!

10. Autospiegel Maxicosi ‘Cangaroo’ - Houd jouw baby op een veilige manier in de gaten

Zeker wanneer je kindje nog klein is, is het prettig om hem op een veilige manier in de gaten te houden tijdens het autorijden. Dat laatste klinkt niet helemaal veilig; ik bedoel natuurlijk wanneer je bij het stoplicht staat….. Elena verzoop wel eens in de kleinste jasjes en dan was het toch fijn om te zien dat ze nog ademde wanneer we al een paar kilometer onderweg waren. Deze autospiegel van Cangaroo is makkelijk te bevestigen aan de hoofdsteun van de autostoel met behulp van verstelbare riempjes. Daarnaast kun je de autospiegel roteren en kantelen, zodat je hem perfect kunt afstellen. Het wordt nog gezelliger in de auto als je baby door krijgt dat hij zichzelf kan zien en op jou kan reageren via de spiegel. Oefen alvast je gekste bek en je mooiste knipoog!

10x Babyspullen die je nodig hebt tijdens de kraamtijd

Wat wil je absoluut niet krijgen tijdens jouw kraamtijd? Lees het hier.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.