10x Tips activiteiten Amsterdam met kinderen

10x Tips voor activiteiten in Amsterdam met kinderen

Is jouw vraag ‘wat te doen in Amsterdam met kinderen’? Ik beantwoord deze voor je! Een bezoek aan Amsterdam staat gelijk aan tal van activiteiten voor alle leeftijden. Blijf je een weekend of is jouw uitje naar Amsterdam een dagtrip? In geval van de dagtrip kies je de tofste activiteiten uit de lijst hieronder. Onze hoofdstad is ook geschikt als bestemming voor een dagje uit omdat het hier altijd bruist. Lees over hoe Amsterdam-Noord volop in ontwikkeling is, een tocht over het water nooit teleurstelt en waar je lekker kunt eten in Amsterdam. Misschien ben ik daarom zo dol op Amsterdam; voor mij staat de stad synoniem voor ontwikkeling, diversiteit en mogelijkheden. Wij houden van de sfeer, de grachten, de cultuur en de wereldfaam die bij deze stad horen.

1. ‘Over the Edge’ schommel bij the A’dam Tower in Amsterdam-Noord

Wij trotseren de heftigste regenval van 2020 wanneer we per tweetal de hoogste schommel van Europa betreden. Onze ‘digitale herinnering’ wordt vooraf geschoten en daarom staan we zonder natte haren op de foto. De lift brengt ons in 20 seconden naar de LOOKOUT toren terwijl we genieten van een heuse licht- en geluidshow. Op 100 meter hoogte schommelen we boven de hoofdstad en bungelen we met onze voeten ver ‘over the edge’. Na het grote avontuur nemen we de tijd het 360 º ‘sky deck’ te verkennen. Heb je invloed op de timing van je bezoek aan de Look Out Swing? Pik dan de zonsondergang op hoogte mee. Toffe ervaring, vooral wanneer je op ontdekkingstocht door Amsterdam bent met kids! Hoogtevrees? Naast het gebouw waar bovenop A’dam LOOKOUT te vinden is, vind je een rond gebouw waar zich een andere attractie bevindt: ‘This is Holland’. Hier vlieg letterlijk in een 5D setting over de must-sees van Nederland. Combinatietickets bestel je hier!

10x Tips activiteiten Amsterdam met kinderen

Adres: Overhoeksplein 5, 1031 KS Amsterdam (verdieping 20 & 21 van A’DAM Toren Amsterdam) 
Kosten entree: ongeveer € 15,00 per persoon voor entree & schommelen (afhankelijk van leeftijd en welke activiteiten je kiest in de A’dam Toren) 
Niveau: Durfal
Parkeren: Parkeergarage A’DAM Toren, 24/7 geopend. Parkeren in deze garage à € 2,70 per uur 
Website: Adam LOOKOUT

2. ‘Art City’ NDSM-werf Amsterdam-Noord

Het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord aan ‘t IJ is een voormalige scheepswerf welke nu fungeert als culturele broedplaats. In deze stoere, industriële setting is een levendige hotspot ontstaan waar creatievelingen elkaar oneindig inspireren. Je vindt hier woonhuizen, winkels en bedrijfsgebouwen. De NDSM loods is hiervan het meest interessante om te bezoeken. Hier vinden gedurende het jaar wisselende exposities plaats van (lokale) kunstenaars in het gedeelte ‘NDSM Fuse’. Vanuit de loods kan je een rondleiding krijgen over het terrein en zo meer leren over de geschiedenis van de Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij. Bij aankomst worden we buiten verrast door misschien wel 50 beschilderde containers in de buitenlucht. Graffiti creators vertellen ons dat de binnenkant van het oude industriële gebouw minstens zo interessant is; de scheepswerf staat al meer dan 100 jaar aan ’t IJ en vult zich inmiddels met ongeveer 80 ateliers. Het gebouw vol artistiekelingen is regelmatig het decor voor fotoshoots, filmopnames en diverse voorstellingen. Tenslotte is de NDSM-werf een plek om te lunchen, buiten films te kijken met uitzicht op het IJ, een festival te bezoeken en vintage producten in te slaan.

10x Tips activiteiten Amsterdam met kinderen

Adres: NDSM-plein 85, 1033 WC Amsterdam
Kosten entree: Gratis
Niveau: Cultuur
Parkeren: Parkeren op het NDSM-terrein à € 1,40 per uur
Website: NSDM Loods

3. ‘TapasTheater’ Amsterdam-Oost

Het TapasTheater brengt een unieke mix van korte theatervoorstellingen en ‘uit-de-muur-tapas-trekken’. Voor ons daarom het perfecte avondje uit met twee kids. Tussen 19:00 uur en 22:30 uur start iedere halfuur een voorstelling van 20 minuten. Er kunnen ongeveer 10 gasten per voorstelling in de minitheaters in de kelder. Dit maakt de setting intiem en we krijgen de echte ‘theater’ vibes. Voor ons tof om te zien hoe onze kinderen reageren op dramatische monologen en experimentele verhaalvertellingen. De voorstellingen in het TapasTheater worden gemaakt en gespeeld door professionele artiesten, exclusief gemaakt voor dit concept. In de foodbar op de begane grond trekt Qian fanatiek tapassnack uit de muur met muntjes die we bij de bar kunnen halen. We eten quiche, wraps, minitaartjes, kipsaté en nog veel meer. De ervaring wint het wel van de kwaliteit van het eten. De menukaart wisselt overigens regelmatig en je vindt er verschillende vegetarische en vegan opties. Ga je op zondag? Dan parkeer je gratis voor de deur.

10x Tips activiteiten Amsterdam met kinderen

Adres: Andreas Bonnstraat 40-H, 1091 BA Amsterdam
Kosten entree: Voorstelling € 10,- per persoon & tapas € 5,- per gerecht
Level: Cultuur & Culinair
Parkeren: Parkeren bij ParkBee Studenhotel met Parkmobile à € 2,00 per uur OF voor de deur à € 6,00 per uur
Website: TapasTheater

4. ‘NEMO Science Museum’ in Amsterdam-Oost

Het grote, groene ruimteschip aan het water trekt aan. Vooral Qian van 10 jaar oud is nieuwsgierig en binnen krijgt hij waarop hij hoopt. Kids tot ongeveer 14 jaar kunnen zelf aan de slag met de interactieve tentoonstellingen, scheikundige proefjes en optische illusies. Het museum telt vijf verdiepingen die bol staan van uitdagende ontdekkingen. Tentoonstellingen, theatervoorstellingen, films, workshops en demonstraties mogen ook niet ontbreken. NEMO heeft als doel jongeren te enthousiasmeren voor wetenschap en techniek door hen op een interactieve kennis te laten maken met natuurkunde, scheikunde en biologie. Ontdek bijvoorbeeld hoe bruggen werken, waarom je soms dingen ziet die er niet zijn en hoe bliksem ontstaat door zelf aan de slag te gaan met interactieve opstellingen. Maar leer ook hoe water gezuiverd wordt, waarom je op je ouders lijkt en wat een kus doet moet het lichaam. Wat nog meer? Experimenteer met wiebelende wolkenkrabbers of maak een enorme zeepbel waar je zelfs in kunt staan. Ontmoet de wetenschapper in jezelf en ga een stuk wijzer naar huis na een bezoek aan NEMO Science Museum!

10x Tips activiteiten Amsterdam met kinderen

Adres: Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam
Kosten entree: € 17,50 per persoon
Level: Educatie
Parkeren: Parkeren bij Parkeergarage Oosterdok à € 6,00 per uur OF ga te voet vanaf de hoofduitgang van het Centraal Station links
Website: NEMO Science Museum

5. ‘WONDR Experience’ in Amsterdam-Noord

Na LA en New York, heeft nu ook Amsterdam haar eerste ‘artistieke speeltuin’ voor volwassenen die maar liefst 1200 m2 beslaat. Of eigenlijk voor wie dan ook een middag wil komen spelen. In onze ogen echt een meidenuitje waar je perfecte social-media-proof foto’s kunt schieten in 15 interactieve installaties, gemaakt in samenwerking door de meest creatieve geesten van de stad. Spring in een blauwe ballenbak die dieper is dan je denkt, duik in een zwembad van roze marshmallows, stap in gezellige kubussen die bekleed zijn met roze bont en betreed het karaoke podium. Vooral op die laatste plek vermaken wij ons uitstekend… Hoewel bezoekers van alle leeftijden welkom zijn, richt WONDR Experience zich voornamelijk op sociale media liefhebbers tussen de 16 en 35 jaar die op zoek zijn naar unieke ervaringen en een gezellige tijd met vrienden in dit kleurrijke museum. De maximale tijd die je krijgt om je te vermaken in WONDR Experience is 1,5 uur. Vervolg je route naar het knalroze terras ‘Pink Beach’ om deze feestelijke middag af te sluiten met een drankje. Fotogenieke drankjes to the max!

10x Tips activiteiten Amsterdam met kinderen

Adres: Meeuwenlaan 88, 1021 JK Amsterdam
Kosten entree:  € 24,50 per persoon
Level: Girls & Fun
Parkeren: Om de hoek van het gebouw parkeren à € 1,30 per uur
Website: Wondr Experience

6. Culinair op stap bij de ‘Foodhallen Amsterdam’ in Amsterdam-West

Wat te doen in Amsterdam? Lekker eten! Een broeinest van de ene na de andere heerlijkheid op een gezellige plek waar meer dan 20 foodstands je smaakpupillen prikkelen. Voor ons een uitgelezen kans onze kids te vertellen over lokale delicatessen, afkomstig van diverse continenten. Na drie rondjes te hebben gelopen en onszelf te verheerlijken, worden er spijkers met koppen geslagen. Verse pizza, rauwe ham, garnalen in een pannetje, gekruide kip en sushi. We smullen, we genieten. De sfeer is goed, het publiek is gemêleerd en we genieten.

10x Tips activiteiten Amsterdam met kinderen

Adres: Bellamyplein 51, 1053 AT Amsterdam
Kosten entree: Gratis, kosten afhankelijk van de honger 😊
Level: Culinair
Parkeren: Parkeren bij parkeergarage de Hallen à € 5,10 per uur
Website: Foodhallen Amsterdam

7. Ontbijten bij ‘Kessens Amsterdam’ in Amsterdam Centrum

Op de kaart vind je lekkere broodjes, eitjes in alle variaties, kwark, wentelteefjes, maar ook tosti’s, soepen, salades en borrelhapjes. De taartjes en kroketten komen van Holtkamp; want dat is familie! Een gezellige start wanneer je de dag doorbrengt in het centrum van Amsterdam. Deze twee jonge ondernemers hebben elkaar buiten de landsgrenzen ontmoeten en ruim zes jaar geleden besloten hun Kessens te openen aan de Rozengracht. Geniet van een lekker ontbijt, kidsproof, in de zaak van Anna en Casper.

10x Tips activiteiten Amsterdam met kinderen

Adres: Rozengracht 24, 1016 NC Amsterdam
Kosten entree: Gratis, kosten afhankelijk van de honger 😊
Level: Culinary
Parkeren: Aan de Rozengracht à € 8,00 per uur
Website: Kessens Amsterdam

8. Boottocht grachtenrondvaart in de avond in Amsterdam Centrum

Verken in ‘Amsterdam-stijl’ de grachten van de binnenstad en stap aan boord bij een
kapitein van ‘Blue Boat’. Bij onze kinderen zorgde deze activiteit ervoor dat de wandeling door het centrum door Amsterdam, de volgende dag, een feest der herkenning was. Gebouwen, huizen en bruggen die ’s avonds gespot werden in een zee van lichtjes, zagen er bij daglicht toch anders uit. Het water, de boot, de uitleg, de kapitein; het was een gezellig geheel op de zondagavond.

10x Tips activiteiten Amsterdam met kinderen

Adres: Stadhouderskade 501, 1071 ZD Amsterdam
Kosten entree: € 17,50 per persoon
Level: Cultureel
Parkeren: Parkeren bij parkeergarage Byzantium à € 7,50 per uur
Website: Blue Boat

9. ‘De Wallen’ in het centrum van Amsterdam

Op verzoek van de kids brengen we op maandagmiddag een bezoek aan de beroemde ‘Wallen’ van Amsterdam. Het geheel oogt minder heftig zonder de rode lichten die pas branden vanaf het avonduur. Onder de indruk van de uitdagende dames achter de ramen, kronkelt onze jongste door de lange keiensteegjes met opvallende mooie architectuur. De ogen van de kinderen zijn natuurlijk niet gericht op dat laatste. We geven de twee kids een uur de tijd om alles goed te bekijken; inclusief shops, theaters en musea. Iets wijzer dan het uur daarvoor verlaten we dit beroemde, beruchte, befaamde stukje van onze hoofdstad.

10x Tips activiteiten Amsterdam met kinderen

Adres: Lange Niezel & Korte Niezel in het Noorden, de Zeedijk / Nieuwmarkt in het Oosten, de Koestraat / Sint Jansstraat in het Zuiden, de Warmoesstraat in het Westen
Kosten entree: Gratis
Niveau: Cultureel
Parkeren: Parkeren bij parkeergarage ParkBee Hotel Krasnapolsky à € 5,00 per uur

10. ‘De 9 Straatjes’ in het centrum van Amsterdam

De grote winkelketens zijn we snel beu en vergapen ons daarom liever aan de creatieve, knusse, kleine winkeltjes in ‘De 9 Straatjes’ in Amsterdam. Deze negenhoek van kleine ondernemers, midden in de grachtengordel, is tof om te ontdekken met kinderen. Behalve schattige en mooie winkeltjes vind je er ook gezellige koffiebars en prima plekken om heerlijk te lunchen. Na deze tiende tip weet je wat te doen in Amsterdam met kinderen!

10x Tips activiteiten Amsterdam met kinderen

Adres: Je vindt ‘De 9 Straatjes’ tussen Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht
Kosten entree: Gratis, kostenafhankelijk van ‘winkelgedrag’ 😊
Niveau: Shopping & Cultureel 
Parkeren: Parkeren bij Q-Park Nieuwendijk à € 8,00 per uur
Website: De 9 straatjes

Ons verblijf: ‘Amadi Panorama Hotel’. Een deel van onze geplande activiteiten vinden plaats op en rondom ’t IJ. Dit hotel kijkt uit op ’t IJ en is voor ons de ideale uitvalsbasis. De kamers zijn schoon, de bedden zijn aan de smalle kant en meer dan slapen doen we eigenlijk niet in het Amadi Panorama Hotel. Een mooie bijkomstigheid is dat dit hotel het label ‘Duurzaam Reizen-accommodatie’ heeft verdiend. Dit betekent dat de accommodatie stappen heeft genomen om een duurzamer en milieuvriendelijker verblijf te bieden. 

10x Tips activiteiten Amsterdam met kinderen

Adres: IJburglaan 539, 1087 BE, Amsterdam
Kosten: Wij betalen € 310,00 voor twee kamers, voor twee nachten, in de zomervakantie van 2020. De prijzen lijken op te lopen, maar verschillen nogal eens. Laat je dus niet afschrikken en check de link hieronder voor actuele prijzen.
Parkeren: In de parkeergarage van het naastgelegen winkelcentrum à € 7,50 per dag
Boeken: Panorama Amadi Hotel

Benieuwd naar wat wij meemaakten in Amsterdam? Klik dan hier!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.