Activiteiten in Albufeira met kinderen - 10x Tips

Activiteiten in Albufeira met kinderen – 10x Tips

Wat te doen in Albufeira (Portugal) met kinderen? Je bezoekt dit toeristisch oord omdat je met jouw gezin oude stadjes wilt bekijken, over florissante markten wilt struinen en niet vies bent van een duik in de zee. Waar ligt Albufeira? De ligging van Albufeira is een tweede reden om deze badplaats als bestemming te kiezen voor jullie volgende vakantie. In nog geen drie uur brengt het vliegtuig je naar het meest zuidelijke puntje van Portugal. Diverse activiteiten in Albufeira, zoals hieronder beschreven, maken jouw vakantie tot een succes.

1. ‘Centro histórico de Albufeira’ – Het oude centrum van Albufeira

De eerste avond op een nieuwe bestemming begint wat ons betreft met de  verkenning van het stadscentrum. Het oude centrum van Albufeira kenmerkt zich door smalle straatjes, muzikanten op alle hoeken van het sfeervolle plein, restaurants en barretjes. Als je geluk hebt geniet je, onder het genot van een Portugese maaltijd, van een traditionele dansvoorstelling op het sfeervolle ‘vissersplein’ dat centraal ligt in het oude centrum. Het toerisme viert hoogtij in Albufeira, zeker tijdens schoolvakanties. Voor een authentieke ervaring bezoek je andere delen van Albufeira; voor een gezellige avond uit met kinderen, muziek en lekker eten, struin je door het oude centrum.

Activiteiten in Albufeira met kinderen - 10x Tips

Adres: Rua Fernão Magalhães
Kosten entree:
Gratis
Level:
Cultuur
Parkeren:
Het centrum is autovrij. Parkeren kan net buiten het centrum bij ‘Free Public Parking’ aan de Rua Maria Teresa Semedo de Azevedo 1

2. ‘Praia dos Pescadores’ – Het strand bij het oude centrum van Albufeira

Weet je nog dat ik antwoord gaf op de vraag ‘waar ligt Albufeira?’. Omdat je afreist naar het meest zuidelijke puntje van Portugal, ben je in no time op het strand. Ideaal met kinderen! Het witte zandstrand is lang gerekt, de zee is rustig en het strand ligt aan de voet van het oude centrum van Albufeira. Een ijsje of een tosti is daarom zo geregeld. Aan de boulevard en het strand bevinden zich verschillende snackbars en strandtentjes. Er bestaat de mogelijkheid strandbedjes en parasols te huren. Toiletten, douches en strandwachten zijn tevens aanwezig. De zee is er erg helder en je kunt tot ruim 30 meter de zee inlopen voordat het te diep wordt.

Activiteiten in Albufeira met kinderen - 10x Tips

Adres: Rua Fernão Magalhães. Vanuit het oude centrum loop je zo door naar het strand
Kosten entree: Gratis
Level: Relax
Parkeren: Het centrum is autovrij. Parkeren kan net buiten het centrum bij ‘Free Public Parking’ aan de Rua Maria Teresa Semedo de Azevedo 1

3. ‘Slide & Splash’ – Waterpark omgeving Albufeira

Dit is één van de toffere waterparken die we hebben bezocht met de kinderen. Een mix van gekleurde attracties, watervallen, fonteinen en kinderplezier, vliegt je om de oren wanneer je het park betreedt. Met 2,8 ha aan spannende glijbanen, (schone) zwembaden en diverse andere attracties is dit één van de grootste waterparken van Europa. Voor de kleine kids zijn er meer dan voldoende speeltoestellen in ondiep water. De oudere kids, en de ouders natuurlijk, kunnen zich vermaken bij de gewaagde trekpleisters als ‘Black Hole’, ‘Tornado’ en ‘Big Wave’.

Activiteiten in Albufeira met kinderen - 10x Tips

Adres: Vale de Deus 125, 8401-901 Estômbar
Kosten entree: Kinderen tot 4 jaar gratis entree. Vanaf 5 jaar kost een entreeticket € 19,00 en vanaf 11 jaar kost een entreeticket € 26,00 wanneer je de tickets online bestelt. Aan de deur betaal je een paar euro meer per persoon.
Level: Fun & Durfal
Parkeren: Gratis parkeren bij het park
Website: Slide & Splash

4. Restaurant ‘O Teodósio’ in Guia – Op 10 km afstand van het centrum van Albufeira

Het is er druk, je wordt omringd door gedreven, Portugese obers en het TL-licht verraadt dat je geen uren zult spenderen bij dit restaurant. Toch is ‘O Teodósio’ met reden een begrip in Guia en omstreken en jouw antwoord op ‘wat te doen in Albufeira met kinderen?’. Voor een semi-culturele ervaring waar je de lekkerste ‘kip piri piri’ gereserveerd krijgt, ga je met de kids hier een avond naar toe. Frietjes zitten erbij en salade kan bij worden besteld. Een menukaart is overbodig, want je kiest voor de pikante of de ‘gewone’ kip piri piri. Als je geluk hebt, trakteert een band, geheel in stijl gekleed, je op een traditionele voordracht. We beschouwden het optreden als ons toetje en we hebben volop genoten bij ‘O Teodósio’.

Activiteiten in Albufeira met kinderen - 10x Tips

Adres: Rua do Emigrante 50, 8200-440 Albufeira
Kosten entree: Gratis, reserveren niet mogelijk. Wachten op je beurt in een rij wel 😊.
Level: Culinair & Cultuur
Parkeren: Gratis op de eigen parkeerplaats van het restaurant met 600 plekken.
Website: O Teodósio

5. ‘Indigo Divers’ – Gekwalificeerd duikcentrum in Albufeira

Onze kids hebben voor het eerst gedoken op deze plek en hier hebben we samen een herinnering gemaakt voor altijd. Het was spannend, maar absoluut de moeite waard. Jo & Steve waren erg geduldig met onze kinderen en ze hebben van de hele dag genoten. Qian mocht nog niet op zee duiken, maar we mochten wel mee op de boot op zee. Zo hebben we foto’s kunnen maken en Maikel en Fayenne kunnen aanmoedigen. Fayenne vond het fantastisch op ruwe zee en heeft meerdere octopussen, vissen, schelpen, slakken en rotsformaties gezien. De duikuitrusting is dik in orde, er worden foto’s gemaakt en het personeel is erg vriendelijk. Doen dus, zeker met kids!

Activiteiten in Albufeira met kinderen - 10x Tips

Adres: Rua do Mercado Lote M Loja A, 8200-269 Albufeira
Kosten: ‘Discovery Diving’ – 1 hele dag. Theorie, zwembad, één duik in de zee à € 100,- per persoon. Tot 10 jaar ‘Bubblemaker’ – programma. Theorie, zwembadduik à € 50,- per persoon.  
Level: Avontuur
Parkeren: Gratis bij het duikcentrum
Website: Indigo Divers

6. Vlooienmarkt ´Quarteira´ – Toeristische trekpleister dichtbij Albufeira

Je zult niet de enige toerist zijn op deze gezellige vlooienmarkt, op zo´n 20 kilometer verwijderd van het centrum van Albufeira. Wil je de drukte ontlopen? Zorg dan dat je op tijd arriveert. Voor onze kids was dit een uitgelezen kans het vakantiegeld, toegestopt door familieleden, te spenderen aan tassen, bikini’s, kleding, telefoonaccessoires en souvenirs. Dit is een van de activiteiten in Albufeira waarvoor kinderen van verschillende leeftijden warm zullen lopen.

Activiteiten in Albufeira met kinderen - 10x Tips

Adres: Avenida da Fonte Santa Urb.Al-Sakia, 8125-020 Quarteira (dit is het adres van de Lidl, de markt ligt er naast)
Kosten entree: Gratis, iedere woensdag van 7:00 uur tot 13:00 uur
Level: Shopping
Parkeren: Gratis in de straten rondom de markt of bij de Lidl

7. ‘Loulé’ – Authentieke verrassing regio Albufeira

Wat te doen in Albufeira met kinderen? Laat je betoveren door Loulé tijdens een vakantie in de Algarve; wat een pittoreske verrassing! De grote attractie van Loulé; de Arabisch getinte, overdekte markt, was helaas niet open en toch hebben we ons uitstekend vermaakt. Wanneer deze markt wel open is, ga je hier naar toe voor de Portugese hand- en aardewerken, lokale lekkernijen en uitstekende vis. Wij zijn verdwaald in de wirwar van prachtige, witte straatjes die o.a. leiden naar gezellige restaurantjes. De kinderen vonden de winkeltjes, die vooral Portugese producten verkopen, de moeite waard. De gekleurde doeken in de straten, de klokkentoren van ‘Igreja Matriz’-kerk en de ‘Capela Nossa Senhora da Conceição’, maken Loulé tot een authentieke bestemming voor een dagtrip. De fonteinen bij ‘Largo de São Francisco’ zorgden ervoor dat onze mannen direct uit te kleren gingen; een wel verdiende verkoeling als afsluiter van een zeer geslaagde dag in Loulé!

Activiteiten in Albufeira met kinderen - 10x Tips

Adres: Praca da Republica, 8104-001 Loulé
Kosten entree: Gratis
Level: Cultureel
Parkeren: Gratis of betaald aan de straten van het centrum van Loulé

8. ‘Fado’ – Portugese zangkunst onder het genot van een smakelijk diner in Albufeira

Dit is een van de tofste activiteiten in Albufeira! ´Fado´ is één van de muziekgenres die Portugal rijk is. De vaak droevige, en altijd gepassioneerde, zangstijl wordt ondersteund door een band. De zanger(es) en bandleden gaan over het algemeen sober gekleed, wat goed aansluit bij de stijl van de voordracht. Wil je kinderen kennis laten maken met een echte Portugese traditie? Reserveer dan tijdig, zeker in het hoogseizoen is dat geen overbodige luxe, bij een restaurant als ‘Atrium’ waar cultuur en lekker eten hand in hand gaan. Wij hebben genoten van de indringende liedjes en daarnaast was er voldoende gelegenheid te kletsen en van het eten te genieten. Wil je uitzicht op de oude stad? Reserveer dan een balkontafel. Aanrader!

Activiteiten in Albufeira met kinderen - 10x Tips

Adres: Restaurante Atrium, R. 5 de Outubro 20, 8200-109 Albufeira
Kosten entree: Geen entree, kosten afhankelijk van de honger en gezinssamenstelling. Wij hebben hier voor € 55,00 gegeten met vier personen.
Level: Culinair & Cultuur
Parkeren: Het centrum is autovrij. Parkeren kan net buiten het centrum bij ‘Free Public Parking’ aan de Rua Maria Teresa Semedo de Azevedo 1
Website: Restaurante Atrium

9. ‘Praia da Marinha’ – Het mooiste strand aan de Algarve

De titel van deze tekst verklapt de reputatie van ‘Praia da Marinha’. Waar ligt het mooiste strand van de regio Albufeira? Op 30 kilometer van het oude centrum van Albufeira. Waar je op meerdere plekken aan de stranden van de Algarve geslepen rotsformaties, helderen wateren en indrukwekkende kliffen kunt spotten, tippen ze niet aan deze. Zo vinden ook de Portugezen. De houten hekken om de traptreden, de verborgen doorgang links op het strand (ga zeker met de kids op verkenning en je wordt verrast!) en de mogelijkheid tot snorkelen, maken dit een kindvriendelijk strand. Neem voldoende bescherming mee tegen de zon; vooral in juli en augustus is het erg warm en zijn schaduwplekken schaars. Parasols en bedjes kunnen niet worden gehuurd, kom daarom beslagen ten ijs. Enjoy!

Activiteiten in Albufeira met kinderen - 10x Tips

Adres: Estrada da Marinha, Estrada da Caramujeira, 8400-407 Lagoa (dit is het adres van de snackbar)
Kosten entree: Gratis
Level: Relax
Parkeren: Gratis op het parkeerterrein bij het strand

10. ‘The Strip’ – Het bruisende uitgaanscentrum van Albufeira

Last best! Althans tijdens onze vakantie in Albufeira was dit een waar hoogtepunt. Geheel onverwachts besluiten Fayenne, toen 15 jaar, en ik het centrum van Albufeira onveilig te maken tot in de late uurtjes. Ik ken deze kilometers lange straat met kroegen en discotheken, die haar naam te danken heeft aan de gelijkenis met ‘The Strip’ in Las Vegas, nog van ‘vroeger’. We dansen, we maken plezier en we ontmoeten tientallen nieuwe mensen. Wat een voorrecht om als stiefmoeder zo mee te mogen kijken door de ogen van een fantastische, knappe jongedame die alle mannen om haar vingers windt. Wij hebben samen een erg mooie avond beleefd en ik hoop nog altijd op een vervolg!

Activiteiten in Albufeira met kinderen - 10x Tips

Adres: Avenida Infante Dom Henrique, 8200-295 Albufeira
Kosten entree: Gratis entree. Bij club ‘Heaven’ bedraagt de entree € 15,00 per persoon.
Level: Uitgaan
Parkeren: Kom maar niet met de auto 😉.

Ons verblijf: ‘Cerro Mar Garden’: wij zijn dol op deze accommodatie! Dat is ook zo omdat wij verrast worden tijdens het inchecken. We vallen met onze neus in de boter; we krijgen een groot hoekappartement toegewezen op de derde verdieping. Het dakterras is enorm, overal waar we kijken, zien we een fantastisch uitzicht en er is ruimte in overvloed. Het zwembad is heerlijk en je loopt in 10 minuten naar het strand en het oude centrum.

Activiteiten in Albufeira met kinderen - 10x Tips

Adres: R. António Aleixo 12, 8200-153 Albufeira
Kosten: Wij boeken deze overnachtingen als onderdeel van een pakketreis. Wil je deze accommodatie los boeken, ben je verplicht in ieder geval 5 nachten vast te leggen vanaf € 220,00 per nacht voor twee volwassenen, twee kinderen en een baby.
Parkeren: Tegen betaling kun je gebruik maken van de parkeerplaats van het appartementencomplex. Wij parkeren gratis in de straat of ergens anders in de wijk.
Boeken: Cerro Mar Garden

Benieuwd naar wat wij meemaakten in Albufeira? Klik dan hier!

1 thought on “Activiteiten in Albufeira met kinderen – 10x Tips”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.