10x Tips Mallorca met kinderen

10x Tips Mallorca met kinderen

Wat te doen op Mallorca met kinderen? Muchas cosas! Niet voor niks is Mallorca een populaire bestemming voor gezinnen. Hieronder vind je een ‘to do’ lijstje voor een vakantie op Mallorca. Ga snorkelen met de kids, geniet van de bruisende stadjes aan zee en huur een auto waarmee je het eiland rondtoert. Wij bezoeken tijdens onze trip naar Mallorca de hoofdstad, Palma de Mallorca, 2 keer. Je reist naar Palma de Mallorca voor de kathedraal, de autovrije (winkel)straten en voor een bezoek aan een Flamenco dansshow. We vertellen je over de bekende hoogtepunten, maar ook over de pareltjes die nog minder ontdekt zijn door het grote publiek. In Mallorca zijn er diverse activiteiten te ondernemen met kinderen; diviértete!

1. ‘Playa de Muro’ – Uitvalsbasis, badplaats & strand in Mallorca

Wij kozen Playa de Muro als uitvalbasis voor onze kennismaking met Mallorca. Het 6 kilometer lange zandstrand is heerlijk en de steigerhouten pier is onmiskenbaar voor dit badplaatsje dat met recht in trek is bij gezinnen. Verwacht geen enorme boulevard met ‘veel van hetzelfde’, maar juist precies genoeg restaurantjes, barretjes en levendigheid om er Spaanse zomeravonden door te brengen. Verward Playa de Muro niet met de stad ‘Muro’. Deze stad ligt ruim vijftien kilometer bij Playa de Muro vandaan en telt ongeveer zesduizend inwoners. Het strand heeft de ‘Blue Flag Award’ verdiend: Een keurmerk vanwege de schone stranden, uitstekende faciliteiten, geweldige waterkwaliteit en aandacht voor de natuur. De zeebodem loopt langzaam af en het is er dus niet direct diep, ideaal voor kinderen.

10x Tips Mallorca met kinderen

Adres: Avda. S’Albufera s/n, 07408 Alcúdia (Water Sports Mallorca; naast de steiger)
Kosten entree: Gratis
Level: Relax
Parkeren: Er is geen specifieke parkeerplaats voor strandbezoekers. Er zijn echter tal van zijstraten waar je makkelijk een plekje kunt vinden; bijvoorbeeld aan de ‘Camí de Can Blau’ (in het midden van de kuststrook).

2. ‘Cala d’Or’ – Bruisende badplaats in het zuidoosten van Mallorca

Wat te doen op Mallorca met kids? Bezoek Cala d’Or! In Cala d’Or vind je geen uitgestrekte zandstranden zoals in Playa de Muro maar juist vijf, kleine idyllische strandjes die verborgen liggen tussen baaien met schilderachtige rotspartijen – de zogenaamde ‘Cala’s’. De stranden in Cala d’Or zijn echter vol gezet met ligbedjes en vooral in het hoogseizoen is het druk. Dit, en het feit dat we de meeste kans hebben op het spotten van zeeleven tijdens het snorkelen in het kraakheldere water, maakte dat wij de rotsen op zochten tijdens een bezoek aan de badplaats. Het centrum is vol en druk, maar ook gezellig, levendig en de sfeer is goed. Op een culinair, Spaans hoogstandje trakteer je jezelf bij de jachthaven en niet in het toeristische centrum. Aan de rand van het centrum van Cala d’Or vind je ‘Fantasy Park’ waar de kids zich kunnen uitleven op trampolines, springkussens en in draaimolens tot later in de avond.

10x Tips Mallorca met kinderen

Adres: Carrer d’en Andreu Roig, 07660 Cala D’or (één van de hoofstraten in het centrum)
Kosten entree: Gratis
Level: Relax
Parkeren: Het centrum van Cala d’Or is voor het grootste gedeelte autovrij. Afhankelijk van de richting waaruit je komt, kun je het beste proberen te parkeren in een zijstraat. Deze ‘free parking’ aan dit adres is anders ook nog een optie: Carrer Des Comellars, 07660 Cala D’or.

3. ‘Alcúdia’ – Schilderachtig vissersdorpje met rijke historie in Noord-Mallorca

Waar menig vakantieganger direct in de richting van het strand van Alcúdia rent, kwamen wij hier om het oude stadscentrum van het vissersdorpje te bekijken. Alcúdia heeft echter één van de witste en breedste stranden van Mallorca en is ook in het bezit van de ‘Blue Flag Award’. De prachtige stadspoort uit de Romeinse tijd verwelkomt ons hartelijk wanneer het dorp betreden. De schaduwrijke, smalle straatjes, de in terracottakleur gehulde huizen en het prachtige stadhuis, maken van Alcúdia een ‘must see’. Sla de 13-eeuwse parochiekerk ‘Sant Jaume’, die aan de zuiderkant van de oude binnenstad in een opening van de stadsmuur staat, niet over. En ook ‘Teatro Romá’, een oud Romeins theater aan de buitenkant van de stadsmuren, verdient een bezoekje. Op dinsdag en zondag is er markt in het oude stadscentrum van Alcúdia.

10x Tips Mallorca met kinderen

Adres: Plaça de Jaume Ques, 07400 Alcúdia (adres van parochiekerk ‘Sant Jaume’)
Kosten entree: Gratis
Level: Cultuur
Parkeren: Buiten de stadskern parkeer je overal gratis. Mocht je geen plekje kunnen vinden, probeer het dan bij ‘Parking Publico’ aan de Carrer de Quint Cecili Metel, 07400 Alcúdia.

4. ‘Cap de Formentor’ – Mini natuurspektakel in het Noorden van Mallorca

Tijdens het hoogseizoen is de weg naar ‘Cap de Formentor’, het meest noordelijke puntje van het schiereiland en de beroemde vuurtoren, gesloten voor al het verkeer wegens overbelasting. Bezoek je dit bijzondere stuk van het eiland, kies er dan voor de auto te parkeren bij één van de adembenemende uitkijkpunten en je daar te vergapen aan het natuurlijk schoon. De meest indrukwekkende is de ‘Mirador de sa Creueta’; een kronkelig en kort wandelpad brengt je naar het uiterste punt van de 232 meter hoge klif. Wauw! Je ziet vanaf dit punt onder andere de rots ‘Illot del Colomer’. Mocht je buiten het hoogseizoen reizen en de 13-kilometer slingerweg toch kunnen afleggen om de vuurtoren te bereiken, geniet je daar ongetwijfeld van een prachtig uitzicht. ‘Fumart’ is het hoogste punt van Cap de Formentor, dit punt bevindt zich op 384 meter boven zee niveau.

10x Tips Mallorca met kinderen

Adres: Carrer del Cap de Formentor, 5, 07011 Palma (uitkijkpunt ‘Mirador de sa Creueta’)
Kosten entree: Gratis
Level: Natuur
Parkeren: Gratis bij het uitkijkpunt; het kan druk zijn tijdens het hoogseizoen.

5. ‘Palma de Mallorca’ – Bezoek de hoofdstad van Mallorca!

Waarom bezoek je Palma de Mallorca? Dat doe je vanwege de prachtige architectuur, de cultuur, het shoppen zoals je dat alleen in grotere steden kunt, de borrel- en feestelijke activiteiten in overvloed en de heerlijke keuken. Palma de Mallorca ligt aan de 20 kilometer lange baai ‘Badia de Palma’; een mooiere introductie van een mediterrane stad kun je niet krijgen. De kathedraal ‘La Seu’ domineert als een ware eyecatcher het stadsbeeld. De helft van de bewoners van het eiland wonen in de hoofdstad. Met zo’n 400.000 inwoners is Palma de Mallorca een stad met flair en stijl; het is heerlijk om te slenteren door de verkeersvrije straatjes van het oude centrum ‘Las Avingudas’. Overigens zijn de moderne delen van Palma ook een bezoek waard. Verken de stad en sla hoogtepunten als ‘Plaza Mayor’ en ‘Passeig des Born’ zeker niet over.

10x Tips Mallorca met kinderen

Adres: Plaça de la Seu, s/n, 07001 Palma (Kathedraal ‘La Seu’)
Kosten: Gratis
Level: Cultuur
Parkeren: Bij ‘Parc de Sa Riera’ à € 5,- voor de hele dag. Buslijn 2 breng je vervolgens naar de binnenstad.

6. ‘Valldemossa’ – Het mooiste bergdopje van Mallorca

Duizenden toeristen reizen jaarlijks af naar Valldemossa, in het Westen van Mallorca, om te genieten van Spaanse schoonheid. Het bergdorpje ligt in een groene vallei en is ook van afstand zeer mooi te fotograferen. Het Kartuizerklooster in Valldemossa dateert uit de 14de eeuw en is de grote trekpleister voor toeristen en grote trots van locals. Het is niet te missen omdat het klooster zich in het dorp bevindt. De beroemde componist Chopin en schrijfster George Sand zijn oud-bewoners van Valldemossa en hebben hiermee bekendheid gegeven aan het bergdorpje. Wij aten heerlijke ‘fajita’s’ op het centrale pleintje, we genoten van de warm gekleurde dorpsstraatjes, de plantenpotten aan de voordeuren en de gemoedelijke sfeer. Nu weet je wat te doen op Mallorca met kinderen!

10x Tips Mallorca met kinderen

Adres: Plaça Cartoixa, S/N, 07170 Valldemossa (Het Kartuizerklooster)
Kosten entree: Gratis
Level: Cultuur
Parkeren: In een ‘blauwe zone’ voor ongeveer € 1,50 per uur. Alle aangewezen vakken hiervoor zijn op loopafstand van het centrum.

7. ‘Flamenco dansshow’ – Beleef de Spaanse cultuur als muzikaal, artistiek hoogtepunt

De flamenco is prachtig erfgoed van de Spaanse cultuur welke gedurende de tweede helft van de 19e eeuw ontstaan is in de zuidelijke provincies van Spanje. Kenmerkend voor deze muziekvorm zijn de soms Arabisch aandoende klanken, de uitbundige kostuums en versieringen rondom een thema en vaak ritmisch geklop, bijvoorbeeld op tafels met stokken of het klappen in de handen. Hieronder vind je een optie om een dergelijke, gepassioneerde show bij te wonen in Palma de Mallorca. Veel vakantieoorden vliegen echter ervaren artiesten in om gretige toeristen een bijzondere avond te bezorgen tijdens hun vakantie. Dat was in Playa de Muro niet anders en wat hebben we genoten van het spetterende optreden van deze ervaren zangers en dansers. Olé!

10x Tips Mallorca met kinderen

Adres: Carrer de Caro 52, 07013 Palma de Mallorca
Kosten entree: € 25,00 per persoon
Level: Cultuur
Parkeren: Bij ‘Parking Voiture Palma’ aan de Passeig de Mallorca, 7, 07011 Palma
Website: Flamenco Tickets

8. ‘Ca’n Picafort’ – Struin, wandel en geniet aan de Spaanse boulevard in dit vissersdorpje

Wat ooit een vergeten, klein vissersdorpje was in het Noorden van Mallorca, groeide de afgelopen decennia uit tot toeristische lieveling. Zorg dat je aan het einde van de middag oploopt richting de haven en ben getuige van het binnenhalen van de visvangst van de dag door locals. Na een gezellig diner bij restaurant ‘Vinicius’, wachtte ons een gezellige avondmarkt die zich uitstrekte over de hele boulevard. Iedere vrijdag is Ca’n Picafort het podium voor een typische, Spaanse weekmarkt waar je kennis kunt maken met heerlijke streekgerechten en lokale ambachten. Voor de kinderen is de levendige boulevard van deze badplaats het recept voor een gezellige avond. De boetiekjes, de sfeer en nog veel meer rondrennende kinderen, was een mooi samenspel voor een fijne avond in Ca’n Picafort. Dat wij heerlijke, verse vis hebben gegeten, was een prettige bijkomstigheid.

10x Tips Mallorca met kinderen

Adres: Av. Josep Trias, 27, 07458 Can Picafort (Restaurant ‘Vinicius’)
Kosten entree: Gratis
Level: Relax
Parkeren: Houd ´Blue Bay Resort Ca´n Picafort´ aan. Voorbij de rotonde, aan de linkerkant vind je een parkeerplaats. Vanuit daar loop je richting centrum. 
Website: Restaurante Vinicius

9. ‘Camí c’e Cala Figuera’ – Avontuurlijk strand in het Noorden van Mallorca

Vlakbij ‘Cap de Formentor’ ligt Cala Figuera; verwar deze Cala niet met de baai bij het gelijknamige plaatsje aan de kust in het zuidwesten van het eiland. Dit avontuurlijke tochtje kon de goedkeuring van onze kinderen wel wegdragen. Parkeer gratis boven aan de kant van de weg en trek een kwartier uit voor de afdaling. Over gravel en kronkelige zandpaadjes, met een spectaculair uitzicht, bereik je het strand. Onderweg werden we vrolijk begroet door berggeitjes. Cala Figuera is een afgelegen kiezelstrand dat zich tussen hoge bergenwanden bevindt. Er zijn dan ook geen faciliteiten wat maakt dat wij een strand voor onszelf hadden; heerlijk! Ben je de overvolle, toeristische stranden beu? Dal dan af naar deze spectaculaire Cala voor een authentiekere ervaring. Vergeet je snorkelset niet!

10x Tips Mallorca met kinderen

Adres: Carrer Bernareggi 13, 07659 Cala Figuera
Kosten entree: Gratis
Level: Natuur
Parkeren: Gratis

10. ‘Snorkelen’ – Neem de kids mee op avontuur in het warme, heldere zeewater van Mallorca

Wij rusten beide kids uit met een snorkelset op dag 1 van onze trip naar Mallorca. In het zwembad oefenden we met het materiaal en al snel kwamen er achter dat Mallorca prima spots heeft om in zeewater te snorkelen. Onze kids kregen geen genoeg van de visjes die bij de palen van de steigers in ‘Playa de Muro’ bleven plakken. Maikel en ik waren erg gecharmeerd van het ruige uiterlijk van ‘Camí c’e Cala Figuera’. Andere tips wanneer je vooral gaat snorkelen om vissen, zee-egels en ander leven te zien, zijn ‘Cala Mitjana’ (volg de menigte om bij het strand uit te komen), ‘Cala Banyabufar’ (denk aan waterschoenen) en ‘Cala Llamp’ (zoek de tunnel waar je door heen kunt zwemmen). Ik zei het toch….. Genoeg te doen op Mallorca met kinderen, have fun!

10x Tips Mallorca met kinderen

Kosten entree: Gratis
Level: Natuur

Op zoek naar meer tips over reizen met kinderen naar Spanje? Klik dan hier!

1 thought on “10x Tips Mallorca met kinderen”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.